Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

29.11.2023 20:20 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

Taru Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka vei nimiinsä paikallisväännön

Tapiolan Honka haki vierasvoiton EBT:n kustannuksella. Ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon 74-65 (43-31).

Tasaisen alun jälkeen Honka alkoi erottumaan edukseen toisella jaksolla heittopelinsä ansiosta. Puoliajalla vieraat johtivat 12 pisteellä.

Emännät eivät tästä hätkähtäneet, vaan joukkue kuroi puolustuspelaamisen avulla vieraiden johdon aina kahteen pisteeseen. Ratkaisuhetkillä Honka oli kuitenkin askeleen edellä ja nappasi sarjapisteet.

- Saimme pelattua nopeaa peliä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Saimme paljon riistoja. Kolmannella jaksolla sorruimme omiin virheisiin. Puolustuslevypallopelaamisessa meillä on parannettavaa, Katariina Tanhuanpää sanoi.

Petra Noponen 23/8 oli vahvalla pelipäällä. Hän upotti viisi kolmen pisteen heittoa. Myös Tanhuanpää onnistui. Hänelle kirjattiin 16 pistettä. Elli Salovaara teki emännille 15 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo:lle kymppi täyteen Tuukkasen johdolla

Torpan Pojat ylsi ensimmäisenä joukkueena kymmeneen voittoon. Helsinkiläiset hakivat Forssasta voiton 101-79 (43-39).

FoA haastoi sarjakärkeä tosissaan ensimmäisen puoliajan aikana. Puoliajalle mentiin tasaisessa tilanteessa, kun vieraat johtivat neljällä pisteellä.

Kolmannella jaksolla ToPo kuitenkin paransi. Kolmas jakso merkittiin vieraille 27-16 eikä joukkue päästänyt emäntiä enää päätösjaksolla peliin mukaan.

- Toinen puoliaika oli meiltä parempi. Muutimme muutaman asian toiselle puoliajalle ja ehkä ne toivat tänään voiton. Olemme pelanneet paremminkin, mutta se ei poista voiton arvoa. Lauantain kohtaamiseen jäi kuitenkin parannettavaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Taru Tuukkanen osoitti jälleen arvonsa joukkueelle. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 20 pisteellä, 11 levypallolla ja 12 koriin johtaneella syötöllä. Ilmar’I Thomas heitti 25 pistettä. Emäntien tehokkain oli Jayda Jansen 29 pisteellä.

Breen johdatti ViVe:n voittoon Pyrinnöstä

Vimpelin Veto nappasi toisen peräkkäisen voittonsa. Joukkue kaatoi kotikentällään Pyrinnön 90-76 (48-37).

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Sen jälkeen Vimpeli otti ottelun hallintaansa. Toisella jaksolla joukkue upotti pelitilanneheittoja kovalla prosentilla ja pääsi puoliajalle 11 pisteen johdossa.

Tauon jälkeen Pyrintö sai paremman otteen pelistä, mutta ei pystynyt toisella jaksolla uhkaamaan ViVe:n voittoa.

- Voitto, jonka tarvitsimme. Olemme tehneet kovaa töitä koko syksyn, mutta heitot eivät ole uponneet viime peleissä. Tänään loimme hyviä heittopaikkoja ja upotimme vapaat heitot. Saamme tästä voitosta varmasti itseluottamusta, Samantha Breen kertasi.

Breen oli ViVe:n sankari. Hänelle kirjattiin 38 pistettä, 12 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Sirena Tuitele säesti 21 pisteellä. Kayla Shaw pussitti 24 pistettä ja osui kuusi kertaa kaaren takaa.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.