Anton Mirolybov jatkaa uraansa Saksassa

30.4.2007 Suomen alle 20-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkuevalmentajana toimiva Anton Mirolybov jatkaa uraansa Saksassa. Mirolybov allekirjoitti 2.bundesliigajoukkueen Herten Löwenin kanssa sopimuksen, joka kattaa päävalmentajan tehtävien lisäksi myös seuran valmennuspäällikön pestin.

Anton Mirolybovtoimi joulusta 2005 lähtien Ari Tammivaaran apuvalmentajana Saksan 2.bundesliigassa pelaavan Mitteldeutscher BC:ssa. Uuden sopimuksen Mirolybov teki samassa liigassa pelaavan Herten Löwenin kanssa. Sopimus on muotoa 1+1 vuotta.

- Olen todella onnellinen uudesta sopimuksesta. Tämä on iso askel eteenpäin urallani ja odotan todella innoissani uutta kautta. Hertenin johto teki keväällä päätöksen, että se haluaa rakentaa tulevaisuudessa ammattimaisesti toimivan seuran ja aloittivat tämän palkkaamalla kokopäiväisen valmentajan, Mirolybov kertoo.

Herten sijoittui viikonloppuna päättyneellä kaudella kärkikymmenikön ulkopuolelle, mutta potentiaaliaan se näytti, kaatamaalla muun muassa MBC:n Weissenfelsissä maaliskuussa.

- Joukkueessa on nuoria saksalaisia pelaajia, joilla on tavoitteena mennä urallaan eteenpäin. On hienoa päästä työskentelemään tällaisten pelaajien kanssa, Mirolybov sanoo.

Päävalmentajan pestin lisäksi Mirolybovin työnkuvaan kuuluu johtaa koko seuran valmennusta sekä valmentaa myös alle 18-vuotiaiden joukkuetta. Seurassa koripalloa harrastaa yli 300 poikajunioria. Seuran tavoitteena on saavuttaa kahden vuoden sisällä paikka valtakunnallisessa alle 19-vuotiaiden mestaruussarjassa.

- Hertenissä on todella potentiaalisia nuoria pelaajia, ja tavoitteenani on tarjota heille käsitys siitä, mitä se vaatii, jos haluaa tulla hyväksi pelaajaksi. Haluaisin myös tarjota pelaajille kansainvälisiä pelejä ja uskonkin, että tulevaisuudessa etsimme mahdollisia yhteistyöseuroja mm. Suomesta, Mirolybov kertoo.

Kesä maajoukkueiden mukana

Anton Mirolybovaloittaa työskentelynsä Hertenissä elokuun alussa, jota ennen seuraa vilkas kesä nuorten maajoukkueiden kanssa. Sunnuntaina Suomeen kotiutunut Mirolybov työskentelee kesän sekä alle 20-vuotiaiden että alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueissa.

- Kesästä tulee todella vilkas, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Joukkueiden ensimmäiset leirit pyörähtävät käyntiin toukokuussa ja on erittäin hienoa päästä työskentelemään jälleen Salmisen Pekan kanssa. Olen myös todella iloinen siitä, että jatkamme Tammivaaran Arin kanssa hyvin sujunutta yhteistyötä nyt alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa.

Mirolybov on suorittanut Ammattivalmentajatutkinnon Suomen Urheiluopistolla vuonna 2003. Mirolybov sai viime kaudella myös A-lisenssin Saksaan ja kuluneella kaudella FIBA:n myöntämän valmentajalisenssin.

Nuoresta iästään huolimatta Anton Mirolybov on ehtinyt toimia ammattivalmentajana neljä vuotta, sekä toiminut yhtämittaisesti seitsemän vuotta nuorten maajoukkueiden valmentajana.

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

13.6.2018 08:47 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalan kausi Steauan kanssa päättyi hopeamitaliin

Jukka Toijala kaulaan ripustettiin Romanian liigan hopeamitalit, kun Steaua Bukarest joutui taipumaan Romanian liigan finaaleissa Oradealle otteluvoiton 1-3.

11.6.2018 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Koposen kausi loppui välieriin

Petteri Koposen ja Barcelonan taival Espanjan liigassa päättyi välieriin, kun se hävisi Baskonialle otteluvoitoin 3-1. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest koki toisen tappionsa finaaleissa.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

1.6.2018 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Wilsonin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä

Jamar Wilsonin kausi Ranskan liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Nanterre hävisi Strasbourgille suoraan kahdessa ottelussa. Wilson manasi kauden aikaista epätasaisuutta joukkueen otteissa.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

26.5.2018 13:52 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan valmentama Steaua kavensi pudotuspelisarjan

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton Cluj'sta Romanian liigan välierissä kaventaen otteluparin. Jamar Wilsonin Nanterre sen sijaan taipui toistamiseen Strasbourgille Ranskan liigan pudotuspeleissä.

Näytä lisää vastaavia