15-vuotiaille neljä voittoa Kisakalliossa

9.8.2023 22:38 Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat Islantia vastaan kolmena päivänä. Sekä Islannilla että Suomella on Kisakalliossa kaksi joukkueellista pelaajia niin pojissa kuin tytöissäkin. Suomelle kertyi keskiviikkona neljä voittoa.

15-vuotiaiden poikien maajoukkue

Suomi 1 – Islanti 1 77-72

15-vuotiaat pojat avasivat päivän vahvasti. Ottelu päättyi suomalaisten voittoon 77-72 (34-46).

Sudenpennut joutuivat ottelussa takaa-ajajiksi ensimmäisellä puoliajalla. Kolmannella jaksolla joukkue kuitenkin heräsi. Jakso merkittiin pojille 29-12 ja se pohjusti joukkueen voiton.

- Tässä pelissä onnistuimme niissä asioissa, mitä pojat ovat kesän aikana harjoitelleet. Susipuolustus onnistui riittävissä määrin. Tämä oli pojille ensimmäinen maajoukkuevoitto, mikä on tietysti hieno asia, päävalmentaja Antti Koskelainen sanoi.

Levypallopeli oli isossa roolissa, kun Suomi vei levypallotilaston nimiinsä 52-29.

Sebastian Schales 22/13/4 koriin johtanutta syöttöä pelasi hienon pelin ja kirjautti tupla-tuplan. Macaad Abdullahi heitti 17 pistettä ja keräsi neljä levypalloa. Islannin Patrik Birmingham pussitti 20 pistettä.

Ottelutilasto

Suomi 2 – Islanti 2 84-82

Poikien päivän toisessa pelissä 15-vuotiaat joutuivat koville Islannin kanssa. Voitto kirjattiin lopulta Suomelle 84-82 (37-42).

Sudenpennut olivat vielä puoliajalla hieman perässä. Kolmannen jakson joukkue vei kuitenkin suvereenisti 28-16 ja nousi johtoon. Islannin kiristä huolimatta Suomi nappasi voiton.

- Pelissä oli paljon vauhtia ja vaihtuvia tilanteita. Yrittäminen oli tapissa 40 minuuttia ja siitä palkintona pojille ensimmäinen maajoukkuevoitto. Nämä asiat ja kaikki muutkin yhteiset kokemukset ovat käännettävissä kehitykseksi, päävalmentaja Antti Koskelainen kertasi.

Suomi teki ottelussa 30 pistettä nopeista hyökkäyksistä. Islannin vastaava pistemäärä oli 13.

Ottelun pistekuningas oli Benjamin Passila 23 pisteellä. Lisäksi hän nappasi seitsemän levypalloa. Terrell Hopkins 8/11/5 koriin johtanutta syöttöä keräsi mukavan tilastorivin. Sturla Böðvarsson teki Islannille tupla-tuplan 18 pisteellä ja 11 levypallolla.

15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Suomi 1 – Islanti 1 59-54

Suomen 15-vuotiaat tytöt voittivat päivän ensimmäisen ottelun. Sudenpennut veivät ottelun Islannin kiristä huolimatta 59-54 (23-24).

Suomen parhaat hetket osuivat kolmannelle jaksolle, jonka joukkue vei nimiinsä 23-12. Islanti nousi vielä loppuhetkillä johtoon, mutta suomalaiset olivat kalkkiviivoilla parempia ja voittivat ottelun.

- Nousujohteisesti pystyimme nostamaan intensiteettiä kansainväliselle tasolle. Hyökkäyslevypallot mahdollistivat meille tänään voiton, valmentaja Santeri Savolainen sanoi

Suomi oli todella vahva levypalloissa. Ne kirjattiin Suomen hyväksi 69-46.

Emili Melnikova 19/7/3 pelasi hyvän ottelun. Alina Nikkilä 8/10 taisteli vahvasti korin alla. Bo Guttormsdottir-Frost teki Islannille tupla-tuplan 16 pisteellä ja 12 levypallolla.

Suomi 2 – Islanti 2 74-55

Suomi nappasi voiton Islannista myös päivän toisessa pelissä. Voitto kirjattiin joukkueelle 74-55 (41-28).

Suomen 15-vuotiaat veivät avausjakson 20-6 ja löivät alkutahdit voitolle. Suurimmillaan joukkue johti 23 pisteellä.

- Onnistuimme tulemaan peliin hyvällä intensiteetillä. Puolustettiin kokon kentän tasolla hyvin, jonka johdosta pääsimme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Kaikki 11 pelaajaa, jotka kävivät kentällä, täyttivät roolinsa hyvin, valmentaja Risto-Matti Rousku sanoi.

Suomalaiset juoksivat 29 pistettä Islannin menetyksistä.

Aino Koskela 15/7/3 koriin johtanutta syöttöä pelasi hyvän pelin. Jessi Nenoselle kirjattiin kymmenen pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Islannin Hulda María Agnarsdóttir 18/9 heitti ottelun korkeimman pistemäärän.

Joukkueet pelaavat neljä ottelua torstaina sekä perjantaina. Otteluihin on vapaa pääsy. SolidSport näyttää kaikki ottelut kanavallaan.

10.1.2024 10:59 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon helmikuun alkuun

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on kutsuttu Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 5.-8.2.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

11.8.2023 17:15 Sudenpennut

15-vuotiailla kolmen voiton päivä Kisakalliossa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueelle kertyi perjantaina kolme voittoa. Tytöt olivat täysin omaa luokkaansa ja nappasivat kaksi voittoa. Poikien saldona oli yksi voitto ja yksi tappio.

10.8.2023 22:16 Sudenpennut

15-vuotiaille kaksi voittoa Islannista torstaina

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet jatkoivat pelejään Islantia vastaan Kisakalliossa. Sekä pojille että tytöille kertyi päivän otteluista yksi voitto ja yksi tappio. Huomenna on vielä edessä neljä ottelua.

5.8.2023 15:30 Sudenpennut

15-vuotiaiden maajoukkueet ensi viikolla Kisakalliossa

Sekä poikien että tyttöjen 15-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat Nordic Games turnauksessa Islantia vastaan. 7.8.-11.8. Suomen tytöillä ja pojilla on turnauksessa kaksi joukkuetta. Ottelut alkavat 8.8. Niihin on vapaa pääsy.

13.7.2023 10:24 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet Liettuassa heinäkuun lopulla

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Liettuan leirille 24.7.-1.8.2023. Sudenpennut tulevat pelaamaan leirillä harjoitusmaaotteluita, joiden aikataulut tiedotetaan myöhemmin.

1.6.2023 14:05 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon heinäkuun aluksi

Suomen Koripalloliitto on kutsunut 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 5.-8.7.2023.

5.5.2023 09:11 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon toukokuun lopulle

20.1.2023 11:15 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon helmikuun aluksi

29.12.2022 09:05 Sudenpennut