Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

8.5.2019 12:29 Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

Roope Ahosella on edessään pudotuspelit. (Kuva: Ville Vuorinen)

LEB Orossa runkosarjan voittaja Real Betis nousi suoraan ja kahdeksan seuraavaa joukkuetta taistelevat pudotuspeleissä noususta. Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja nousutaistelu huipentuu Final Four -turnaukseen, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi ACB-liigaan.

Oviedo pelasi vahvan kauden sijoittuen runkosarjassa neljänneksi voitettuaan 34 pelistään 22.

- Runkosarja meni osaltamme tosi hyvin ja pelasimme koko kauden hyvin. Tappioista kahdeksan tuli alle viidellä pisteellä ja sitten siinä oli pari isompaa tappiota. Pystyimme pelaamaan aika tasaisesti läpi kauden, vaikka meillä oli loukkaantumisiakin. Voimme lähteä positiivisin mielin pudotuspeleihin, Ahonen kertoo joukkueen tunnelmista.

Roope Ahonen pelaa uransa parasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Yksi loukkaantuneista oli Nuutinen, jonka kausi päättyi jo viime vuoden lopulla tulleeseen yläraajavammaan. Ahonen sen sijaan lukeutui koko kauden joukkueen avainpelaajiin. Hän urakoi lähes 24 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 11,5 pisteen ja neljän syötön keskiarvoilla. Kolmen pisteen heittoprosentti oli runkosarjan aikana huima 50,3.

- Henkilökohtaisesti tämä on ollut varmasti paras kauteni tähän mennessä. Olen saanut valmentajalta paljon vastuuta ja isoa roolia. Itseluottamus on sitä kautta kasvanut ja olen pystynyt pelaamaan tasaisemmin kuin aiemmin. Täytyy olla tyytyväinen. Pelaaminen on ollut hauskaa ja olen nauttinut siitä, Ahonen iloitsee.

Tuttu vastustaja puolivälierissä

Puolivälierissä Oviedo saa Ahoselle tutun vastustajan, kun vastaan asettuu hänen viime kauden seuransa Ourense.

- Siellä on muutama sama pelaaja kuin viime kaudella ja valmentajat ovat samat. Muuten joukkue on muuttunut aika paljon viime kaudesta. Siistiä päästä pelaamaan heitä vastaan ja he ovat pelanneet hyvin tällä kaudella. Joukkueet sijoilla 3-9 olivat runkosarjassa todella tasaisia ja ne olivat kolmen voiton sisällä runkosarjassa, joten erot ovat hyvin pienet.

Joukkueet kohtasivat toisensa kauden aikana kahdesti ja molemmat kirjauttivat yhdet voitot. Ahonen katsoo tulevia otteluita positiivisena.

- Meillä on joukkueessa todella luottavainen fiilis. Jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin meidän pitäisi pärjätä. Tehdään omat juttumme hyvin, niin hyvä tulee.

Roope Ahosella on tuttuja vastassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oviedolle tehtiin kauden aikana toiseksi vähiten pisteitä ja Ahosen mukaan joukkue nojaakin vahvasti puolustuspelaamiseen.

- Puolustamme hyvin ja pelaamme joukkueena. Olemme todella hyvä 5 vastaan 5 -joukkue. Levypalloissa meillä on ollut kauden aikana ongelmia, mutta uusimpien rekrytointien myötä sekin on petraantunut. Puolustus on ollut meidän aseemme ja olemme saaneet hyvin stoppeja.

Ahonen odottaa innolla pääsevänsä taistelemaan noususta.   

- On tosi hyvät fiilikset pelata taas pudotuspelejä. Viime vuonna en päässyt niitä pelaamaan, mutta kahtena kautena sitä aiemmin pelasin Kreikassa pudotuspeleissä. Silloin oli toisella kerralla Panathinaikos heti vastassa eikä siinä ollut hirveästi mahdollisuuksia. Tämä on ensimmäinen kerta sitten Bisons-kauden, kun voin voittaa jotain. Jos voitamme nämä pudotuspelit, niin pääsemme ensi kaudeksi pääsarjaan. Kaikki näkevät tavoitteen ja homma on omissa käsissä. Tämä on hieno haaste, Ahonen miettii.

 
4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia