15-vuotiailla kolmen voiton päivä Kisakalliossa

11.8.2023 17:15 Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueelle kertyi perjantaina kolme voittoa. Tytöt olivat täysin omaa luokkaansa ja nappasivat kaksi voittoa. Poikien saldona oli yksi voitto ja yksi tappio.

Alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Suomi 1 – Islanti 1 80-48

Suomi oli tehnyt muutoksia kokoonpanoihinsa. Päivän ensimmäisen pelin joukkue vei nimiinsä selvänumeroisesti 80-48 (30-24).

Vielä ensimmäisen puoliajan islantilaiset pysyivät Suomen kyydissä mukana. Toisen puoliajan aikana Sudenpennut kuitenkin menivät menojaan. Etenkin päätösjakso oli joukkueelta loista. Se merkittiin Suomelle 29-9.

Suomi oli jälleen vahva levypalloissa, joita joukkueelle kertyi 77. Niistä 42 tuli hyökkäyspäässä.

Kaikki Suomen pelaajat pääsivät pisteiden makuun. Emili Melnikova 19/6/4 koriin johtanutta syöttöä jatkoi hyviä otteitaan. Aino Koskelalle kirjattiin 14 pistettä, yhdeksän levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Rebekka Rut Steingrímsdóttir teki Islannille 14 pistettä.

Ottelutilasto

Suomi 2 – Islanti 2 82-27

Päivän toisessa ottelussa 15-vuotiaat tytöt menivät menojaan. Voitto kirjattiin Suomelle 82-27 (46-14).

Suomen puolustus oli rautaista läpi ottelun. Islanti ei pystynyt tekemään vastaan yli kymmentä pistettä yhdelläkään jaksolla. Islannille kertyi 49 menetystä.

11 pelaajaa Sudenpennuista ylsi pisteille. Moona Harju 21/3 oli pistekuningatar. Lilja Nyström 11/8 esiintyi myös vahvasti. Alessia Kilpeläiselle kirjattiin 12 pistettä ja seitsemän riistoa.

Alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkue

Suomi 1 – Islanti 1 65-75

Päivän ensimmäisessä ottelussa Suomen taistelu ei riittänyt voittoon. Voitto kirjattiin Islannille 75-65 (38-40).

Suomen parhaat hetket osuivat toiselle jaksolle, jonka joukkue vei nimiinsä 20-11. Toisella puoliajalla Islanti oli kuitenkin askeleen edellä ja nappasi sen turvin voiton.

Suomelta 11 pelaajaa ylsi pisteille. Korkeimman pistemäärän kirjautti Reino Saivosalmi 17/6/4 koriin johtanutta syöttöä. Olli Laitinen 9/11 taisteli vahvasti korin alla. Róbert Óskarsson pussitti Islannille 30 pistettä.

Suomi 2 – Islanti 2 85-72

Päivän toisessa poikien ottelussa Suomi pääsi jälleen voiton makuun. Voitto kirjattiin pojille 85-72 (46-34).

Sudenpennut olivat vahvempia ensimmäisellä puoliajalla. Islanti kuitenkin nousi vielä iskuetäisyydelle kolmannen jakson aikana. Suomen kylmähermoisuus päätösjaksolla kuitenkin varmisti voiton.

Suomelta 11 pelaajaa ylsi pisteille. Korkeimman pistemäärän kasasi Samuel Isotalo 18/2/4 koriin johtanutta syöttöä. Benjamin Passila jatkoi vahvoja otteitaan. Hänelle kirjattiin 16 pistettä ja 17 levypalloa. Pétur Harðarson teki Islannille 26 pistettä.

10.1.2024 10:59 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon helmikuun alkuun

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on kutsuttu Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 5.-8.2.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

10.8.2023 22:16 Sudenpennut

15-vuotiaille kaksi voittoa Islannista torstaina

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet jatkoivat pelejään Islantia vastaan Kisakalliossa. Sekä pojille että tytöille kertyi päivän otteluista yksi voitto ja yksi tappio. Huomenna on vielä edessä neljä ottelua.

9.8.2023 22:38 Sudenpennut

15-vuotiaille neljä voittoa Kisakalliossa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat Islantia vastaan kolmena päivänä. Sekä Islannilla että Suomella on Kisakalliossa kaksi joukkueellista pelaajia niin pojissa kuin tytöissäkin. Suomelle kertyi keskiviikkona neljä voittoa.

5.8.2023 15:30 Sudenpennut

15-vuotiaiden maajoukkueet ensi viikolla Kisakalliossa

Sekä poikien että tyttöjen 15-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat Nordic Games turnauksessa Islantia vastaan. 7.8.-11.8. Suomen tytöillä ja pojilla on turnauksessa kaksi joukkuetta. Ottelut alkavat 8.8. Niihin on vapaa pääsy.

13.7.2023 10:24 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet Liettuassa heinäkuun lopulla

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Liettuan leirille 24.7.-1.8.2023. Sudenpennut tulevat pelaamaan leirillä harjoitusmaaotteluita, joiden aikataulut tiedotetaan myöhemmin.

1.6.2023 14:05 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon heinäkuun aluksi

Suomen Koripalloliitto on kutsunut 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 5.-8.7.2023.

5.5.2023 09:11 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon toukokuun lopulle

20.1.2023 11:15 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon helmikuun aluksi

29.12.2022 09:05 Sudenpennut