Antti Niskanen jatkaa Karhu Basketissa – Janne Hänninen jatkaa joukkueen valmennuksessa

27.5.2020 12:53 Viime kaudella Karhu Basketissa 32 ottelussa pelannut Antti Niskanen on solminut oranssipaitojen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Niskanen aloittaa Karhu Basketissa ensi syksynä kolmannen kauden.

Antti "Jumppa" Niskanen juhli Suomen mestaruutta Karhu Basketin riveissä keväällä 2019. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Niskasella on kasassa 440 ottelua Korisliigassa 12 kauden aikana, joissa hän on viimeistellyt keskimäärin 4,3 pistettä ja 3,1 levypalloa ottelua kohden.

Niskanen on Sykin kasvatti ja Kauhajoen lisäksi edustanut pääsarjassa ToPo:a, Lappeenrannan Namikaa ja Seagullseja. Viime kaudella Niskanen kuului päävalmentaja Janne Koskimiehen luottopelaajiin ja oli avausviisikon vakiokasvo.

– Jumpan jatkon kohdalla kysymys oli oikeastaan vain miehen ja perheen tulevaisuuden suunnitelmista. Sanoin seurajohdolle jo aiemmin, että vaikka joudumme nyt miettimään entistä tarkemmin mihin rahat riittävät, niin hänen kaltaista voittavaa pelaajaa meillä ei ole varaa olla palkkaamatta, joukkueen päävalmentaja Janne Koskimies avaa seuran tiedotteessa.

– Jumppa on pelillisesti omassa roolissaan sarjan ehdotonta kärkeä, mutta hänen arvonsa kokonaisuudessa tulee esille muillakin tavoin. Jumppa on ollut meillä yksi niistä kokeneista pelaajista, jotka asettavat omalla tekemisellään sen ammattilaisurheilijan standardin, johon tasolle on nuorempien joukkuekavereiden sitten vain noustava. En näe myöskään huonona asiana sitä, että pukukopista löytyy yksi perheellinen kaveri vähän rauhoittamassa meininkiä, Koskimies jatkaa.

– Kaksi kuukautta meni kauden keskeydyttyä aivan kokonaan ilman koripalloa, kun saliinkaan ei päässyt. Pyrkimys jatkaa Kauhajoella oli silti koko ajan selvä, vaikka tuossa ajassa melkein ehdin jo unohtaa olevani koripalloilija, Niskanen kertoo.

– Nyt on aikaa ja virtaa treenata kunnolla seuraavaa kautta varten, ja onpahan faneillammekin vähän aikaa palautua kovista rasituksista!

Janne Hänninen jatkaa Koskimiehen apuna

Janne Hännisen kanssa Karhu Basket on jo aikaisemmin solminut vuoden jatkopestin valmentamisesta. Nyt on luonnollinen hetki julkaista myös tämä sopimus, kun Karhu Basketin kotimainen runkomiehistö alkaa olla kasassa. 

– Olemme olleet Jannen työskentelyyn erittäin tyytyväisiä ja valmennuskaksikon yhteistyö toimii hyvin. Kun hommat sujuvat kentällä ja sen ulkopuolella, eikä joukkueen menestyksessä ole moittimista, niin tällaiset jatkosopimukset on helppo viedä maaliin, Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala avaa.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan Karhu Basketissa. Asiat on hoidettu hienosti, joten jatkosopimuksen tekeminen oli lopulta helppoa, Hänninen kommentoi jatkosopimustaan.

– Hän on haastanut hyvin minun ajatuksiani ja ollut pidetty pelaajien keskuudessa, joten hienoa, että saimme miehen jäämään Pohjanmaalle. Uskon, että tämä toimi sisäänajokautena Jannelle päästä mukaan Korisliiga-kuvioihin ja Karhu Basketin valmennustiimihän on ollut hyvä paikka ajatellen jatkossa päävalmentajatehtäviäkin, päävalmentaja Koskimies summaa.

 

Henkilöt

Asiat

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia