eSCO – digitaalinen pöytäkirja

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen pöytäkirjan, jolla voi pitää kaikkien sarjojen ottelupöytäkirjaa. Joukkueille lähetään sähköpostina ennen otteluiden alkamista joukkuekohtaiset koodit, jolla se voi kirjautua eSCO:on osoitteessa https://esco.basket.fi/

eSCO:n sovellusta ei tarvitse ladata käyttöön, vaan se toimii suoraan selaimessa.

Seura saa oman seurakoodin, jolla se voi hallinnoida joukkueen näkymiä ja antaa joukkueille tarvittaessa joukkuekoodin.

Seurakoodin tilaaminen

Keväällä 2021 seura voi tilata käyttöönsä eSCO:n käyttöä ja testaamista varten seurakoodin, josta voi halutessaan jakaa omille joukkueilleen joukkuekoodin. 

Koodin voi tilata tämän lomakkeen kautta.

Joukkue – pelaajat

Joukkueenjohtaja lisää eSCO:ssa joukkueensa pelaajien ja valmentajien tiedot; etu- ja sukunimi, lisenssinumero ja pelinumero. Pelaajia voi lisätä yksittäin tai excel-listasta kopioimalla useamman kerrallaan. Lisäyksiä voi tehdä koko pelikauden ajan. 

eSCO:sta tehdään jo kehitysvaihetta 2, jossa tulevaisuudessa on mahdollista lisätä lisenssipelaajat suoraan Sense-lisenssijärjestelmästä. 

Tulevat ottelut

Joukkueen kaikkien otteluiden tiedot siirtyvät FIBA Organizerista automaattisesti joukkueen näkymään eSCO:ssa. 

Pelatut ottelut

Pelattujen otteluiden tiedot ja valmis ottelupöytäkirja jää talteen eSCO:on. 

eSCO:ssa pidettyä ottelupöytäkirjaa ei enää tarvitse lähettää sarjavastaavalle, koska hän saa haettua sen eSCO:n ylläpidosta. Huippu- ja kilpakoripallosarjoissa sekä nuorten valtakunnallisissa sarjoissa on tästä erillinen ohje. 

Testipeli

eSCO:lla on mahdollista pitää testi- ja harjoitusotteluiden pöytäkirjoja. Testiottelulla on turvallista harjoitella ottelupöytäkirjan pitämistä eSCO:lla.

Materiaalit