Oma koira puri pahasti Lapualla, Ortiz johdatti Seagullsin vierasvoittoon

14.12.2018 20:46 BC Nokia haki vierasvoiton sarjan viimeisenä olevan Korihaiden kustannuksella.

Seagullsin Chris Ortiz torjui Larry Andersonin ja Kobrien mahdollisuudet voittoon. Kuva: Pasi Ahola

Helsinki Seagulls päätti kolmen vierasottelun putkensa vakuuttavaan voittoon Lapuan Kobrien kotiparketilla koriluvuin 81–104 (41–50). Kobrille tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen. Samalla Seagulls nousi sarjataulukossa lapualaisjoukkueen ohi.

– Täytyy olla tyytyväinen tähän voittoon, sillä Kobrat on ilkeä vastus. Jos heidät päästää juoksemaan kenttää, niin oma joukkue on pulassa. Saimme kuitenkin hyvän otteen pelistä alusta alkaen ja näin Kobrien hyvät hetket jäivät vähiin, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kertasi.

Avauspuoliskolla Seagulls oli joukkueista aktiivisempi. Kobrat ei saanut montaakaan onnistunutta suoritusta perätysten, vaan kotijoukkueen pelaamista leimasivat huolimattomuus ja ailahtelevaisuus.

Puoliaikatauon jälkeen oikeastaan mikään ei muuttunut. Kobrat sai ajoittain aikaan kirin tynkää, mutta Seagulls katkaisi omilla hyökkäyksillään kotijoukkueen suurimman innon.

Seagullsin paras pelaaja oli vielä viime kaudella Lapualla pelannut Chris Ortiz. Ortiz osui tuttuihin koreihin läheltä ja kaukaa. Kaiken kaikkiaan Ortiz tehoili peräti 27 pistettä, 10 levypalloa ja neljä syöttöä.

– Oli mukava pelata vanhassa kotisalissa, täältä riittää muistoja viime kaudelta. Paljon tuttuja kasvoja katsomossa ja vastustajan paidassa. Tutussa salissa on helppo heittää, kun on paljon toistoja näihin koreihin. Hyvä voitto meiltä ja omaankin peliin voi olla tyytyväinen, Ortiz hymyili.

Vierasjoukkueesta edukseen esiintyivät myös Tyler Thorton (18/5/6s), Juwan Staten (18/3/6s) ja Tuukka Kotti (15/7/3s).

Vaisun kotijoukkueen ykkönen oli jälleen Khalil Small (21/4).

– Seagulls pelasi mielestäni tosi hyvin. Ei pystytty oikein vastaamaan siihen. Puolustus vuotaa. Vaikea voittaa, kun vastustaja lyö taululle yli sata pistettä. Paljon pitää petrata joka osa-alueella, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen vaati.

Kobrien kausi jatkuu keskiviikkona paikallisottelulla Kauhajoella. Seagulls puolestaan palaa keskiviikkona kotihalliinsa, kun Tampereen Pyrintö saapuu vieraaksi Helsinkiin.

Ottelutilasto

BC Nokia aiheutti Korihaille jo kuudennen peräkkäisen tappion

Uudenkaupungin Korihait palasi pitkältä pelitauolta siipirikkoisella kokoonpanolla, kun BC Nokia vieraili Pohitullissa. Lopulta BC Nokia vei sarjapisteet mukanaan koriluvuin 77–85 (37–47).

Tappio oli Korihaille jo kuudes peräkkäinen. Korihailta olivat sivussa kokoonpanosta pelintekijä Mario Edwards, Miikka Marttinen ja Emil Djeen. Vain kahdeksalla pelaajalla otteluun lähtenyt kotijoukkue olikin nostanut kokoonpanoonsa vasta 15-vuotiaan Aamo Nikulan. Nikula sai vastuuta ottelussa vajaan kuuden minuutin verran.

BC Nokian voiton takasi vahva toinen neljännes, jonka vierasjoukkue voitti 29–19. Myös BC Nokialla oli kokoonpanohuolia, sillä päävalmentaja Ville Tuominen käytti kentällä ainoastaan seitsemää pelaajaa.

BC Nokian toisen peräkkäisen voiton paras pistemies oli sentteri Dragan Labovic 20 pinnallaan. Loukkaantuneen Malcolm Bernardin korvannut Juan Davis Jr. jatkoi toisessa Korisliiga-ottelussaan erinomaisia otteitaan. Davis Jr. takoi jo toisen tupla-tuplan: 13 pistettä ja 16 levypalloa.

Korihaiden taisteluilme oli koko kamppailun kohdillaan, mutta sarjataulukon viimeisenä oleva joukkue antoi turhan paljon tasoitta poissaoloillaan. Marius Van Andringa (19/2/7s) ja Bryan Coleman (19/11/2s) olivat haipaitojen parhaimmistoa.

Korihait pelaa vielä ennen joulua Turussa Ura Basketin vieraana ensi viikon lauantaina. BC Nokia sen sijaan pelaa keskiviikkona kotiottelun samaista Uraa vastaan.  

Ottelutilasto 

Henkilöt

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia