Vahva loppukausi lämmitti Koposta

15.6.2018 08:29 Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

Petteri Koponen pelasi toisen kautensa Barcelonassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona joutui antautumaan Baskonialle ja näin finaalipaikka jäi joukkueelta haaveeksi.

- Baskonia oli hyvä ja pelasi paremmin kuin me. Meiltä loukkaantuivat Andorra-ottelusarjassa Pau Ribas ja Pierre Oriola ja se hieman vaikutti. Baskonialla oli kotietu ja he voittivat kaksi ensimmäistä peliään kotikentällä. Hoidettiin sitten kolmas, mutta Baskonia vei sitten neljännen jatkoajan jälkeen. Baskonia on hyvä jengi. Siitä osoituksena myös se, että he voittivat Real Madridin ensimmäisessä finaalissa, Koponen kertaa välieräsarjaa.

 

Kokonaisuudessaan Barcelonan kausi oli ailahteleva. Euroliigassa joukkue jäi kauas pudotuspeleistä ollen 13. ja Espanjan liigassa pelit loppuivat ennen mestaruustaistelua. Lohtua kuitenkin toi Espanjan cupin, Copa del Reyn, voitto.

- Oli mahtava voittaa Copa, Euroliiga oli pieni pettymys ja Espanjan liigassa halusimme finaaleihin. Aina, kun kauden päätteeksi voittaa pokaalin, niin se on hieno asia. Se ei ole koskaan helppoa ja cup on täällä iso juttu ja sitä arvostetaan korkealle.

 

Vammasta huolimatta käsi kuumana

 

Koposen kausi voidaan hyvin jakaa aikaan ennen ja jälkeen valmentajanvaihdoksen. Alkukaudesta vielä olkapään hermovamman kanssa taiteillut Koponen jäi vähälle vastuulle kesällä seuran päävalmentajaksi nimetyn Sito Alonson alaisuudessa, mutta tahti muuttui, kun Svetislav Pesic korvasi Alonson alkuvuodesta. Koponen nousi nopeasti Pesicin luottomieheksi ja Koponen kuului loppukauden Barcelonan ehdottomiin ykkösnimiin.

- Aika kaksipiippuinen kausi. Alkukaudesta oli käden kanssa ongelmia eikä luottoa tullut. Sitten valmentaja vaihtui ja käsi oli kunnossa ja pystyin pelaamaan viimeiset neljä kuukautta korkealla tasolla ja hyvin. Kaudesta jäi tietenkin parempi maku, kun loppukausi sujui hyvin, mutta mieluustihan sitä olisi koko kauden saanut vastuuta. Käsi meni koko ajan eteenpäin ja uuden valmentajan pelityyli sopi minulle paremmin, Koponen kertaa kauttaan.

Petskun heitto putosi tarkasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koposen roolina hyökkäyspäässä oli erityisesti olla kolmen pisteen heittojen täsmäase. Vaikka käsi vaivasi välillä heittämistä, pisti Koponen palloa tarkasti nailonsukasta läpi. Espanjan liigassa Koponen heitti kolmen pisteen heittonsa todella kovalla 50 prosentin tarkkuudella ja Euroliigassa kolmoset putosivat pussiin peräti 51,1 prosentin sihdillä.

- Aika yllättävää miten hyvin pystyin heittämään jo alkukaudesta ottaen huomioon käden kunnon. Vamman kanssa oppi kuitenkin elämään ja tiesin mitä liikkeitä pystyin milloinkin tekemään. Loppukaudesta peli sekä käsi tuntuivat paremmilta ja viimeiset neljä kuukautta menivät tosi hyvin ja siitä jäi itselle kiva fiilis.

 

Barcelonalla on optio Koposen kanssa ensi kaudesta, mutta varmuutta ensi kauden osoitteesta ei vielä ole. Koponen odottaa Barcelonan ratkaisua maltillisesti.

- Vielä ei ole varmuutta kuka joukkuetta valmentaa ensi kaudella ja Barcelona voi ostaa option halutessaan ulos. Toivottavasti ratkaisu ei veny hirveän pitkälle, valottaa Koponen tilannettaan.

 

Hänellä ei olisi mitään Barcelonaan jäämistä vastaan.

- Tämä on varmasti yksi parhaista kaupungeista Euroopassa ja ilomielin jäisin vielä tänne. Tämä on niitä ammattilaisen jännittäviä hetkiä. Jos pitää etsiä uutta seuraa, niin sitten katsotaan mitä on tarjolla.

 

MM-karsintaotteluihin motivoituneena

 

Koponen ei ehdi kauaa levätä seurajoukkuekautensa päättymisen jälkeen, sillä edessä siintävät jo MM-karsintaottelut. Susijengi aloittaa valmistautumisensa tuleviin Tshekki- ja Islanti-peleihin maanantaina.

- Tässä on pistetty kämppää vähän kuntoon ja pakkailtu ja maanantaina alkavat taas treenit. Heinäkuussa on sitten aikaa hieman lomailla.

Susijengi kokoontuu taas Petteri Koposen ja Lauri Markkasen johdolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen ei päässyt aikaisempiin karsintapeleihin mukaan ja odottaa paluuta Susijengiin vesi kielellä.

- Se tuo lisämotivaatiota, kun en päässyt talvella maajoukkueen mukaan. Toivottavasti pystymme ottamaan näistä kaksi voittoa. Tshekki on tietenkin vieraissa tosi paha ja täyden kotikatsomon edessä meidän pitää pystyä hoitamaan Islanti. Siitä tulee hieno ottelu, hekumoi Koponen.

 

Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Espanjan liigassa
Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Euroliigassa

Henkilöt

 
15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

9.5.2019 14:09 Susijengi

Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

8.5.2019 12:29 Susijengi

Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

29.4.2019 13:38 Susijengi

Välierätappio jätti karvaan maun Kanervon kauteen

Antti Kanervon, 30, kausi päättyi pettymykseen, kun Islannin liigan runkosarjan voittanut Stjarnan taipui välierissä IR:lle otteluvoitoin 2-3. Vaikka joukkueen kanssa kirkkain tavoite jäi saavuttamatta, niin Kanervon kausi henkilökohtaisella tasolla oli onnistunut.

Näytä lisää vastaavia