Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

27.6.2019 09:04 Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

Petteri Koponen juhli kauden päätteeksi Saksan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München hallitsi Saksan koripallokenttiä läpi kauden. Se voitti runkosarjan selvästi häviten kauden aikana ainoastaan kolme ottelua ja veti pudotuspelit läpi puhtaalla pelillä häviämättä kertaakaan. Finaalien 3-0 kuitenkin mairittelee joukkuetta, sillä kaikki kolme kamppailua Alba Berliiniä vastaan olivat erittäin tiukkoja, mutta Bayern pystyi puristamaan kaikista voitot.

- Aika samanlaisia finaaleja kaikki. Alba aloitti aina vahvemmin, mutta pystyimme tulemaan aina takaisin ja kairaamaan voitot. Peleissä tuntui olevan aina sama käsikirjoitus. Pelasimme pudotuspelit puhtaalla pelillä ja se oli aika kova suoritus, Koponen analysoi.  

Koposelle kansallinen mestaruus oli harvinaista herkkua. Edellinen mestaruus on yli kymmenen vuoden takaa, kun hän juhli Hongan kanssa Korisliigan mestaruutta kaudella 2007-08. Pokaaleja on tullut senkin jälkeen, kun hän voitti Virtus Bolognan kanssa EuroChallengen, Himkin kanssa EuroCupin ja Barcelonan kanssa Espanjan cupin. Kauden päättäminen voittoon ja mestaruuteen maistui makealta pitkän tauon jälkeen.

- Mestaruus tuntui tosi hyvältä. Olen voittanut jokaisessa seurassani jotain ja oli kiva jatkaa sitä putkea. Tässä on ollut pitkä kausi takana ja oli hieno päättää se mestaruuteen. Tässä on kuitenkin tehty hommia yli 10 kuukautta sen eteen. Teimme sen mitä odotettiin ja kokonaisuudessaan kautemme oli onnistunut. Paljon mukavampi lähteä kesäloman viettoon, kun on mestaruus taskussa, kun usein on häviäminen jäänyt kaivelemaan mieltä lomien alkaessa.

Koponen oli yksi Bayern Münchenin viime kesän profiilihankinnoista, kun joukkueella oli parin vuoden tauon jälkeen edessään haasteet myös Euroliigassa. Susijengin pelin sielun rooliksi muodostui kauden aikana energian ja tehojen tuominen lähinnä vaihtopenkiltä käsin. Koponen vastasi huutoon molemmissa sarjoissa ollen peliaikaansa nähden erittäin tehokas. Sekä Bundesliigassa että Euroliigassa Koponen saalisti 9,0 pisteen keskiarvot noin 18 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Hän käytti heittopaikkansa erittäin tehokkaasti hyväkseen upottaen Bundesliigassa kahden pisteen heittonsa 48,9 prosentin tarkkuudella ja kolmoset putosivat pussiin 43,5 prosenttisesti. Euroliigassa jälki oli vieläkin kovempaa kakkosten heittoprosentin ollessa 58 ja kolmosten 46,8.

"Petsku" teki tarkkaa jälkeä kauden aikana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kokonaisuudessaan Koponen oli kauteensa tyytyväinen, vaikka lisävastuu olisi luonnollisesti maistunut.

- Tiesin aika lailla aina koska menen kentälle ja koska tulen pois ja koska menen takaisin. Se meni samalla kaavalla koko kauden muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Oli joitain pelejä missä pelasin enemmän ja joitain missä pelasin vähemmän. Se oli koutsin tapa peluuttaa ja ymmärrän sen, mutta tietenkin sitä olisi halunnut pelata enemmän, kun peli kulki. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen miten täytin roolini ja käytin minuuttini. Ihan hyvä kausi, Koponen kertaa.

Koposen kausi venyi pitkälle, sillä kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt finaali pelattiin juhannusviikonlopun sunnuntaina. Helpotusta kesän viettoon tuo kuitenkin se, että maajoukkuevelvoitteet odottavat vasta hieman myöhemmin.

- Tässä on vielä hyväntekeväisyys golf edessä ja oma koripalloleirini, mutta sitten päästään perheen kanssa lomalle hieman rauhoittumaan. Sitten hiljalleen aloitetaan taas treenaaminen kohti seuraavaa kautta. Vielä on hieman auki kuinka aktiivisesti olen maajoukkueen mukana kesän aikana, sillä tässä ei olla enää mitään nuoria poikia ja pitkän kauden jälkeen pitää hieman levätä. Tässä iässä kroppa on vähän huoltotilassa. Olen pelannut miesten pelejä 15 kautta ja ulkomailla 11, joten kroppa vaatii hieman enemmän lepoa kuin nuorena poikana. Olen varmasti joka tapauksessa jossain määrin maajoukkueen mukana ja se toimii samalla myös hyvänä valmistautumisena kauteen.  

Koposella on sopimusta saksalaisjätin kanssa voimassa vielä kaksi kautta. Ensi kaudeksi tavoitteet on hilattu taas astetta korkeammalle.

- Saa nähdä millaisen joukkueen saamme muodostettua, mutta totta kai lähdemme puolustamaan mestaruutta ja taistelemaan Euroliigan pudotuspelipaikasta. Se on meille iso haaste ensi kaudella. Tänä vuonna jäi Saksan cup voittamatta ja siitä jäi vähän jossiteltavaa, kun hävisimme Alballe. Onneksi nappasimme kuitenkin sen tärkeimmän pokaalin.

Henkilöt

 
30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

9.5.2019 14:09 Susijengi

Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

8.5.2019 12:29 Susijengi

Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

29.4.2019 13:38 Susijengi

Välierätappio jätti karvaan maun Kanervon kauteen

Antti Kanervon, 30, kausi päättyi pettymykseen, kun Islannin liigan runkosarjan voittanut Stjarnan taipui välierissä IR:lle otteluvoitoin 2-3. Vaikka joukkueen kanssa kirkkain tavoite jäi saavuttamatta, niin Kanervon kausi henkilökohtaisella tasolla oli onnistunut.

20.3.2019 14:44 Susijengi

Antti Kanervo aloittaa Islannin liigan mestaruusjahdin

Islannin liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Antti Kanervon, 29, Stjarnan valloitti runkosarjan ykköspaikan ja lähtee hyvistä lähtökohdista havittelemaan Islannin mestaruutta.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

Näytä lisää vastaavia