Viikon Veikkauspeli: Kokoonpanomuutoksia kokenut Seagulls haastaa kotiparketillaan hallitsevan mestarin

18.11.2018 08:47 Sunnuntainen Seagulls-Karhu Basket on katsottavissa suorana VeikkausTV:stä monikameratuotantona.

Seagullsin Tuukka Kotti on pelannut alkukauden yli 20 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen

Kauden kuudesta Korisliiga-ottelustaan viisi viimeisintä hävinnyt Helsinki Seagulls on vahvistanut rivejään kahdella yhdysvaltalaispelaajalla. Uusien takapelaajiensa Juwan Statenin ja Andre Hollinsin ensiesiintymisten avulla Seagulls yrittääkin katkaista sunnuntaina viiden ottelun tappioputkensa, kun Kisahalliin vastaan marssii Kauhajoen Karhu Basket.

Karhu Basket koki keskiviikkona kotiparketillaan karvaan jatkoaikatappion KTP-Basketille. Muutoinkin Karhu Basketin kone on alkukaudesta hieman yskähdellyt. Yhdeksästä kamppailusta hallitsevalla mestarilla on kasassa viisi voittoa.

Myös Karhu Basket on joutunut tekemään muutoksia kokoonpanoonsa sentteri Kazembe Abifin loukkaannuttua toistamiseen. Abifin tuuraajaksi hankitun Tyler Johnsin otteet KTP:tä vastaan olivat lupauksia antavat. Johns teki 17 pistettä ja poimi kuusi levypalloa.

– Tekemisemme taso on ollut viime otteluiden aikana melkoisessa turbulenssissa, Jussi Laakso myöntää.

– Keskittyminen perusasioihin ja niiden toteuttaminen on tärkein asia, mihin tarvitaan jokaisen joukkueen jäsenen panos. Tämän asian ollessa kunnossa meillä on mahdollisuus hakea sarjapisteet Helsingistä.

Karhu Basketin paras pistemies on ollut pallojonglööri Durrell Summers 22,1 pisteen keskiarvollaan. Pelintekijä Bojan Sarcevicin syötöt ruokkivat useimmiten myös ikitaistelija Rene Rougeauta (16/6,7) ja taitavaa Michael Moseria (19,4/9,4).

Kotti on ollut Seagullsin alkukauden valopilkku

Seagullsin alkukaudella kaikki kaikessa on ollut maajoukkuesentteri Tuukka Kotti (20,2/8,8/4,2s). Kotti on joukkueensa pelin laahatessa pitänyt monipuolisilla otteillaan helsinkiläiset mukana voittotaisteluissa.

Seagullsin yksi suurimmista ongelmista on ollut levypallopelaaminen. Liikaa irtopalloja ei saa helsinkiläisjoukkue kotikentällään Kauhajoelle antaa, mikäli kotivoitto on lokkien haaveena.

– Joukkueessa paljon muutoksia ja pelivalmius on hieman kysymysmerkki. Uskon kuitenkin meidän olevan valmiita haastamaan kotisalissa hallitsevan Suomen mestarin, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas pohtii.

Seagullsilta on edelleen sivussa taitava korintekijä Wayne Blackshear. Blackshearin saappaita yrittävät täyttäää uudet pelaajat Staten ja Hollins sekä varmasti myös kokenut Timo Heinonen (10,7/2,5).

Korisliiga-ottelu Seagulls–Karhu Basket sunnuntaina 18.11. klo 17.00 Töölön Kisahallissa. Ottelu on katsottavissa suorana monikameratuotantona VeikkausTV:stä ja Elisa Viihde Sportilla.

Linkki: VeikkausTV

Asiat

 
1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

Näytä lisää vastaavia