Antti Niskanen jatkaa Karhu Basketissa – Janne Hänninen jatkaa joukkueen valmennuksessa

27.5.2020 12:53 Viime kaudella Karhu Basketissa 32 ottelussa pelannut Antti Niskanen on solminut oranssipaitojen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Niskanen aloittaa Karhu Basketissa ensi syksynä kolmannen kauden.

Antti "Jumppa" Niskanen juhli Suomen mestaruutta Karhu Basketin riveissä keväällä 2019. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Niskasella on kasassa 440 ottelua Korisliigassa 12 kauden aikana, joissa hän on viimeistellyt keskimäärin 4,3 pistettä ja 3,1 levypalloa ottelua kohden.

Niskanen on Sykin kasvatti ja Kauhajoen lisäksi edustanut pääsarjassa ToPo:a, Lappeenrannan Namikaa ja Seagullseja. Viime kaudella Niskanen kuului päävalmentaja Janne Koskimiehen luottopelaajiin ja oli avausviisikon vakiokasvo.

– Jumpan jatkon kohdalla kysymys oli oikeastaan vain miehen ja perheen tulevaisuuden suunnitelmista. Sanoin seurajohdolle jo aiemmin, että vaikka joudumme nyt miettimään entistä tarkemmin mihin rahat riittävät, niin hänen kaltaista voittavaa pelaajaa meillä ei ole varaa olla palkkaamatta, joukkueen päävalmentaja Janne Koskimies avaa seuran tiedotteessa.

– Jumppa on pelillisesti omassa roolissaan sarjan ehdotonta kärkeä, mutta hänen arvonsa kokonaisuudessa tulee esille muillakin tavoin. Jumppa on ollut meillä yksi niistä kokeneista pelaajista, jotka asettavat omalla tekemisellään sen ammattilaisurheilijan standardin, johon tasolle on nuorempien joukkuekavereiden sitten vain noustava. En näe myöskään huonona asiana sitä, että pukukopista löytyy yksi perheellinen kaveri vähän rauhoittamassa meininkiä, Koskimies jatkaa.

– Kaksi kuukautta meni kauden keskeydyttyä aivan kokonaan ilman koripalloa, kun saliinkaan ei päässyt. Pyrkimys jatkaa Kauhajoella oli silti koko ajan selvä, vaikka tuossa ajassa melkein ehdin jo unohtaa olevani koripalloilija, Niskanen kertoo.

– Nyt on aikaa ja virtaa treenata kunnolla seuraavaa kautta varten, ja onpahan faneillammekin vähän aikaa palautua kovista rasituksista!

Janne Hänninen jatkaa Koskimiehen apuna

Janne Hännisen kanssa Karhu Basket on jo aikaisemmin solminut vuoden jatkopestin valmentamisesta. Nyt on luonnollinen hetki julkaista myös tämä sopimus, kun Karhu Basketin kotimainen runkomiehistö alkaa olla kasassa. 

– Olemme olleet Jannen työskentelyyn erittäin tyytyväisiä ja valmennuskaksikon yhteistyö toimii hyvin. Kun hommat sujuvat kentällä ja sen ulkopuolella, eikä joukkueen menestyksessä ole moittimista, niin tällaiset jatkosopimukset on helppo viedä maaliin, Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala avaa.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan Karhu Basketissa. Asiat on hoidettu hienosti, joten jatkosopimuksen tekeminen oli lopulta helppoa, Hänninen kommentoi jatkosopimustaan.

– Hän on haastanut hyvin minun ajatuksiani ja ollut pidetty pelaajien keskuudessa, joten hienoa, että saimme miehen jäämään Pohjanmaalle. Uskon, että tämä toimi sisäänajokautena Jannelle päästä mukaan Korisliiga-kuvioihin ja Karhu Basketin valmennustiimihän on ollut hyvä paikka ajatellen jatkossa päävalmentajatehtäviäkin, päävalmentaja Koskimies summaa.

 

Henkilöt

Asiat

 
18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 09:15 Korisliiga

210-senttinen Mika Nuolivirta tuurauskeikalle Katajaan

Kataja Basket on solminut kaksi kuukautta kestävän sopimuksen viime kaudella Kouvoissa pelanneen Mika Nuolivirran kanssa.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

7.10.2020 21:05 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Pieti Poikolan tavoite on palauttaa lahtelaiseen koripalloon duunarimentaliteetti

Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola opiskeli ammatillisen taukonsa aikana sekä kansainvälisiä koripallotrendejä että mielen ja kehon yhteyttä. Nyt Lahteen rakennetaan täysin uudenlaista pelikonseptia.

Näytä lisää vastaavia