Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Shaiquel McGruder ja Kouvottaret leimasivat lippunsa välieriin. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret mitalipeleihin

Kouvottaret eteni välieriin, kun se kaatoi Hongan suoraan otteluvoitoin 3-0. Kolmas ottelu päättyi Kouvottarille Espoossa 84-76.

Ottelusarjan vahvasti aloittanut vierasjoukkue aloitti myös tämän päivän ottelun vahvasti. Ensimmäisellä jaksolla joukkue onnistui erityisesti hyökkäyspäässä ja vei sen nimiinsä 26-16. Puoliajalle mentäessä vierasjohto oli 15 pistettä.

Honka heräsi taisteluun kolmannella jaksolla ja kavensi johdon viiteen pisteeseen. Viimeisellä kympillä emännät nousivat vielä rinnalle, mutta viimeisillä minuuteilla Kouvottaret oli parempi ja varmisti paikan välierissä.

Shaiquel McGruder urakoi täydet 40 minuuttia. Hänelle kirjattiin 20 pistettä ja viisi levypalloa. Doniyah Cliney 20/13/6 koriin johtanutta syöttöä teki tupla-tuplan. Cierra Walker pussitti Hongalle 20 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo tyylipuhtaasti välieriin

Torpan Pojat eteni mitalipeleihin otteluvoitoin 3-0. Myös sarjan kolmas ottelu päättyi selvästi runkosarjan voittajille 90-46.

ToPo otti ottelun hallintaansa kotikentällä heti ensimmäisellä jaksolla, joka merkittiin heille 26-13. Vielä ennen puoliaikaa johto kasvoi 18 pisteeseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeistään kolmannella jaksolla, jonka aikana emännät pitivät HBA:n kuudessa pisteessä. Toisella puoliajalla ToPo:n johto kasvoi suurimmillaan 48 pisteeseen eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

Carmen Tyson-Thomasin heittokäsi oli kuumana. Hänelle kirjattiin 36 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Ilmar’I Thomas pussitti 24 pistettä. Lilli Onnela teki vieraille 12 pistettä.

Vahva loppu johdatti PeKa:n voiton päähän välieristä

Kotkan Peli-Karhujen ja Vimpelin Vedon välisessä ottelusarjassa kotiedulla on ollut suuri merkitys. Kaikki kolme ottelua ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoihin. Tänään PeKa oli parempi 78-63.

Kapealla kokoonpanolla otteluun lähtenyt ViVe haastoi PeKaa vahvasti ensimmäisen puoliajan aikana. Isoja eroja ei nähty ja puoliajalla kotijohto oli viisi pistettä.

Myös kolmas jakso oli tasainen. PeKa pääsi viimeiselle kympille seitsemän pisteen johdossa. Kun Peli-Karhujen ottelun loppu oli vahva, pääsi joukkue juhlimaan voittoa. Kotkalaisilla on mahdollisuus edetä välieriin perjantaina Vimpelissä.

Randi Brown kuritti vierasjoukkuetta 29 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Myös Da’Nasia Hood 14/13 ylsi tupla-tuplaan. Sirena Tuitele heitti ViVe:lle 17 pistettä ja keräsi 12 levypalloa.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.