All Stars -esitestit ja pelaajan ilmoittaminen

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittaminen vuoden 2023 leiritykseen on päättynyt.

Esitestien suorittamisohjeet

Leirit on tarkoitettu vuonna 09-10 syntyneille pelaajille.

All Star -leiritykseen pyrkivän pelaajan on läpäistävä seuraharjoituksissaan esitestit, joihin kuuluu taito-, kestävyys, liikkuvuus- sekä lihaskunto-osuudet. Tulokset ilmoitetaan pelaajailmoituksen yhteydessä.

Esitesteillä luodaan paitsi All Stars -leiritykselle selkeät standardit myös autetaan pelaajia ymmärtämään minkälaista peruskuntoa ja -osaamista heiltä odotetaan. All Stars -leirityksessä harjoitellaan maajoukkueleirien tapaan kaksi kertaa päivässä ja toteutetaan maajoukkuevalmennuksen sisältöjä.

All Star -leirityksen tarkoituksena on saada kaikki parhaat ja lahjakkaimmat pelaajat näyttämään osaamisensa. Pelaajan taito ja kyky pelata koripalloa on aina tärkeimässä osassa ilmoitettaessa pelaajaa leirille. Testaamisen ei saa antaa johtaa harjoittelua, koripallopelaamisen harjoittelu tulee olla keskiössä.

Esitestien taito-osuudessa pelaajan tulee suorittaa lay-up-rata onnistunein suorituksineen tietyssä ajassa. Kestävyystestissä pelaajan tulee juosta 20 metrin mittaista rataa kiihtyvällä tahdilla vaadittava minuuttimäärä. Esitestien liikkuvuusosiossa pelaajan tulee suorittaa kolme vartalon liikkuvuutta mittaavaa testiliikettä minimivaatimustasolla hyväksytysti (arvosana +). Lihaskuntotestissä pelaajan tulee pysyä lankkupitoasennossa vaadittava aika. Alla on video, joka havainnollistaa testin liikkeet.

Testien toteutukseen tarvitaan korin lisäksi törppöjä sekä kansainvälisen koripalloliiton nettipalvelusta ladattava äänitiedosto, jota voidaan testitilanteessa soittaa. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät alta ladattavasta PDF-dokumentista. Äänitiedosto löytyy alla linkistä. 

Vaaditut raja-arvot ovat seuraavat. Poikkeus voidaan tehdä pelaajien kohdalla, joiden kasvuennuste on yli 205 cm (pojat) ja 188 cm (tytöt). Tämän lisäksi kaikki 12-13–vuotiaat pojat, jotka ovat 187 cm pitkiä tai sen yli ja tytöt, jotka ovat 178 cm tai sen yli, tulee ilmoittaa leirille, huolimatta heidän testituloksista. Myös kyseisten pelaajien on suoritettava esitestit ja tulokset ilmoitettava ilmoittamisen yhteydessä.

Epäselvissä tapauksissa (esim. pelaaja ei läpäise kestävyystestiä) seuravalmentajan pitää aina olla yhteydessä ikäluokan vastuuvalmentajaan ennen ilmoittautumista.

 

Pojat

Tytöt

Taitotesti (lay-up rata)

1'20''

1'30''

Kestävyystesti

11 min

10 min

Kyykkyvala

+

+

Hartia

+

+

Eteentaivutus

+

+

Lihaskunto (lankkupito)

1'30''

1'30''

All Star testien suoritusohjeet (pdf)

Liikkuvuustesti -video

Kestävyystesti -äänitiedosto