Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

21.6.2022 20:54 Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

Alexander Madsen vietti VEF Riiassa kolme kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen pelasi yhteensä kolme kautta VEF:n riveissä ja voitti joukkueen riveissä kolme Latvian mestaruutta, yhden Latvian cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden. Madsen valittiin myös Latvian cupin finaalin MVP:ksi.

Menestyksestä huolimatta Madsenin aikaan Latvian pääkaupungissa mahtui myös vastoinkäymisiä. Kokonaisuudessaan aika Riiassa oli Madsenille kuitenkin antoisa.

- Hyvät muistot jää. Kolme vuotta meni. Ensimmäinen kausi oli vaikea ja toisena iski koronapandemia. Etenkin ensimmäinen kausi oli vaikea loukkaantumisen takia ja huomasin silloin millaisen panostuksen he tekivät minuun ja halusin jatkaa siellä. Oli vähän ylä- ja alamäkiä, voittoja ja tappioita, loukkaantumisia, kaksi kertaa korona, mestaruuksia ja finaalitappioita. Aika vaiherikkaat kolme vuotta siis. Nyt on pitkä kesä edessä ja samalla hyvä näyteikkuna jatkoa ajatellen, Madsen katsoo aikaansa Latviassa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämä kausi oli VEF:n kannalta lähes nappikausi. Palkintokaappiin tulivat niin Latvian liigan kuin cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuspokaalit. VEF pääsi Mestarien liigassa alkulohkosta Play-In -otteluihin, mutta niissä matka katkesi ranskalaisen Dijonin käsittelyssä suoraan kahdessa ottelussa.

Madsenille kausi oli kokonaisuudessaan erittäin vahva, vaikka loppuvuodesta 2021 tullut loukkaantuminen piti hänet sivussa kentiltä reilut pari kuukautta. Madsen palasi kentille loistovireessä ja oli avainasemassa joukkueen loppukauden menestyksessä.

- Olisihan se ollut kiva päästä Mestarien liigassa vielä jatkoon. Juuri silloin sattunut oma loukkaantumiseni vaikutti joukkueen tekemiseen emmekä saaneet hankittua ketään joulun jälkeen. Muuten en osannut odottaa, että noin pitkän poissaolon jälkeen pääsisin niin hyvin takaisin mukaan. Kuntoutuksen aikana pääsimme samalla keskittymään sellaisiin asioihin, joissa minulla oli henkilökohtaisesti kehitettävää, Madsen kertoo.

Kiireinen kesä edessä

Susijengi kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa virallisesti yhteen valmistautuakseen kesän tärkeisiin koitoksiin. Edessä siintävät niin MM-karsinnat, Tampereella pelattava kova harjoitusturnaus sekä EM-kilpailut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maajoukkuekesä on muutenkin kuin panoksellisesti mielenkiintoinen. Lauri Markkanen nähdään jälleen Susijengin paidassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017 EM-kotikisojen, Lassi Tuovi ottaa maajoukkueen vetovastuun Henrik Dettmannilta ja yksi kaikkien aikojen suomalaisista koripalloilijoista, Teemu Rannikko, liittyy mukaan valmennusryhmään.

- Odotukset ovat isot kesää ajatellen. Laurin kanssa olen pelannut vasta yhden pelin ja kiva päästä hänen kanssaan pelaamaan. Joukkueessa on menossa pientä nuorennusleikkausta ja on mielenkiintoista nähdä mitä Lassi tuo tullessaan ja Teemu, kun hän liittyy mukaan valmennusryhmään, Madsen makustelee jo tulevaa.

Susijengin kesän ensimmäinen koitos on 30.6. Espoossa pelattava MM-karsintaottelu Ruotsia vastaan, ja pelit jatkuvat elokuussa Tampereella ja Vilnassa. MM-jatkokarsinnatkin ehditään käynnistää vielä ennen EM-kilpailuja, mikäli Susijengi niihin selvittää tiensä. Kesällä onkin tarjolla korisherkkua niin pelaajille kuin faneille.

- Tässä on aika hektinen kesä edessä, kun kesäkuussa alkavat pelit ja sitten elokuussa ja syyskuussa pelataan myös. Sen jälkeen kausi jatkuu seurajoukkueen kanssa suoraan EM-kisojen jälkeen. Siinä mielessä tilanne on hyvin mielenkiintoinen ja kesä täytyy mennä fiksusti, että energiaa riittää myös loppukaudelle.

- Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin ja kisoihin ja siitä sitten jatko-otteluihin, Madsen heittää vielä lopuksi haasteen faneille.

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigassa
Alexander Madsenin tilastot Latvian liigasta
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigasta

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia