Et ole yksin -tukipalvelu

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaalisen väkivallan ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija voi olla yhteydessä ja saada apua. Palvelu on valtakunnallinen. Tukipalvelun lisäksi hankkeessa vahvistetaan lasten ja nuorten itsemääräämisoikeutta, lisätään vanhempien sekä valmentajien tietoja nuorten kokeman kiusaamisen, seksuaalisen häirinnän ja väkivallan ehkäisystä.

Epäasiallista käytöstä voi esiintyä monella tapaa. Se voi olla fyysistä tai henkistä väkivaltaa ja kiusaamista, päihteiden käyttöön ja tarjoamiseen liittyvää käytöstä, seksuaalista häirintää tai väkivaltaa. Yleisesti tiedetään, että epäasiallinen ja loukkaava käytös aiheuttaa muun muassa häpeää, syyllisyyttä, ulkopuolisuuden tunnetta sekä ahdistuneisuutta ja pelkoa.

Palvelu tarjoaa matalan kynnyksen tukea nettisivun kautta chatissa tai puhelimitse. Koripalloliiton lisäksi palvelussa ovat tällä hetkellä mukana Suomen Jääkiekkoliitto, Suomen Lentopalloliitto, Suomen Olympiakomitea, Suomen Palloliitto, Suomen Salibandyliitto, Suomen Uimaliitto, Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ja Suomen Voimisteluliitto.

Hankkeen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Palvelu löytyy osoitteesta www.etoleyksin.fi Puhelin päivystää numerossa 0800 144644 ma 12-14 ja chat ti 15-17.30 sekä ke-to 14-16 (etoleyksin.fi). Palvelu on toteutettu Veikkauksen tuella. Palveluun voi varata myös puhelinajan, laittamalla soittoaika ehdotuksen tekstiviestillä päivystyspuhelimeen tai ottamalla yhteyttä kirjelaatikon kautta. Puhelinsoittoajat varataan pääsääntöisesti virka-ajoille (Ma-Pe klo 8-18.00). 

 

Yhteydenotot suoraan Koripalloliittoon: 
etoleyksin@basket.fi 
0207 928 928
(Palveluhinnat: matkapuhelinliittymästä 0,0828 €/puhelu + 0,17 €/min
tai kiinteästä liittymästä 0,0828 €/puhelu + 0,07 €/min)