Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

31.5.2020 10:56 Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

Edon Maxhuni pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni pelasi kaksi vuotta Long Beach Staten yliopistossa, mutta päätti täksi kaudeksi siirtyä Eurooppaan. Uusi seura löytyi Kanariansaarilta, kun hän teki sopimuksen Gran Canarian kanssa. Hän vietti kauden seuran reservijoukkueen riveissä Espanjan kolmostasolla LEB Platassa.

- Kaudesta jäi tosi hyvä maku. Vihdoin pääsin pelaamaan eurooppalaista korista, jota ikävöin USA:ssa. Pääsin heti hyvin rytmiin ja sain pelata omalla pelipaikallani. Ensimmäiseksi vuodeksi ammattilaisena tämä oli mielestäni tosi hyvä, Maxhuni iloitsee.

Maxhunin mukaan erot yliopistokoriksen ja eurooppalaisen ammattikoriksen välillä olivat selkeät.

- Taktisessa puolessa on isoja eroja. Euroopassa liikutetaan palloa ja pelataan joukkueena. Jenkeissä se oli enemmän sellaista yksin pelaamista sekä yksi vastaan yksi, vertailee Maxhuni.

Ammattilaisvuoden aikana mukaan tarttui paljon arvokasta oppia.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Ammattilaisena pitää oikeasti tehdä duunia ja puskea itseään. Yliopistossa valmentajat puskivat, mutta täällä se on omasta työnteosta kiinni ja olen puskenut itseäni erityisesti puolustuspäässä.

Maxhuni tunnetaan taitavana hyökkäyspään pelaajana, joka kykenee omiin ratkaisuihin sekä ruokkimaan joukkuekavereitaan. Tällä kaudella hän tuntee menneensä eteenpäin myös puolustuspelaajana ja siitä saatiinkin oivia viitteitä helmikuisessa EM-karsintaottelussa Sveitsiä vastaan. Aktiivisella puolustuksella Maxhuni aiheutti sveitsiläisille kolme hyökkääjänvirhettä ja oli tärkeä palanen Suomen voitossa.

- Puolustuspelaaminen on ollut yksi iso puheenaihe monen koutsin osalta tähän saakka. Ei voi olla tyytyväinen pieniin muutoksiin, vaan on pystyttävä ottamaan isoja kehitysaskeleita ja mielestäni onnistuin siinä.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maxhuni pelasi vahvan kauden lukeutuen joukkueensa avainpelaajiin. Maxhuni sai peliaikaa keskimäärin reilut 23 minuuttia ottelua kohden ja tilastoi keskiarvoikseen 13,3 pistettä, 2,2 levypalloa ja 3,3 syöttöä.

- Sain pelata paljon ja vastuuta tuli. Sain myös tehdä virheitä ja oppia niistä. Päätarkoitus oli tällä kaudella oppia lisää ja se onnistui.

Maxhuni sai tuntumaa myös Espanjan pääsarjassa pelanneeseen edustusjoukkueeseen, mutta valtaosa kaudesta sujui reservijoukkueen mukana.

- Alkukaudesta olin pari kuukautta edustusjoukkueen mukana, mutta kauden alettua olin sitten reservijoukkueen kanssa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Debyytti jäi lopulta ACB-liigassa tekemättä ja lopullisesti nousu ykkösjoukkueen mukaan kariutui koronapandemiaan.

- Loppukaudesta edustusjoukkueella oli paljon loukkaantumisia takakentällä ja siinä olisi ehkä ollut mahdollisuus nousta mukaan. Mutta sitten tuli korona ja kausi keskeytyi. Ei tosin ole varmaa, että olisin päässyt edustukseen silloin.

Ensi kaudelle Maxhuni punnitsee vaihtoehtojaan ja toivoo pääsevänsä entistä kovempaan sarjaan.

- Kaikki on vielä auki, mutta toivottavasti pääsisin yhden tason korkeammalle oli se sitten Espanjassa tai jossain muualla.

Edon Maxhunin kauden tilastot

Henkilöt

 
16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

Näytä lisää vastaavia