Lauri Markkanen: ”Mikäs sen makeampaa kuin voittaa tuollaisen yleisön edessä”

5.8.2023 10:58 Susijengin syömähammas Lauri Markkanen käynnisti kesänsä 24 pisteen henkilökohtaisella potilla hurmosvoitossa Liettuaa vastaan. Markkanen löysi omasta pelistään vielä runsaasti parantamisen varaa, mutta kehui vuolaasti sekä joukkuetovereitaan että Tampereen Nokia Areenan 13 054 -päistä ennätysyleisöä.

Lauri Markkanen nautti pelaamisesta Nokia Areenan ennätysyleisön edessä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Markkanen aloitti perjantain myöhäisillan ottelun tunnustellen, kun NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon hakeneen jyväskyläläisen neljä ensimmäistä pelitilanneheittoyritystä kolahtelivat Nokia Areenan rautoihin.

Ottelun toisella jaksolla kupletin juoni muuttui. Jos avausjaksolla pelattiin hidasta puolen kentän koripalloa liettualaiseen tyyliin, Susijengi kärkkyi orastavalle karkumatkalle Markkasen juostessa puolustuslevypalloista nopeita vastahyökkäyksiä panikoivaan liettualaisselustaan. Toisen jakson puolessavälissä Markkanen upotti kahdeksan perättäistä pistettä kahteen minuuttiin.

- Huomasin, että kun vastustaja kääntää mulle selän puolustukseen palatessa, pääsin hyökkäämään molemmilta puolilta kohti koria. Olen tehnyt tosi paljon treeniä sen eteen, ja oli kiva nähdä, että sitä voi toteuttaa pelissäkin, Markkanen pohti.

Nokia Areenan ennätysyleisö sai nähdä pelissä tuttuakin tutumpaa kenttää juoksevaa, kaukoheittoa viljelevää ja voimadonkkeja vastustajan kasvoihin iskevää Lauria. Täysin tyytyväinen omaan peliinsä Markkanen ei kuitenkaan ollut – esimerkiksi yhdeksästä kolmen pisteen heittoyrityksestään hän upotti vain kaksi.

- Heitot tuntuivat hyvältä kädessä. En tiedä johtuiko adrenaliinista vai mistä, mutta kaikissa heitoissa tuntui olevan vähän liikaa voimaa tänään, hän analysoi.

- En pelannut sillä tasolla, millä haluaisin pelata, mutta totta kai rytmin kanssa on vähän hakemista, kun viime pelistä on vähän aikaa. Taisi olla huhtikuun toinen päivä, kun edellisen kerran pelasin koripallo-ottelun.

”Saatiin aika monta helppoa koria”

Läpi maajoukkueuransa Markkanen on kehunut vuolaasti joukkuetovereitaan ja korostanut heidän merkitystään.

Liettua-ottelun tauottua jyväskyläläinen jatkoi tutulla linjallaan. Vaikka joukkueen peli oli kaukana valmiista, voitto yhdestä maailman parhaista koripallomaista kesän avausottelussa oli nappiavaus MM-kisakampanjalle.

- Ihan hyvä aloittaa kesä voitolla Liettuasta. Vaikka me tehtiin joukkueena aika paljon virheitä, meillä oli silti energiaa ja tahtoa voittaa tämä peli, Markkanen kiitteli.

- MM-kisoja varten on paljon hiottavaa, mutta on tässä toki aikaakin. Mullakin on vielä paljon opettelemista rotaatioiden kanssa. Vaikka suurin osa jengistä onkin vanhoja tuttuja jätkiä viime vuosilta, meillä on myös mukana muutamia uusia jätkiä ja kestää hetken, että osaamme pelata toistemme kanssa.

Markkasen lisäksi Susijengin voiton voimahahmoihin kuuluivat esimerkiksi Prahan ja Berliinin EM-kisakentillä kunnostautuneet pitkän linjan susihahmot Sasu Salin ja Alexander Madsen. Uudempina hahmoina avainpelaajien joukkoon ilmoittautuivat erinomaista heittopeliä esittäneet Olivier Nkamhoua ja Jacob Grandison.

- Olli (Nkamhoua) ja Jake (Grandison) pelasivat isot minuutit viimeisellä jaksolla ja pystyivät tekemään omilla taidoillaan tästä joukkueesta paremman, Lauri kiitteli.

- Tässä on vielä muutama viikko aikaa ennen Aasiaan lähtöä ja nyt täytyy keskittyä pääsemään koko jengin kanssa samalle kartalle. Yksi iso positiivinen asia oli se, että saatiin aika monta helppoa koria tehtyä Liettuaa vastaan leikkaus- ja syöttöpelin ansiosta. Pitää vaan löytää toisemme entistä paremmin.

”Samanlainen tunnelma kattoon myös Espoossa”

Susifanien kannustus ja meteli Nokia Areenalla veti Markkasen nöyräksi ja kiitolliseksi.

Vaikka Tampereen uudessa viihdepyhätössä on nähty jos jonkinmoista maailmantähteä, omaa kieltään koripallon nosteesta kertoo se, että sen uuden katsojaennätyksen kirjautti nimenomaan Susijengi.

- Olihan tuolla ihan uskomaton tunnelma. Oli tiukka matsi ja tarvittiin neljänkymmenen minuutin aikana koko yleisön tuki. Kaikki kiitos kuuluu yleisölle, joka jaksoi tulla paikalle ja auttaa meidät voittoon.

Susijengi pelaa tänä kesänä vielä yhden kotimaaottelun. Joukkue kirmaa Espoo Metro Areenan parketille ensi viikon keskiviikkona 9.8., jolloin vastaan asettuu omaan olympiakarsintaturnaukseensa valmistautuva Viro.

Markkanen toivoo näkevänsä Espoossakin ääriään myöten loppuunmyydyn hallin omiensa tukena.

- Ehdottomasti lisää tätä. Samanlainen tunnelma kattoon myös Espoossa, se auttaa meitä tosi paljon joukkueena. Tällaisen yleisön edessä jokainen pelaaja pelaa aina paremmin.

Susijengi ja Viro kohtaavat Espoo Metro Areenalla keskiviikkona 9.8. klo 18.30 alkaen. Liput otteluun ovat myynnissä.

Henkilöt

 
26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Näytä lisää vastaavia