EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

14.11.2018 14:27 Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

Erik Murphy valittiin edelliskierroksella EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphy purki sopimuksensa ranskalaisen Nanterren kanssa viime joulukuussa eikä pelannut enää loppukauden aikana. Sen sijaan hän keskittyi kuntouttamaan itseään vammoista ja lepäämään. Tänä syksynä kentällä onkin nähty vetreämpi Murphy, joka on tehnyt kovaa jälkeä Frankfurt Skylinersin paidassa sekä Saksan Bundesliigassa että EuroCupissa.

- Joskus on mentävä askel taaksepäin päästäkseen kaksi eteenpäin. Sain itseni kuntoon ja oli tärkeä saada lepoa myös henkisesti. Nyt kaikki tuntuu hyvältä, Murphy kertoo.  

Murphy on tilastoinut Bundesliigassa tällä kaudella keskimäärin 11,3 pistettä ja 3,7 levypalloa. EuroCupissa pistetahti on ollut vieläkin vakuuttavampi: 17,5 pistettä ja 3,3 levypalloa. Viime kierroksella Murphy heitti peräti 33 pistettä Torinoa vastaan ja se toi hänelle samalla nimityksen kierroksen MVP:ksi.

- Olen heittänyt hyvin ja joukkuekaverit ovat löytäneet minut. Onneksi olen saanut heitot myös sisään.

Erik Murphyn sihti on ollut kohdillaan tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Frankfurtin kausi Bundesliigassa on alkanut hieman tahmeasti, sillä kuudesta pelistä on kaksi voittoa ja neljä tappiota. EuroCupissa joukkue on kuitenkin tiukasti kiinni jatkopaikassa aloitettuaan kilpailun neljällä voitolla ja kahdella tappiolla.

- Bundesliigassa meillä on ollut hieman hankaluuksia ja yritämme edelleen löytää itseämme. EuroCupissa olemme kuitenkin pelanneet hyvin ja pedanneet itsellemme hyvät asetelmat jatkopaikkaa ajatellen. Tarvitsemme kuitenkin vielä pari voittoa ennen kuin jatkopaikka on varma.

Frankfurtin kanssa jatkopaikasta taistelee tiukasti myös Sasu Salinin Malaga, jonka Frankfurt kohtaa keskiviikkona kotikentällään.

- On aina kiva nähdä Sasua, kun hän on aina hyvällä tuulella. Hän on pelannut hyvin Espanjassa ja hän on sellainen pelaaja, joka saattaa kääntää pelin kulun, joten hänen kanssaan on oltava tarkkana. Malagalla on muutenkin todella kova ja tasainen joukkue.

Tärkeät MM-karsintaottelut siintävät edessä

Murphy nähtiin edellisen kerran Susijengin nutussa viime vuonna marraskuussa, mutta on jälleen valmis pukemaan Suomi-paidan päälleen tärkeisiin MM-karsintaotteluihin Venäjää ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

- Odotan niitä pelejä innolla. Pari kovaa peliä on tulossa ja toivottavasti pystymme nappaamaan niistä voitot ja saisimme itsellemme hyvät asetelmat MM-kisoja ajatellen.

Erik Murphyn katseessä siintää jo tulevat MM-karsintaottelut. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphy on Frankfurtissa pelannut sekä nelos- että vitospaikalla. Monipuolisuudellaan hän tuo tärkeän elementin Susijengin peliin molemmissa päissä kenttää.

- Olen viime aikoina pelannut entistä enemmän sentterinä, kun ykkössentterimme loukkaantui. Rooli on minulle jo ennestään tuttu yliopistosta ja maajoukkueesta ja se sopii minulle. Hyökkäyspäässä se antaa meille mahdollisuuden hyviin mismatcheihin. Toisaalta puolustuksessa joutuu välillä painimaan aika isojen kavereiden kanssa. Yritän vain auttaa joukkuettani parhaani mukaan roolissa kuin roolissa.

Suomi taistelee vimmatusti paikasta MM-kisoihin ja se pääsee lähtemään tärkeään Venäjä-otteluun loppuunmyydyn kotikatsomon kannustamana. Murphyn veljeskatraan keskimmäinen Alex ehti jo kehua tunnelmaa Espoon Metro Areenalla edellisen MM-karsintaikkunan aikana ja nyt Erik odottaa malttamattomana pääsevänsä jälleen kotiyleisön eteen.

- Kotipeleissämme on aina erinomainen tunnelma. Kotiyleisö antaa meille aina ylimääräistä energiaa kentälle. Arvostan suuresti sitä kannustusta jonka aina saamme, Murphy kiittelee kuudetta pelaajaa. 

Henkilöt

 
2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

Näytä lisää vastaavia