Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

11.7.2021 11:48 Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

Roope Ahonen pääsi kauden jälkeen juhlimaan nousua. (Kuva: Roope Ahonen)

Ahosen viime kausi jäi kesken vaikean alaraajavamman takia. Hän palasi joukkueen kokoonpanoon hieman reilun vuoden jälkeen ja pääsi heti juhlimaan LEB Oron Copa Princesan voittoa, vaikkei finaalissa vielä pelannutkaan. Pitkä kuntoutustyö sai vielä kirsikan kakun päälle, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua.

- Oli tosi hieno kausi, vaikka oli loukkaantuminen ja pitkä kuntoutuminen sekä koronahommat siihen päälle. Oli kiva saada kruunu kaudelle nousun myötä, Ahonen kertaa kauttaan.

Ahonen teki paluun pelikentille helmikuussa ja ehti saada tärkeää tuntumaa ennen ratkaisevien pudotuspelien alkua.

- Se ottaa oman aikansa, kun on vuoden pelaamatta. Sitä vain toivoi, että polvi kestää ja aika hyvin loppukausi meni. Minulla oli seuran, pelaajien ja valmentajien luotto, ja he tiesivät minkälainen pelaaja olen, joten sain rauhassa ottaa oman aikani päästäkseni täyteen kuntoon. Loppua kohden minuutit sitten kasvoivat.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen ehti pelata runkosarjassa neljä viimeistä ottelua, jolloin vastuuta tuli hieman alle 13 minuuttia. Yhdeksässä ylemmän jatkosarjan ottelussa minuutit nousivat 16 ja pudotuspeleissä Ahonen nähtiin kentällä keskimäärin 20,5 minuutin ajan. Pudotuspeleissä Ahonen olikin yksi joukkueen kantavia voimia tilastoiden keskiarvoikseen 8,1 pistettä, 1,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat sisään kovalla 55,6 prosentin tarkkuudella.

- Suunnitelma oli, että pudotuspeleissä pystyisin auttamaan joukkuetta ja sitä ennen olisi tarpeeksi pelejä päästä täyteen kuntoon. Pudotuspelit menivätkin hyvin ja niissä on aina omanlaisensa latinki. Oli hienoa, että oma peli kulki sillä tavalla miten aiemminkin ja lopulta nousu tuli, LEB Orossa myös Oviedoa ja Ourensea edustanut Ahonen miettii.

LEB Oron pudotuspelit pelattiin paras kolmesta -järjestelmällä ja nousufinaalissa kaatui Alex Murphyn Granada otteluvoitoin 2-1. Kolmas ja ratkaiseva finaali päättyi Granadan kotikentällä Breoganin selvään 83-57-voittoon.

- Pudotuspelijärjestelmä oli aika brutaali ja yhden huonon pelin jälkeen saattoi joutua jo lomille, joten jokainen peli oli tärkeä. Onnistuimme voittamaan pari parin pinnan peliä ja lopuksi vielä finaalit. Viimeisen finaalin voitimme vielä selvällä erolla vieraskentällä, ja se oli varmasti paras pelimme sekä joukkueena että itseltäni, 13 pistettä ratkaisevassa pelissä upottanut Ahonen toteaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahosella on sopimuksessaan seuran optio myös ensi kaudesta. Alun perin option viimeinen käyttöpäivä oli kesäkuun lopussa, mutta sitä jatkettiin vielä parilla viikolla. Ahonen on pitkään halunnut päästä näyttämään kyntensä Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa ja odottelee jännityksellä seuran päätöstä.

- Sovimme takarajan jatkamisella, kun vielä ei ole tiedossa valmentajaa, korona pidensi kautta ja toimistolla on aika paljon hälinää. Päätöksen pitäisi tulla 12.7. mennessä ja sen jälkeen tiedetään. Toivottavasti he haluavat käyttää option, Ahonen avaa tilannettaan.

Ahonen on ollut jo aiemmin lähellä siirtoa ACB-liigan joukkueeseen, mutta tuolloin seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista. Nyt unelma on lähellä.

- Ehdottomana tavoitteenani on päästä pelaamaan Espanjan liigassa eikä minulla ole muita ajatuksia tällä hetkellä. Siellä pelaaminen on aina ollut unelmani ja, että pääsisi kokeilemaan rajoja. Jos se ei onnistu, niin sitten katsotaan mitä muita vaihtoehtoja on, Ahonen pohtii.

Roope Ahosen kauden tilastot

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia