Karhu Basket voitti kotonaan tunteikkaassa illassa

30.11.2019 19:28 Karhu Basket kunnioitti lauantaina seuran varapuheenjohtaja Mika Perälän muistoa.

Okko Järven edustama Karhu Basket voitti ottelun Mika Perälän muistoa kunniottaen. Kuva: Ville Vuorinen

Kaksinkertaisen hallitsevan Suomen mestarin Kauhajoen Karhu Basketin lauantainen kotiottelu Salon Vilpasta vastaan oli koskettava tapahtuma. Kauhajokelainen koripalloyhteisö hiljentyi ottelun yhteydessä muistamaan Karhu Basketin vahvan taustahahmon Mika Perälän muistoa. Karhu Basket tiedotti torstaina varapuheenjohtajana toimineen Perälän menehtyneen vain 52-vuotiaana.

Ottelu Karhu Basketin ja Vilppaan välillä oli tasainen. Karhu Basket käänsi kamppailun voitoksi vain kolme sekuntia ennen loppua Evan Yatesin (11/6) vapaaheitolla lukemin 70–69 (39–38).

Voitto oli Karhu Basketille viides peräkkäinen kotiparketilla. Samalla Vilppaan neljän voiton putki katkesi.

– Jos puhuisin jostakin muusta kuin pelistä. Elämässä on aika paljon isompiakin asioita. Sen mikä urheilu meille pystyy antamaan, niin itsekin tuossa kaksi tuntia, ei käynyt mielessäkään mikään muu asia. Sitä elää niin vahvasti siinä, se vie mukanaan. Se antaa pakokeinoja tai miksi sitä haluaa sanoa, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen mietti.

– Kiitos kaikille. Täällä oli todella paljon sitä oranssia päällä kaikilla. Torstaipäivä oli shokki meille kaikille. Sen jälkeen Karhu Basketin yhteisö on mielestäni näyttänyt voimaansa. Se tuki, mitä joukkuekin on tässä tilanteessa saanut, on upeaa. Vaikea löytää tässä mitään sanottavaa, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies totesi.

Karhu Basketin tehokkain oli Cameron Jones (16/7/5s). Vaihtopenkiltä Mikael Laihonen (6/8) taisteli esimerkillisesti molemmissa kenttäpäädyissä.

Ilman Tim Colemania ja Mikko Koivistoa pelanneelta Vilppaalta tuorein hankinta Chris Flemmings (15/5) osoitti jälleen potentiaaliaan. Kookas takapelaaja Henri Kantonen (6/11/4s) pelasi vanhassa kotisalissaan monipuolisesti.

Karhu Basket pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Helsingissä. Vilpas saa ensi viikon lauantaina vieraita Nokialta.

Ottelutilasto

KTP katkaisi Seagullsin lennon

Kotkan KTP-Basket katkaisi Korisliigan sarjakärki Helsinki Seagullsin kahdeksan ottelun voittoputken koriluvuin 101–85 (44–51).

Voitto irtosi KTP:lle vahvan toisen puoliskon myötä. Kotkalaiset voittivat Seagullsin puoliaikatauon jälkeen 23 pisteellä.

Seagulls vei ottelua ensimmäiset 25 minuuttia. Parhaimmillaan Seagulls käväisi kymmenen pisteen johdossa kolmannen neljänneksen alussa.

KTP oli lauantaina erityisen vahva korin läheisyydessä, sillä kahden pisteen yritykset onnistuivat kotijoukkueelta yli 70 prosentilla.

KTP hävisi edellisen kotiottelunsa murskaavasti, kun Salon Vilpas mätti peräti 129 pistettä. KTP:n voiton arvoa kasvattaa se, että joukkue pelasi ilman kookasta DeAndre Danielsia.

– Salo-pelin jälkeen meillä oli kriittinen videopalaveri. Niissä on aina riskinä, miten pelaajat sen ottavat, mutta nyt pelaajat ottivat palautteen hienosti vastaan. Danielsin poissaolo myötä jokainen pelaaja nosti panostaan ja meidän pelaajat näki, mihin me voimme päästä jos tahtotaso on tätä luokkaa. Nuorten poikien minuutit olivat tärkeitä. Meille erittäin tärkeä voitto, olo on helpottunut, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen tuumi.

Byron Wesley (28/13/3s), JayVaughn Pinkston (18/5/4s) ja Kevin Langford (22/2) paikkasivat Danielsin poissaoloa erinomaisesti. Myös Joonas Lehtoranta (12/2) pelasi vahvasti.

Seagullsin parhaat olivat Elijah Stewart (19/2/4s) ja Antti Kanervo (18/1/4s).

Small varasti pisteet Tampereelle

Vierailija Tampereen Pyrintö aiheutti Lahti Basketballille jo kuudennen peräkkäisen tappion. Pyrintö haki voiton Lahdesta lukemin 84–88 (36–46).

Pyrintö johti ottelua ensimmäiset 27 minuuttia. Viimeiset 13 minuuttia johtoasema vaihtelikin sitten tiuhaan. Lopulta Pyrinnön väkivahva Khalil Small (17/4) varmisti sarjapisteiden matkaamisen Tampereelle. Small teki viimeisellä minuutilla joukkueensa kaikki kuusi pistettä.

Aikanaan Lahdessa Suomen mestaruutta juhlinut Ray Nixon (11/3) oli tyytyväinen joukkueensa voittoon.

– Hauska peli ja mukavaa olla takaisin Lahdessa. Tuttuja naamoja ja hyvä voitto.

Pyrinnön syömähammas oli järkäle BJ Raymond (24/7/3s).

Lahti Basketballilta edukseen esiintyivät etenkin kapteeni Vesa Mäkäläinen (18/7) sekä Courtney Stockard (19/3).

– En tiedä, mitä ensimmäisellä puoliajalla tapahtui. Välittäminen pelistä ja joukkueesta puuttui. Kolmas jakso oikein hyvä, mutta neljännellä jaksolla pienet asiat eivät ihan onnistuneet. Meillä oli momentum, mutta emme onnistuneet sitä käyttämään, LaBan päävalmentaja Petri Velling harmitteli.

Lahti Basketball on hävinnyt kahdeksasta kotiottelustaan peräti seitsemän.

– Ei ole kaukana, että saadaan peli kuntoon, mutta täytyy olla mukana pelissä koko 40 minuuttia, jos Korisliigassa haluaa voittaa, Mäkäläinen tiesi.

Lahtelaiset matkaavat keskiviikkona Kouvojen vieraaksi. Pyrintö pelaa tuolloin Lapualla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.