Pentti Salmi

176 cm / kg
Syntynyt 1928


Uutisia henkilöstä Pentti Salmi

13.6.2019 10:49 Pääjuttu

Helsingin kaupunki palkitsi 100 urheilusankaria – joukossa koripallolegendoja

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Helsingin kaupungin liikuntapalvelu nimesi juhlavuoden kunniaksi sata legendaarista henkilöä, jotka ovat jättäneet suuren jäljen helsinkiläiseen urheiluun ja liikuntaan.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

7.10.2017 EM-kilpailut

EM-kisat 1967 (osa 9): Suomi-Israel

Belgia-pelin jälkeen Suomen joukkue matkasi siis Tampereelle, jossa vastassa oli yhden välipäivän jälkeen Israel. Yhä edelleen puhutti Olavi Ahosen ulosajo mutta sävy oli jo hiukan muuttumassa. Alettiin ymmärtää, että koripallosäännöt ovat vaikeat lajia ymmärtäville, mutta ensi kertaa peliä seuraavalle yksityiskohtien oivaltaminen oli mahdotonta.

5.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 8): Suomi-Belgia

Vuoden 1967 EM-kisoissa vain kahdelle lohkon parhaalle joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta pelata mitaleista. Jugoslavialle kärsityn tappion jälkeen Suomen tilanne oli kahden tappion myötä tässä mielessä vaikea, muttei vielä mahdoton.

30.9.2017 14:00 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967: Suomi-Puola (osa 4)

Peli päivässä, ei kuitenkaan sentään kaksi parhaassa, mutta kolmas peli kolmeen päivään joka tapauksessa, kun Suomen vastustajaksi lauantai-iltana asettui Puola.

5.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Jatkopelit varmistivat Suomelle historiallisen sijoituksen

Suomi sijoittui 1967 kotikisojen alkulohkossaan kolmanneksi ja matkasi jatkopeleihin Tampereelle. Siellä ratkottiin pelit sijoista 5-8.

7.8.2016 Pääjuttu

Liimo, Kärkäinen, Martin ja Kasko Suomi-koriksen Hall of Fameen

Olympiakävijä ja Euroopan All Stars -joukkueeseen valittu Martti Liimo, pyörätuolikoripallon EM-kisojen MVP Petri Kärkäinen, kolmissa EM-kisoissa pelannut viisinkertainen Suomen mestari Leena Martin ja kahdesti vuoden koripalloilijaksi valittu Heikki Kasko muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2016.

31.10.2015 Pohjoinen alue

Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 59-vuotiaan Zittingin valinta oli yksimielinen. Liittokokous päätti myös suuntaviivat Koripalloliiton toiminnalle seuraavalle nelivuotiskaudelle.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

12.8.2014 Pääjuttu

Klinga, Laanti, Saarinen ja Hiltunen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Kari-Pekka Klinga, Pertti Laanti, Eero Saarinen ja Erkki Hiltunen muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2014. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö ja Suomen Urheilumuseo.

4.2.2014 MM-kilpailut

Suomi ja USA kohdanneet historian saatossa 14 kertaa; suomalaisvoitto lähellä kolme kertaa

Barcelonassa jysähti maanantai-iltana jymypaukku, kun hallitseva olympia- ja MM-kultamitalisti USA arvottiin samaan MM-kisojen alkulohkoon Suomen Susijengin kanssa. Suomi ja USA ovat olleet historian saatossa miesten maaotteluissa tukkanuottasilla 14 ottelussa, joista viimeinen pelattiin 20 vuotta sitten. Suomalaisvoitto on ollut hilkulla kolmeen otteeseen.

14.1.2014 23:30 Pääjuttu

Urheilugaalasta tuli koripallogaala: Susijengi vuoden joukkue, Dettmann vuoden valmentaja, koripallon fani-ilmiö vuoden urheilukulttuuriteko

Suomi-koriksen suuri vuosi 2013 sai tunnustuksensa Suomen Urheilugaalassa. Urheilugaalan suuri raati palkitsi Susijengin vuoden joukkueena, päävalmentaja Henrik Dettmannin vuoden valmentajana sekä koripallon EM-kisojen fani-ilmiön vuoden urheilukulttuuritekona, jonka lisäksi pitkäaikaiset suomalaiset koripallovaikuttajat saivat ansaitsemansa kunnianosoitukset.

