Juho Nenonen palaa ikimuistoiseen videopalaveriin: ”Vahvistus totesi, että Juhon ei kannattaisi pelata”

20.4.2020 10:02 Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017, kun Salon Vilpas ja Karhu Basket kohtasivat toisensa välieräsarjassa. Tänään nähtävässä klassikko-ottelussa kauhajokiset menivät omia menojaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kunnes Juho Nenonen astui kentälle.

Juho Nenonen Vilpas Ultrasin hellässä huomassa voitetun Kauhajoki-ottelun jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Susijengin vakiokalustoon kuuluvalle Juho Nenoselle Vilppaan ja Karhu Basketin välinen kolmas välieräottelu on ikimuistoinen. 

Nenonen oli palannut Vilppaan paitaan tammikuussa. Edellisvuoden huhtikuussa hän oli Vilppaan puolivälierätappion jälkeen lähtenyt pikahälytyksellä Argentiinan pääsarjaan Regatas Corrientesin joukkueeseen, jossa hän pelasi hienon kevään. 

Onnistuneen loppukauden myötä Nenonen sai kaudeksi 2016-17 sopimuksen saman sarjan huippujoukkueeseen, Ciclista Olimpico de la Bandaan. Haastavan kauden puolivälissä Nenonen kuitenkin pakkasi kamansa ja palasi Vilppaaseen, jossa hän oli ensimmäisellä kaudella noussut fanien ehdottomaksi kulttipelaajaksi.

- Argentiina oli mielenkiintoinen ja vaiherikas kokemus. Vuoden vaihteessa palasin Saloon, joka taisteli runkosarjan voitosta. Ehdin pelata runkosarjassa kymmenen ottelua, kunnes lähentäjäni repesi, Nenonen muistelee.

Nenosen oli tarkoitus tehdä paluu parketille runkosarjan lopussa, mutta Nenonen ja valmennusjohto päätti, että paluu tapahtuisi pudotuspelien toisella kierroksella. 

Vilpas kaatoi puolivälierissä Pyrinnön suoraan kolmessa ottelussa. Välieräsarjan avausottelussa Salossa Karhu Basketia vastaan Nenonen pelasi vajaat viisi minuuttia upottaen yhden kolme pisteen heiton. Vierasottelussa Nenonen ei pelannut sekuntiakaan.

 

Nenonen saa hurjan sytykkeen videopalaverissa

Nenonen palaa muistelossaan Kauhajoki-sarjaa ennakoivaan videopalaveriin.

- Filmin päätteeksi yksi joukkueen vahvistuksista halusi sanoa pari sanaa. Hän nousi ylös ja totesi, että puolivälierissä meni hyvin ja kaikki muutkin ovat varmasti sitä mieltä, että kokoonpanoa ei kannata lähteä muuttamaan. Hän lisäsi, että vaikka Juho on pelikuntoinen, se ei tarkoita, että hänen pitäisi pelata, Nenonen kertoo.

- Kuuntelin hänen ajatuksenjuoksua ja ymmärsin, mitä hän haki takaa. Mutta en tietenkään ollut hänen kanssaan samaa mieltä, olin valmis auttamaan joukkuetta. Onnistuin hiljentämään egoni siinä tilanteessa. Olin hiljaa ja nyökyttelin. Päävalmentaja Joonas Iisalo tuli kiittämään tilanteen jälkeen, että maltoin mieleni.

Kolmannessa pelissä Salohallissa vierasjoukkue Karhu Basket meni ottelun alussa menojaan. Avauskymppi meni vierasjoukkueelle 6-20. Kotijoukkueella oli paha lukko päällä, joka jatkui toisen neljänneksen alkupuolella. 

Kauhajokiset johtivat jo 9-32, kunnes Nenonen otti Vilppaan reppuselkäänsä Okko Järven ja Mikko Koiviston kanssa hurjan kolmosrallin myötä.

- Taisin vetää kolme kolkkia putkeen toisella kympillä. Sain kovan sytykkeen joukkueelle ja lopulta voitimme ottelun. Kyseinen vahvistuksen ääni kellossa muuttui ja hän riensi kiittämään heti ottelun jälkeen. Mietin hiljaa itsekseni pelin aikana, että hänkin taputtaa tälle suoritukselle.

- Otin vahvistuksen kommentit positiivisena haasteena. Minulle ei jäänyt hampaankoloon mitään, en ollut katkera tai vihainen. Tietyllä tavalla hän auttoi minua ja antoi lisää energiaa. Ehkä hän ei tiennyt, että olen pelimies, Nenonen naureskelee.

Nenoselle Vilppaan ja Karhu Basketin kohtaamiset ovat piirtyneet mieleen tunnelmarikkaina, mutta urheiluhenkeä kunnioittavina kohtaamisina.

- Kauhajoella mua rakastetaan kovasti ja tunne on molemminpuolinen. Etenimme lopulta ottelusarjasta finaaliin ja muistan, kuinka 7. välierän jälkeen fanit kävivät keskenään kättelemässä. Se kertoo paljon siitä, että vaikka peli on menossa ja hävyyttömyyksiä huudellaan, pelin jälkeen kaikki ovat kavereita keskenään.

- Meillä oli monella tavalla hieno duunarijengi tuona kautena, joka oli valmentajansa näköinen. Vaikka pieni välikohtaus joukkueen sisälle mahtuikin vahvistuksen esitelmän myötä, joukkuehenki oli loistava. Pystyimme positiivisella tavalla nokittelemaan toisiamme, Nenonen päättää.

Klassikko-ottelu ma klo 18.00 3. välierä Vilpas – Kauhajoki, pelattu 19.4.2017 @ Elisa Viihde Sport

 

Henkilöt

 
29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

8.6.2020 09:56 Korisliiga

David Gonzalvez Pyrinnön ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

Tampereen Pyrintö ja David Gonzalvez ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Gonzalvezille viides Korisliigassa.

6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

5.6.2020 14:10 Korisliiga

Roope Suonio on tyytyväinen Lahti Basketballin kesän hankintoihin – ”Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin”

Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

2.6.2020 08:26 Korisliiga

BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

1.6.2020 12:43 Korisliiga

Ricky Waxlax siirtyy Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on solminut 2+1-mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin kanssa. Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä.

30.5.2020 11:58 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2015: Vihdoinkin, Kataja!

Saavutettuaan kolmentoista kauden aikana kuusi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia osui Kataja Basket viimein kultasuoneen kevään 2015 finaaleissa. Vaikka pudotuspelit venyivät pitkän kaavan mukaisiksi ja loukkaantumisetkin hiersivät, vapautunut Kataja sai vuodattaa pitkään patoutuneita voitonkyyneliä päihitettyään Bisonsin finaaleissa viidennessä osaottelussa.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

Näytä lisää vastaavia