Bisons ja Korihait taistelevat sarjapaikasta kalkkiviivoille asti – kumpikin tänään voitokkaana

23.3.2022 20:47 Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Bisons Loimaa, Korihait ja Lahti Basketball.

Tälle kaudelle liigaan noussut Bisons yrittää kapteeninsa Juho-Matti Henttosen johdolla pitää kiinni paikastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bisons Loimaa otti tärkeän askeleen pysyäkseen kauden päätteeksi Korisliigassa, kun se voitti BC Nokian vieraskentällä 94–86. Bisons on kahden ottelun turvin sarjataulukon viimeisenä olevan Korihaiden edellä.

Illan ottelussa pistetehtailua johti Bisonsin Zachary Copeland, joka merkkautti 24 pistettä, seitsemän levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä. Joukkueen kapteeni Juho-Matti Henttonen lisäsi pinoon 14 pistettä.

Nokian kovimmat tilastonikkarit olivat tuttuun tapaan Steven Haney 23 pisteellä sekä Arnaldo Toro 11 pisteellä ja 16 levypallolla.

Ottelutilastot

Korihait auttoi omaa asiaansa voittamalla kohtaamisensa Kobrien luona Lapualla luvuin 90–84. Joukkue on kuitenkin yhä selkä pahasti seinää vasten, kun otteluita on pelaamatta enää kaksi. Ainoastaan jos Korihait voittaisi molemmat jäljellä olevista otteluistaan ja Bisons puolestaan häviäisi molemmat, se tarkoittaisi, että Bisons putoaa taulukon viimeiselle paikalle ja Korihait saa pitää sarjapaikkansa.

Kobrat puolestaan on turvassa putoamiselta mutta kahden voiton päässä kolmesta eri joukkueesta, jotka yrittävät napata kahta viimeistä playoff-paikkaa.

Illan ottelussa Kobria vastaan Korihaiden kovin pisteidentekijä oli Mitchell Smith 28:lla. Kobrien tilastohirmuna puolestaan nähtiin Andre Wesson Jr. 29 pisteellä. Benjamin Raymond lisäsi 12 pistettä ja syötti kuudesti.

– Tulimme peliin hyvin. Puoliajalla vastustaja teki muutoksia, emmekä pystyneet tarpeeksi nopeaa vastaamaan niihin, Raymond kommentoi.

Ottelutilastot

Lahti Basketball nousi tasapisteisiin Kataja Basketin kanssa voitettuaan tänään keskinäisen kohtaamisen luvuin 75–73. Samassa pistemäärässä on myös BC Nokia, ja näistä kolmesta vain kaksi mahtuu mukaan playoffeihin.

Vastikään aloittavan pelinjohtajansa Jamar Wilsonin Ranskan kakkosliigalle menettänyt Kataja taisteli kovaa Rahlir Hollis-Jeffersonin 17 pisteen, kuuden levypallon ja kuuden syötön johdolla, mutta työ jäi viime hetkellä vajaaksi. Valtteri Mervola paikkasi takakentän vajetta parhaansa mukaan tekemällä 12 pistettä ja jakamalla kolme syöttöä.

– Todella tasainen peli. Hyvällä intensiteetillä pelasimme koko pelin ajan, mutta lopussa pallot pomppivat vastustajalle ja Lahti teki voittavat pisteet, Mervola totesi.

Lahden sankarit sen sijaan olivat Khalil Iverson 21 pisteellä ja 15 levypallolla sekä Chris Clarke, joka jäi vain yhden merkinnän vajaaksi triplatuplasta kerättyään 15 pistettä, 11 levypalloa ja yhdeksän syöttöä.

– Meidän täytyi voittaa. Tulimme peliin yhtenäisenä joukkueena ja keskityimme puolustuspään pelaamiseen, Clarke kertoi.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia