Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

18.11.2023 13:17 Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

Edon Maxhuni on aloittanut vahvasti Le Portelissa. (Kuva: FIBA)

Maxhuni löysi itselleen sopivan seuran vasta lokakuun alussa, kun sarjakaudet olivat jo käynnissä. Maxhuni teki tietoisen valinnan odottaa juuri sitä oikeaa tarjousta ennen allekirjoitusta. Sellainen tuli lopulta Ranskan liigasta Le Portelin joukkueesta.

- Kesällä oli muutamia vaihtoehtoja, mutta koko kesä meni odotellessa vähän parempia ja ajattelin MM-kisojen jälkeen tulevan joitain. Siinä tulikin pari vaihtoehtoa, mutta halusin vielä odottaa. Kun alkoi venyä vähän pitkäksi, niin alkoi jo epäilyttää kannattiko odottaa, mutta joskus kannattaa luottaa omiin ja agentin vaistoihin. Se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, kun sitten tuli hyvä tarjous, Maxhuni kertoo siirtokiemuroistaan.

Maxhuni onkin saanut lentävän lähdön joukkueessa. Ennen Maxhunin saapumista Le Portel oli voittanut kuudesta sarjapelistään vain yhden. Nyt joukkue on kuuden voiton putkessa ja Maxhunilla on vyöllään pelkkiä voittoja.

Hän on ottanut heti ison roolin joukkueessa pelaten keskimäärin yli 33 minuuttia ottelua kohden. Tilastokeskiarvoikseen hän on tähän mennessä tilastoinut 15,4 pistettä, 2,6 levypalloa ja 4,6 syöttöä.

- Heti kun tulin, niin valmentaja antoi paljon vastuuta. Tuntui, että olisin ollut täällä jo pidempään. Vastuu ei tullut yllätyksenä ja se mitä puhuttiin ennen kuin tulin tänne, niin se on myös toteutunut. Joukkueen mukaan oli todella helppo tulla.

- Olen saanut pelata samalla tavalla kuin mihin olen tottunut ja saanut pelata omilla vahvuuksillani. Valmentajalta on tullut luottoa myös siinä, että saan johtaa joukkuetta ja antaa neuvoja nuoremmille pelaajille. Meillä on kuitenkin aika nuori joukkue, jotka eivät ole juuri Eurooppaa kiertäneet ja saan siinäkin vapauksia auttaa nuorempia.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kurssi kääntyi Maxhunin tulon myötä, niin ei hän ota koko kunniaa joukkueen viimeaikaisista voitoista.

- Joukkueella oli loukkaantumisia, mutta nyt olemme saaneet pelaajat takaisin. Lisäksi minun lisäkseni tuli yksi toinen pelaaja. Meillä on jokainen pelipaikka tosi hyvin roolitettu ja palapelin palat ovat hyvin kohdillaan. Itse olen tuonut positiivisuutta ja parin voiton jälkeen joukkueen itseluottamus kasvoi ja henki on joukkueessa tosi hyvä.

- Edellinen voitto ruokkii aina seuraavaan peliin eikä meitä alkukaudella hirveästi arvostettu ja ajateltiin vain, että se on joku Le Portel. Kun aloimme voittaa, niin joukkueet ovat huomanneet voivansa hävitä meille ja olemme saaneet muilta rispektiä, joka on hyvä asia, Maxhuni listaa voittoputken syitä.

Nopea sopeutuminen sarjaan

Maxhuni on urallaan pelannut Espanjassa, Viron ja Baltian yhteisliigaa, Belgian ja Hollannin yhteisliigaa sekä Saksan Bundesliigaa. Ranskan liigaa pidetään Euroopan atleettisimpana, mutta Maxhunilla ole ollut ongelmia hypätä uuden sarjan vauhtiin.

- Olen tykännyt paljon. Atleettisuus on näkynyt ja Saksassa oli myös atleettisuutta, mutta täällä se on vielä vähän korkeammalla tasolla. Itse en ole niin atleettinen, niin joutuu käyttämään aivoja ja hyvin olen pärjännyt tähän mennessä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maxhunilla on sopimusta Le Portelin kanssa jouluun, mutta keskustelut jatkosta ovat jo käynnissä. Samalla Maxhuni pitää pelikortit käsissään, jos vastaan tulee muita tarjouksia.

- Keskustelut jatkosta ovat alkaneet ja ne jatkuvat todennäköisesti joulukuussa. Katsotaan myös mitä muita mahdollisia vaihtoehtoja on ja sitten päätetään missä pelataan loppukausi.

Maxhunin ja Le Portelin kausi jatkuu lauantaina Strasbourgin vieraana. Strasbourg sai juuri vahvistusta penkin päähänsä, kun Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas liittyi joukkueen valmennusryhmään. Aiemmin tällä kaudella Maxhuni on ollut kaatamassa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballia ja nyt hän janoaa taas yhden suomalaisen päänahkaa.

- Se antaa vähän enemmän, kun toisessa joukkueessa on tuttuja vastassa. Saa nähdä mitä keinoja Larkas on minua varten keksinyt. Olen jo kaksi suomalaista tällä kaudella voittanut, niin nyt olisi hyvä ottaa kolmas voitto, Maxhuni heittää.

Henkilöt

 
27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

Näytä lisää vastaavia