Bisons palaa Korisliigan finaaleihin

9.5.2015 Bisons Loimaa tekee paluunsa Korisliigan finaaleihin kauden tauon jälkeen, kun loimaalaiset kaatoivat välieräsarjan viidennessä ottelussa KTP-Basketin 90-84 (38-32). Kotijoukkue Bisons taisteli itsensä edelle puoliaikaan mennessä ja piti johtonsa loppusummeriin saakka. Finaaleissa Bisons kohtaa joensuulaisen Kataja Basketin.

Martin Zeno johdatti Bisonsin jälleen kerran Korisliigan finaaleihin tavoittelemaan Pantteri-patsasta...

... vaikka LaMonte Ulmer ja KTP antoi kovan vastuksen viidennessä välieräottelussa.

Bisons ja Ian Hummer kohtaavat finaaleissa Kataja Basketin. Kuvat: Kai Kilappa.


Tasaisen ensimmäisen vartin jälkeen nappasi johdon, kun Martin Zeno nakkasi kaksi perättäistä kolmosta sisään. Neljännessä ottelussa Kotkassa tuskaisen pelin pelannut Zeno oli Bisonsin taistelutahdon ilmestys läpi ottelun.

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue ei saanut missään vaiheessa hyvää rytmiä, kun Bisons-puolustus pakotti KTP-pelaajat vaikeisiin ratkaisuihin. Viimeisillä minuuteilla KTP väläytteli, kun hurjan pelin pelanut LaMonte Ulmer ajoi ahnaasti korille.

Loimaalaisilta löytyi kuitenkin jokaiseen KTP:n onnistumiseen vastaus ja neljä kautta Korisliigassa pelannut Bisons pääsi juhlimaan kotiyleisönsä edessä kolmatta SM-finaalipaikkaansa.

17 pistettä jo ensimmäiseen puoliaikaan tehnyt loimaalaisyleisön suosikki Zeno viimeisteli lopulta 27 pistettä ja haki 9 levypalloa naulaten jokaisen viidestä kolmosestaan sisään.
 

Gibson: ”Zeno ponnisti takaisin”


Zenon loistava esitys sai ansaitsi myös kehut Bisons-luotsi Greg Gibsonilta, joka on valmentanut loimaalaisjoukkuetta sen jokaisella Korisliiga-kaudella.

 

- Zeno, yhdeksän menetystä neljännessä ottelussa, mutta nyt ei yhtään. Minulla ei ollut epäilystäkään, etteikö hän ponnistaisi takaisin.

- Hatut pois KTP:lle. En usko, että on kovin montaa valmentajaa, joka voisi pitää joukkueensa yhtä yhtenäisenä huolimatta kaikista koettelemuksista. Kesän kohokohta oli tutustua Mirolyboviin Vegasissa.

Zenon lisäksi Bisons sai onnistumisia laajalta rintamalta: Ian Hummer (14/8), Roope Ahonen (13/1/3 syöttöä), Anthony Hilliard (11/7/4 syöttöä) ja Tuukka Kotti (10/4/5 syöttöä) osallistuivat myös korintekotalkoisiin.


Mirolybov: ”Bisonsin kaltaista joukkuetta ei ole Suomessa ennen nähty”


Pronssiottelun tiistaina pelaavan KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov antoi myös täyden tunnustuksensa vastustajalleen, joka on kerryttänyt kansainvälistä kokemusta kauden aikana VTB-liigasta.

- Isot ja lämpimät onnittelut Biisoneille. Toivottavasti suomalaiset ymmärtävät, että Biisonien kansainväliset pelit kantavat nyt hedelmää. En varmaan ole hirveän väärässä jos väitän, ettei tällaista joukkuetta olla Suomessa ennen nähty.

- Samalla haluan nostaa hattua myös meidän joukkueelle. Veikkaan, etten ole ainoa kotkalainen, joka toivottaa Biisoneille kaikkea hyvää finaaleihin.

LaMonte Ulmer oli KTP:n ylivoimainen ykkönen tekemällä 37 pistettä ja keräämällä 15 levypalloa. Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät myös Timo Heinonen (15/5/3 syöttöä), Kenneth Simms (14/6) ja Brandon Jefferson (12/5).

 

 
7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

Näytä lisää vastaavia