26.11.2013 14:20 Pääjuttu

YLE:n Elävässä Arkistossa koripallokoosteita 1980-luvulta

YLE:n Elävä Arkisto on julkaissut ennakkojoululahjaksi koripallofaneille kattavan kokoelman pääsarjakoripalloa 1980-luvulta. Elävän Arkiston miesten SM-sarjaotteluissa toisensa kohtaavat HNMKY, ToPo, Pantterit, SäyRi, Pyrintö, UU ja KTP, ja naisten SM-sarjaotteluissa Pyrintö ja Sampo-Basket.

15.8.2013 Pääjuttu

Suomi-koriksen Hall of Fameen neljä uutta jäsentä

Suomalaisen koripallon Hall of Fameen on valittu neljä uutta jäsentä. Suomalaisen naiskoriksen kaikkien aikojen pelaaja Lea Hakala sekä jo edesmenneet valmentajalegenda Robert Petersen, seitsemän kertaa EM-lopputurnauksessa pelannut Timo Lampén sekä takamiesvelho Jorma Pilkevaara nostavat Hall of Fameen valittujen koripallovaikuttajien lukumäärän kuuteentoista.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

12.4.2013 11:01 Liittoa koskeva tiedote

Korisliigan historia julkaistu laajempana kuin koskaan aiemmin

Suomen Koripalloliiton monivuotinen historiahanke saavutti perjantaina 12.4. merkittävän virstanpylvään, kun liitto julkaisi Basket.fi-nettipalvelussaan Korisliigan historian esittelevät hakupalvelut, jotka kattavat sarjan vaiheet vuodesta 1939 nykypäivään. Samassa yhteydessä liitto jakoi uudelleen digitaalisesti tuhansia SM-mitaleita sarjan nykyisille ja takavuosien tähdille.

19.12.2012 Pääjuttu

Lea Hakalan upealle uralle tunnustusta valtiolta

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi keskiviikkona Pro Urheilu –tunnustuksia suomalaisen urheilun legendakaartille. Merkittävän urheilu-uran tai huomattavan urheilusaavutuksen vuoksi palkittujen legendojen joukossa oli Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala.

13.9.2012 12:45 Pääjuttu

Salmi, Hakola ja Karhunen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomi-koripallon Hall of Famen uusiksi jäseniksi on valittu Pentti Salmi, Hilkka Hakola sekä Esko Karhunen. Suomi-koriksen Hall of Famen rakentaminen alkoi vuosina 2009–10 Legendat-hankkeella, joka muodosti nykyisen Hall of Famen kivijalan. Suomi-koriksen Hall of Fameen kuuluu nyt 12 jäsentä.

10.9.2012 EM-karsinnat

Helsinki on todistanut EM-karsintojen ratkaisuhetkiä vuosikymmenien mittaan

Suomen koripallomaajoukkue petasi tiensä EM-kisoihin helsinkiläisyleisön edessä viime vuoden elokuussa kaatamalla EM-karsintojen ratkaisupeleissä Portugalin ja Unkarin. Helsingissä pelatut maaottelut ovat siivittäneet ”Susijengin” arvokisoihin myös vuosina 1977 ja 1993-94. Helsinkiin Suomi päättää karsintansa myös tiistaina ottelulla Sveitsiä vastaan varma kisapaikka hallussaan.

16.8.2012 14:20 EM-karsinnat

Perjantain Albania-ottelu on Suomen miesten kaikkien aikojen 900. maaottelu

Susijengillä on perjantaina aihetta juhlaan, sillä EM-karsintojen avausottelu Suomi-Albania on Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen 900. maaottelu. Suomi on voittanut pelaamastaan 899 ottelusta 426, esiintynyt olympialaisissa kahdesti sekä pelannut seitsemät EM-kisat.

Näytä lisää vastaavia