16-vuotiaat tytöt lohkovoittoon puhtaalla pelillä

13.8.2023 20:17 16-vuotiaat tytöt jatkoivat vahvoja otteitaan EM-kisojen alkulohkossa. Portugali oli täysi vastaantulija Sudenpentujen käsittelyssä. Voitto kirjattiin suomalaisille 80-56 (49-24). 16-vuotiaat pojat päättivät oman turnauksensa. Päätöspelissä Latvia oli parempi 73-63 (24-30).

16-vuotiaat tytöt jatkavat tappioitta seuraavaan vaiheeseen. Kuva: FIBA Europe

16-vuotiaat tytöt hyvistä asetelmista jatkopeleihin

Sudenpennut tulivat otteluun terävällä jalalla. Portugali jäi ensimmäisellä jaksolla jälkeen. Tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti Iida Riihelä, joka upotti kolme kolmosta avausjakson aikana. Suomen johto oli ensimmäisellä tauolla 11 pistettä.

Toisella jaksolla suomalaiset kasvattivat johtoaan. Etenkin jakson loppu oli suomalaisilta vahvaa tekemistä. Tauolla tilanne oli Suomen hyväksi 49-24.

Toinen puoliaika ei tuonut pelin kuvaan muutosta ja Suomi marssi selvään voittoon ja lohkovoittoon.

- Tosi hyvä alku otteluun ja ensimmäinen puoliaika oli meiltä erinomainen. Puolustimme hyvin ja hyökkäys toimi mallikkaasti. Portugali pelasi paikkaa ja vaihteli puolustusta, mutta heitimme hyvin. Kolmannella jaksolla varmistimme voiton puolustuspelin ansiosta, päävalmentaja Jussi Räikkä sanoi.

Kaikki 12 suomalaista ylsivät ottelussa pisteille. Anna Gardziella 13/3 oli Sudenpentujen paras pistenainen. Tiia Talonen 12/2/6 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös hyvin. Portugalin Carolina Silva pussitti 19 pistettä.

- Tänään saimme jaettua minuutteja tasaisesti pelaajien kesken, joka on jatkon kannalta hyvä asia.

Alkulohkovaihe oli tytöiltä menestys. Joukkue on yksi neljästä tappiottomasta joukkueesta. Kisoissa vietetään huomenna välipäivää. Tiistaina Sudenpennut kohtaavat Round of 16:n ottelussa B-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Se on joko Turkki tai Serbia.

- Historiallinen juttu, että Suomen maajoukkue menee alkulohkosta puhtaalla pelillä jatkoon. Jos pelaamme seuraavassa ottelussa, sillä tasolla, jolla olemme parhaimmillamme pelanneet nii hyökkäys kuin puolustuspäässä, tulemme menemään kahdeksan parhaan joukkoon. B-lohkossa ei kuitenkaan ole yhtään heikkoa joukkuetta, joten seuraavassa pelissä on onnistuttava.

Ottelutilasto

Latvia nousi toisella puoliajalla 16-vuotiaiden poikien ohi

Miikka Muurinen onnistui kisoissa hienosti. Kuva: FIBA Europe

16-vuotiaat pojat kohtasivat EM-kisojen päätösottelussa Latvian. 16-vuotiaat taistelivat hienosti, mutta lopulta Latvia oli parempi 73-63 (24-30). Suomen sijoitus kisoissa oli 12. Sen seurauksena Sudenpennut jatkavat A-divisioonassa myös ensi kesänä.

Ensimmäisellä jaksolla ei pisteillä juhlittu. Peli oli tasaista kummasakin päädyssä ja tauolle mentäessä suomalaiset olivat pisteen perässä.

Toisella jaksolla suomalaiset nousivat kuskin paikalle. Puoliajalla joukkue johti kuudella pisteellä.

Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet upottivat kolmosia. Miikka Muurisen heitolla Suomen johto kasvoi kymmeneen pisteeseen, mutta Latvia taisteli ja joukkueen lopetus jaksolle oli vahva. Sudenpennut joutuivat lähtemään viimeiselle tauolle kolmen pisteen takaa-ajoasemasta.

