Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

23.9.2023 11:29 Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Sasu Salin on valmiina kauden alkuun. (Kuva: FIBA)

Salin siirtyi helmikuussa 2016 Gran Canarian joukkueeseen ja on siitä lähtien viihtynyt Espanjan auringonpaisteessa. Gran Canarian jälkeen tuli siirto Malagaan, jonka jälkeen matka jatkui Teneriffan saarelle. Lauantaina Salinilla starttaa jo viides kausi Teneriffan paidassa.

- Aika lailla tutut kuviot. Tuttu joukkue, tuttu paikka ja jo aika lailla tuttu sarja, joten ei siinä mielessä ole sellaista alkujännitystä. Mutta onhan se siistiä päästä taas aloittamaan kausi, Salin hekumoi.

Salinilla on takanaan kiireinen kesä. Espanjan ACB:n viime kausi jatkui kesäkuuhun ja pienen tauon jälkeen alkoi MM-kisoihin huipentunut maajoukkuerupeama. Ikinuori Salin ei kuitenkaan tunne vielä väsymystä.

- Sain viimeisen MM-pelin jälkeen huilata muutaman päivän, että aika nopeasti siinä tuli lähtö. Siihen on kuitenkin jo näiden vuosien aikana tottunut. Tietenkin taukoa olisi voinut olla muutama päivä enemmänkin.

Paluuta arkeen helpottavat tutut rutiinit. Joukkue jatkaa Txus Vidorretan osaavissa käsissä ja joukkueen runko on pysynyt jo vuosikausia samana.

- On helppo tulla takaisin, kun kaikki systeemit, pelaajat ovat tuttuja ja jengi on jo kuosissa. Se auttaa, kun valmistautumiskausi jää lyhyeksi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa on keski-iältään sarjan vanhin joukkue. Joukkueessa on vain kaksi alle 30-vuotiasta pelaajaa ja heistäkin Lauri Markkasen Arizonan aikainen joukkuekaveri Dusan Ristic on nuorin 27-vuotiaana.

Susijengissä 32-vuotias Salin on joukkueen vanhin pelaaja, mutta Teneriffassa tilanne on hieman päinvastainen.

- Vielä jaksaa porskuttaa. Meidän joukkueen keski-ikä taitaa olla jotain 33, joten minähän olen vielä nuori täällä, Salin letkauttaa.

Tavoitteet korkealla kauteen

Teneriffa lukeutuu ennakkospekulaatioissa taas kivikovan ACB-liigan kärkipäähän, mutta tavoitteet siintävät korkealla myös eurokentillä. Toissakaudella Mestarien liigan voittoa juhlinut joukkue on jälleen yksi suurimmista voittajasuosikeista. Viime kaudella se hävisi Final Fourin välierässä pisteellä Hapoel Jerusalemille. Se sai kuitenkin balsamia haavoilleen voittamalla pronssiottelussa Malagan.

- Tavoitteena on olla taas siellä Mestarien liigan kärkikahinoissa mukana. ACB:ssä haluamme jatkaa siitä mihin viime kaudella jäimme. Tänä vuonna ACB on taas entistäkin kovempi sarja. Pudotuspeleihin kotiedulla ja sitten tietenkin on Copa del Rey, Salin listaa joukkueen tavoitteita.

Salin on Teneriffan kanssa voittanut Mestarien liigan ja FIBA Intercontinental Cupin, mutta Espanjassa pokaalit ovat kiertäneet Salinia jo pitkään. Ainoa Espanjassa voitettu palkinto on Super Copan voitto Gran Canarian paidassa vuodelta 2016.

- Olisihan se hieno voittaa jotain. Viime vuonna olimme aika lähellä, mutta hävisimme Copa del Rey’n finaalissa. Siitä Super Copan voitostakin alkaa olla jo aika kauan. Voittaminen on kuitenkin vaikeaa ja täällä on tosi paljon kovia joukkueita.

ACB:n suurimpina ennakkosuosikkeina kauteen lähtevät tutusti hallitseva mestari Barcelona sekä Real Madrid. Salin povaa kuitenkin aiempaa ehkä hieman yllätyksellisempää kautta.

- Malaga on ollut hyvä ja selvisi myös Super Copan finaaliin. Realilla on taas hyvä jengi, mutta ei ehkä ihan yhtä hyvä kuin viime vuonna. Sielläkin alkavat kotimaiset olla jo aika vanhoja. Barca on pieni kysymysmerkki, kun on uusi koutsi ja uusia pelaajia, Salin arvioi kauden lähtökohtia.

Teneriffa aloittaa kautensa juuri Malagaa vastaan. Joukkueet tulivat toisilleen hyvin tutuiksi viime kauden lopulla. Ne kohtasivat Copa del Rey'n finaalissa, jossa Malaga oli vahvempi. Teneriffa nappasi puolestaan pidemmän korren Mestarien liigan pronssipelissä, mutta Malaga voitti joukkueiden puolivälieräsarjan ACB:ssa ja päätti Teneriffan kauden.

- Varmaan aika vaikea peli tulossa. Heilläkin on aika lailla sama jengi kuin viime vuonna. Meilläkin tuntuu tosi hyvältä tällä hetkellä. Veikkaan, että riippuu vähän päivästä kumpi tämän vie, Salin alustaa.

Henkilöt

 
27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

Näytä lisää vastaavia