3x3 SM-lopputurnauksen otteluohjelmat on julkaistu

22.8.2018 15:58 3x3-koriksen ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkaistaan 24.-25.8. Espoossa. Metro Areenan parkkipaikalle pystytetään katettu teltta, jonka alla SM-titteleistä pelataan sekä naisten että miesten sarjoissa.

3x3 Suomen mestaruudet ratkaistaan historian ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppuna. Perjantaina on luvassa miesten alkulohkopelit ja lauantaina naisten sarja kokonaisuudessaan sekä miesten jatkopelit.

Kesän aikana on ollut käynnissä 3x3 SM-kiertue, jossa pelattiin yhteensä kuusi miesten ja kolme naisten osakilpailua. Jokaisen turnauksen voittajajoukkue lunasti paikan SM-lopputurnaukseen.

Miesten sarjassa joukkueet Otso ja Pucmahhen sijoittuivat kiertueen turnauksissa toisiksi. Arpaonni suosi kuitenkin heitä ja he saivat paikan SM-lopputurnaukseen, sillä kahden turnauksen voittajajoukkueet estyivät osallistumasta. Myös naisten sarjaan arvottiin yksi toiseksi sijoittunut joukkue ja arpaonni suosi joukkuetta TOPO Rookies. Näin ollen miesten turnauksessa on mukana kuusi joukkuetta ja naisten turnauksessa neljä. 

Otteluohjelma

Naisten turnauksessa mukana maajoukkuekärkeä

3x3 SM-turnauksessa nähdään naisten sarjassa maajoukkuetähtiä ja kovia haastajia. 3.6. Helsingissä pelastusta turnauksesta SM-lopputurnaukseen voitolla selvinnyt QuatroS lähtee lopputurnaukseen kokoonpanolla Sara Bejedi, Awak Kuier, Lotta Vehka-Aho ja Silja Viita. Nelikolla on kokemusta maajoukkuepelistä, mutta 3x3 on heille kuitenkin lajina uusi.

- Tosi hienoa huomata, kuinka naisten sarjassa on näin kova taso, kommentoi Koripalloliiton 3x3koordinaattori Tero Kuivalainen.

- Tulemme näkemään varmasti tiukkoja otteluita. Täytyy muistaa, että 3x3 on eri laji kuin koripallo ja tasoerot pienentyvät tästä johtuen, jatkaa Kuivalainen ennakointia.

Myös muissa naisten sarjan joukkueissa nähdään kokeneita pelaajia ja tuttuja kasvoja koripallokentiltä. Oulun SM-osakilpailun voittaneet KuKut saapuvat Ylivieskasta Espooseen ja Eezy Basketin viime viikolla täpärästi hävinnyt TOPO Rookies pääsee uudestaan haastamaan lappeenrantalaiset Katukissat. TOPO Rookies on tehnyt taktisen pelaajavaihdoksen lopputurnaukseen ja mukana joukkueessa nähdään Susiladiesin tähtipelaaja Taru Tuukkanen. 

Oulun Torikoriksen naisten avoimen sarjan voittajat, Kukut. Kuva: Juho Teppo
KuKut voittivat Torikoriksen naisten avoimen kilpasarjan Oulussa. Kuva: Juho Teppo 

Miesten sarjassa mukana Suomen 3x3-rankingin kärkeä

Miesten sarjassa SM-lopputurnauksessa on mukana kuusi joukkuetta: Yökoris, TAT Ballzy Finland, Polle, No name, Otso ja Pucmahhen. Osalla pelaajista on jo pidemmältä ajalta kokemusta 3x3-turnauksista. Yökoris-joukkueessa on mukana esimerkiksi Suomen 3x3-rankingissä neljäntenä oleva Nour Ayad ja TAT Ballzy Finland joukkueen kovin nimi on Suomen ranking kolmonen Arsene Towa.

- 3x3koriksessa ranking-pisteet kasvavat sitä suuremmiksi, mitä useampiin turnauksiin osallistut. Pisteet ovat henkilökohtaisia, mutta pärjätäksesi  ja menestyäksesi tarvitset ympärillesi hyvän joukkueen, tiivistää Tero Kuivalainen.

- Olisi hienoa nähdä vielä joku päivä Suomelta joukkue Olympialaisissa. Tämä vaatii pitkäjänteistä työtä ja pelaajien sisäistä paloa osallistua säännöllisesti turnauksiin, sillä Suomen ranking maailmalla määräytyy Top 100 pelaajan mukaan. Vähintään 20 parhaimman maan joukko on saavutettava, jotta pääsisi edes karsimaan, kertoo Kuivalainen.

TAT Ballzy Finland. Kuva: Ville Vuorinen
TAT Ballzy Finland Helsingissä. Kuva: Ville Vuorinen 

Miesten voittajajoukkue palkitaan paikalla Berliinin Challenger-turnaukseen. Palkinto sisältää matkat ja täysylläpidon matkan aikana. Berliinin Challenger-turnauksessa palkintorahoja jaetaan 20 000 $ edestä ja voittajalle on luvassa 10 000 $ palkintopotti. Lisäksi Challenger-turnauksen finalistijoukkueet saavat paikan World Tour -osakilpailuun, mikä on tasoltaan luokkansa korkein.

Naisten sarjan SM-voittajille on luvassa myös matka majoituksineen kovatasoiseen 3x3-turnaukseen ulkomaille. Lopullinen kohde täsmentyy myöhemmin.

Asiat

 
20.8.2023 17:07 3x3

3x3 Suomen mestareiksi Kisumisut ja Tarmo no Porvoo

Naisten sekä miesten 3x3-koripallon Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina kauppakeskus Triplan Kulttuuriaukiolla. Naisten sarjassa mestareiksi kruunattiin Kisumisut, miehissä voiton kotiin jo toisena vuonna peräkkäin vei Tarmo no Porvoo.

18.8.2023 16:32 3x3

3x3 SM-kiertueen lopputurnaus lauantaina Triplassa

3x3 SM-kiertueen loppuhuipennus nähdään lauantaina Helsingin Pasilassa, kauppakeskus Triplassa. Ketkä kruunataan suomenmestareiksi?

14.8.2023 10:44 3x3

3x3 SM -kiertueen osakilpailut päätökseen Jyväskylässä

Viimeinen osakilpailu 3X3 SM-kiertueella ennen lopputurnausta pelattiin lauantaina Jyväskylässä.

11.8.2023 09:55 3x3

Kesän 2023 3x3 SM-kiertueen viimeinen osakilpailu lauantaina Jyväskylässä

Jyväskylässä pelataan lauantaina tämän kesän viimeinen 3x3 SM-kiertueen osakilpailu.

7.8.2023 15:30 3x3

3x3 SM-kiertueen viimeinen osakilpailu lauantaina Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestetään tulevana lauantaina 3x3 SM-kiertueen viimeinen osakilpailu - mukaan ehtii vielä ilmoittautua!

30.7.2023 21:21 3x3

3x3 SM-kiertueen seitsemäs osakilpailu Kotkassa

3x3 SM-kiertueen toiseksi viimeinen osakilpailu pelattiin lauantaina Kotkassa meripäiväkoriksen yhteydessä.

28.7.2023 14:27 3x3

3x3 SM-kiertueen seuraava osakilpailu Kotkassa

Lauantaina 3x3 SM-kiertueen seuraava osakilpailu järjestetään Kotkassa meripäivien yhteydessä.

24.7.2023 09:21 3x3

3x3 SM-kiertueen kuudes osakilpailu järjestettiin lauantaina Klaukkalassa

3x3 SM-kiertueen Klaukkalan osakilpailu oli samalla Suomen NMKY:n Urheiluliiton 100-vuotis Juhlaturnaus.

21.7.2023 13:24 3x3

3x3 SM-kiertueen seuraava osakilpailu Klaukkalassa

Huomenna lauantaina Klaukkalassa pelataan 3x3 SM-kiertueen kuudes osakilpailu.

17.7.2023 11:35 3x3

3x3 SM-kiertue jatkui lauantaina Heinolassa

3x3 SM-kiertueen viides osakilpailu järjestettiin lauantaina Heinolan satamassa - kaksi uutta joukkuetta lunasti paikkansa elokuun lopputurnauksessa.

Näytä lisää vastaavia