Latvia jatkoi päätösjaksolla siitä mihin edellisellä jaksolla jäi. Sen seurauksena joukkue nappasi turnauksen 11. sijan.

- Todella ärsyttävä tappio. Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelissämme oli hirveän paljon hyvää. Olisimme voineet johtaa paljon enemmän. Periaatteessa myös toisella puoliajalla meillä oli kaikki elementit voittoon. Pienin askelin meidän puolustuksemme intensiteetti laski ja epäonnistumisia tuli molemmissa päissä. Latvia alkoi pelaamaan enemmän paikkaa ja sai tehtyä aivan liikaa pisteitä, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Miikka Muurinen pelasi hienon turnauksen ja oli tänäänkin Suomen pisteykkönen 21 pisteellä. Lisäksi hän keräsi kahdeksan levypalloa. Matias Karlin 16/5/4 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös hyvän ottelun. Adrians Andzevs teki Latviallee 18 pistettä.

- Todella ristiriitaiset tunnelmat. Meillä on ollut poikien kanssa todella hyvä ohjelma tänä kesänä. Olemme pelanneet reiluun kolmeen viikkoon 13 ottelua Euroopan kärkimaita vastaan. 11 tappiota 13 pelistä on paljon, kun suhtautuu urheiluun tavoitteellisesti. Kisojen jälkeen on tiukka analyysin ja reflektion paikka. Onneksi uusia kisoja on tulossa ja A-divisioona kisat jatkuvat niin 16-vuotiaissa kuin 18-vuotiaissa. Olemme jääneet koronavuosien aikana jälkeen monilla pelillisillä osa-alueilla. Täytyy kääriä hihat ja ruveta hommiin.

Muurinen on tällä hetkellä koko turnauksen pistetilastossa kolmantena. Torjuntatilastossa hän on toisena. Matias Hemdahl on torjuntatilaston viidentenä.

- Tappioista huolimatta pojat ovat säilyttäneet erittäin hyvän asenteen läpi kesän. Kun tästä palaudutaan ja päästään taas harjoittelemaan, monilla näillä pojilla on hyvät urat koripallon parissa edessä.

7.8.2023 23:50 Sudenpennut

16-vuotiaat pojat hävisivät Espanjalle

Suomen 16-vuotiaat pojat jatkoivat pelejään ikäluokan A-divisioonan EM-kisoissa. Espanja jatkoi puhtaalla pelillä, kun se kaatoi Suomen 97-52 (54-25). 16-vuotiaat tytöt puolestaan pelasivat viimeisen valmistavan ottelun ennen perjantaina alkavia EM-kisoja. Siinä Espanjan U16-tytöt olivat parempia 66-49 (36-25).

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

15.8.2019 21:19 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kellistivät Kreikan EM-kenraalissa, 16-vuotiailla pojille tappio EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelasi menestyksekkään viimeisen harjoitusmaaottelun ennen A-divisioonan EM-kisoja pieksemällä Kreikan Susi Training Centerissä 69-64 (31-29). 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi B-divisioonan EM-kisoissa Ukrainalle.

17.8.2018 22:19 Sudenpennut

Molemmat 16-vuotiaista Sudenpennuista voittoon EM-kisoissa

Sekä Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen että poikien maajoukkueet ylsivät voittoihin B-divisioonan EM-kisoissa.

16.8.2018 22:54 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt aloittivat EM-kisansa ryminällä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisojen aloituspeli oli murskajainen, kun Sudenpennut löylytti Albaniaa 43-139 (31-68). 16-vuotiaat pojat taas hävisivät Ukrainalle.

11.8.2018 19:54 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme tappiota lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet kärsivät kolme tappiota lauantaina, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat hävisivät B-divisioonan EM-kisoissa ja 16-vuotiaat tytöt hävisivät valmistavassa maaottelussa Kisakalliossa.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.