Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

22.7.2011 20:15 Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

Basket.fi-palvelun uusi maaottelusivusto kattaa Suomen maaotteluhistorian vuodesta 1939 nykypäivään.

Uusi maaottelusivusto on jaettu neljään kokonaisuuteen.

Joukkueet-sivut esittelee nykymaajoukkueet kokoonpano-, ottelu- ja tilastotietoineen, jonka lisäksi kunkin ikäluokan historiatietoja voi selailla kausivalikon ja oman historia-välilehden avulla.

Pelaajat ja valmentajat -valikko sisältää listauksen ja haun Suomea eri ikäluokkien maaotteluissa kautta aikain edustaneista pelaajista ja valmentajista.

Ottelut ja kilpailut -sivuhaara sisältää tuoreimpien tuloksien ja tulevien otteluiden lisäksi kattavat hakutoiminnot historiatietoihin. Maaottelutietoja voi selailla maajoukkueen, kilpailutason ja vastustajan mukaan, jonka lisäksi löydettävissä ovat tiedot Suomen osallistumisista eri arvokilpailuihin sekä turnaus-, ikäluokka- ja vastustajakohtaiset maaotteluyhteenvedot.

Tilastot ja ennätykset -sivun raportit listaa maaotteluissa Suomea edustaneiden pelaajien tilastotiedot paremmuusjärjestyksessä keskiarvojen, yhteismäärien sekä ennätyksien mukaan.

Korikirjan jalanjäljillä

Uusi maaottelusivusto historiatietoineen on ensimmäinen Koripalloliiton kolmesta Basket.fi-uudistuksesta, jotka korvaavat vuosijulkaisu Koripallokirjan.

Suomen koripallotilastoinnin ”Grand old man” Pentti Salmi toimitti vuodesta 1971 lähtien Koripallokirjaa uskomattomat 41 vuosikertaa. Tuorein, syksyllä 2010 ilmestynyt kirja jäi viimeiseksi Salmen päätettyä siirtyä viettämään ansaittuja eläkepäiviä myös tällä saralla.

Koripallokirja listasi vuosittain kattavasti muun muassa Suomen maaottelutiedot toimien käytännössä ainoana lähteenä kyseisille tiedoille.

- Pentti Salmen vuosien varrella tekemää työtä ei voi riittävästi kiittää. Jo julkaistut ja tekeillä olevat uudistukset jatkavat hänen elämäntyötään tuoden vaivalla kootut tiedot kaikkien ulottuville. Tämä on mielestämme paras kunnianosoitus Salmen korvaamattomalle työpanokselle. Tuore maajoukkueosio on luonnollisesti myös kunnianosoitus kaikille Suomea koripallomaaotteluissa edustaneille pelaajille ja valmentajille, kertoo Koripalloliiton viestintä- ja kehityspäällikkö Mika Mäkelä.

Tulevien kuukausien aikana Koripalloliitto julkaisee Basket.fi-palvelussaan pääsarjojen historiatietoja sekä osion, joka listaa seurojen, pelaajien ja valmentajien saavutuksia koripallon saralla.

HUOM! Mikäli uudesta maajoukkuesivustosta löytyy virheitä tai puutteita, arvostaisimme, jos kertoisit niistä meille. Näin saamme virheet pikaisesti korjattua ja tietovajeita täydennettyä. Viestiä voi lähettää osoitteeseen tiedotus@koripalloliitto.fi tai Facebook-sivuillemme.
 
6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

Näytä lisää vastaavia