Bisons uudenvuodenviettoon puhtaalla pelillä

30.12.2013 23:05 Nilan Bisonsin uskomaton voittosuora taipui jo toisessa perättäisessä runkosarjaottelussa mutta ei katkennut, kun Salon Vilpas haastoi hallitsevan mestarin maanantai-iltana Loimaalla. Parhaimmillaan 19 pisteen takaa-ajoasemassa ollut Bisons kaivautui lopulta pinnalle ja upotti Vilppaan viikinkipurren pistein 63–60 (26–42) kirjauttaen 16. perättäisen voittonsa.

John Williamson oli Bisonsin pistenikkari joukkueen 16. perättäisvoitossa.

KTP murjoi Katajan tehopelaajinaan Jukka Matinen..

..ja Michael Pounds.

Antero Lehdon Pyrintö ei suostunut häviämään Hongalle.

Josh Dollard piiskasi Korihait karkuun Lappeenrannan Namikalta.

Markus Molenius syttyi tuleen loppuhetkillä Kouvoja vastaan.

Roope Suonio esitti kauden parastaan Korikobrat-voitossa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Vilpas masensi Bisonsin Lounais-Suomen hegemoniaottelun ensimmäisellä puoliajalla onnistuneella palloscreenien puolustuksellaan, joka vei kotijoukkueelta täysin tilan pois. Kun Vilpas sai vielä nostettua tukun taistelukoreja hyökkäyslevypalloista sekä upotti kaukoheittonsakin hyvin prosentein, johtivat salolaiset Loimaan Liikuntahallilla parhaimmillaan 19 pisteellä.

 

Bisons ei pelin toisella puoliajalla onnistunut heittopelissään mainittavasti paremmin, mutta alkoi kuroa eroa umpeen kolmannesta jaksosta alkaen tiivistyneellä joukkuepuolustuksellaan. Loimaalaiset nousivat johtoon Tuukka Kotin kakkosella heti neljännen jakson alussa.

 

Vilpas pysyi kuitenkin pelissä mukana loppuun asti ja Marcus Relphordella oli mahdollisuus nostaa puolinopealla joukkueensa johtoon vain neljä sekuntia ennen loppua. Relphorden layup-yritys kuitenkin lipui eturaudan kautta ulos ja Bisons varmisteli voittonsa John Williamsonin vapaaheitoilla.

 

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson ripitti kuitenkin omiaan kovasanaisesti taiston tauottua.

 

– Jokaista vastustajaa on kunnioitettava, emmekä tehneet niin. Tulimme peliin kuin Euroopan omistajat ja oli todellinen onnenkantamoinen, että pystyimme voittamaan tänään. Sanoin pukukopissa, että emme mielestänne ansainneet voittoa tänään, mutta otamme voiton kiitollisuudella vastaan.

 

Isot miehet Tuukka Kotti (18/9/3 riistoa) ja John Williamson (22/5/3 syöttöä) villitsivät kotiveräjää tällä kertaa.

 

Taisteluilmettä uhkuneesta Vilppaasta Shawn Atupem (14/7), Eero Lehtinen (12/4) ja Joseph Harris (6/10) olivat pirteimmät ja Vesa-Pekka Laine (7/0) yllätti kotiyleisön rohkealla pelillään.

 

Bisons voitti syyskauden kaikki 16 otteluaan. Edellisen kerran loimaalaiset ovat hävinneet runkosarjapelin 6. maaliskuuta, joten Bisonsin runkosarjavoittojen putki on nyt jo 26 ottelun mittainen.

 

Sisuuntunut KTP riepotteli Katajaa

 

Lauantaina yllätystappion Lapualla kärsinyt KTP-Basket pesi kasvonsa pienintä huokosta myöten pyörittelemällä Karhuvuoren Steveco Areenalla Joensuun Kataja Basketia lukemin 100–84 (49–25), jotka mairittelevat vierasjoukkuetta.

 

KTP väänsi vajaamiehisestä Katajasta peli-ilon pois heti ensi minuuteilta alkaen. Joensuulaisten alamäki kiteytyi toiseen neljännekseen, jonka KTP rallatteli nimiinsä iloisesti 20-8. Sami Toiviaisen iskuryhmä johti joensuulaisia parhaimmillaan jopa 34 pisteellä, kunnes Kataja viimein virkosi päätösneljänneksellä jonka aikana joukkue paukutti 40 pistettä.

 

– Pelasimme ensimmäiset 30 minuuttia varmasti KTP:n tämän kauden parasta peliä. Ottelua ei olisi saanut lopettaa tuolla tavalla, mutta enemmän jäivät lämmittämään ne 30 minuuttia, jolloin koko joukkue pelasi aggressiivisesti sovitulla taktiikalla, kehui Toiviainen.

 

KTP nautiskeli voittonsa laajalla rintamalla. Jukka Matinen (21/4) johti ilotulitusta perässään Michael Pounds (15/0/3 syöttöä), Ryan Ayers (14/6), Chris Owens (13/7/3 syöttöä), Sharaud Curry (11/2) ja Aleksi Akpaso (10/1).

 

Alex Wesbyn (18/10) peli-ilme oli joensuulaisittain paras.

 

Pyrintö sivalsi sinnikästä Honkaa Pyynikillä

 

Kaikki kuluvan kauden kotiottelunsa niin Korisliigassa kuin Baltian liigassakin voittaneen Tampereen Pyrinnön voittoputki joutui koetukselle maanantaina, kun Tapiolan Honka saapui taloon.

 

Taktisesti erinomaista koripalloa läpi syksyn pelannut Pyrintö joutui haastajan rooliin, kun Honka tuntui olevan Pyynikin ”koripalloshakissa” alituiseen tamperelaisia edellä löytämällä jatkuvasti vastalääkkeen Pyrinnön käärmeliemiin.

 

Honka hallitsi päätösneljännestä hienokseltaan ja siirtyi Anton Odabasin onnistumisilla 86–90-johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Pyrintö löysi kuitenkin tutun hurmoksensa kotiyleisönsä edessä ja tasoitettua erinomaisten puolustusten jälkeen pelin löysi sankarinsa, kun Osku Heinonen tälläsi kolmosella kotijoukkueen 93–90-johtoon juuri ennen viimeisen minuutin alkua.


Pyrintö sieppasi lopulta kauden 16. voittonsa pistein 94–90 (53–50).

 

– Vastustaja haastoi meidät todella hyvin ja löysi aina jutun, joka toimi. Lopussa tiesimme, että kunhan olemme kärsivällisiä ja pelaamme pallonhallinta kerrallaan, saamme vielä tarpeeksi eroa Honkaan. Kun eroa oli viisi pistettä vastustajan hyväksi, aikalisällä pelaajien silmistä näki, että tämä ottelu tullaan voittamaan, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kiitteli.

 

Kaikki kolme kolmostaan upottaneen Osku Heinosen (11/1) lisäksi Damon Williams (20/10), Antero Lehto (21/2/5 syöttöä) ja BJ Raymond (23/6) muodostivat Pyrinnön purukaluston.

 

Ilman Jaraun Burrowsia pelanneesta Hongasta Tuomas Iisalo (23/5/5 syöttöä), Brady Morningstar (20/6/3 riistoa) ja Anton Odabasi (16/5) olivat erinomaisia.

 

Korihaille vihdoin voitto

 

Uudenkaupungin Korihait sai poikki viiden pelin tappioputkensa ja joulukuussa uusittu valmennusjohto kuittasi ensimmäisen voittonsa Korihaiden kaataessa kotonaan Namika Lappeenrannan 79–67 (40–26).

 

Korihait puolusti erinomaisesti ottelun avauspuoliskolla ja sai eteläkarjalaisten joukkuehyökkäyksen takkuamaan pahanlaisesti.

 

Pohitullin kotikatsojien ohimoille nousi kuitenkin kylmää hikeä, kun Namikan tehomies Todd Brown alkoi vertyä. Brown johdatti vieraat 19 pisteen takaa pisteen päähän (60–59), kun peliaikaa oli jäljellä enää viitisen minuuttia.

 

Sami Ikävalkon onnistuneen kolmosen myötä Korihait vei kuitenkin pariminuuttisen 9-0 ja sieppasi kauden neljännen voittonsa.

 

Korihaiden ylivoimainen ykkönen oli Josh Dollard (26/10/6 syöttöä/3 riistoa), jota Sami Ikävalko (14/1/3 syöttöä), James Padgett (13/13) ja Mikko Jalonen (11/2/4 syöttöä) tahdittivat.

 

Lappeenrantalaisista amerikkalaiset Todd Brown (22/1/3 riistoa), Greg Logins (16/4) ja Brandon McKnight (15/6/3 riistoa) olivat taas parhaat.

 

Karhu raateli Kouvot päätösneljänneksellä

 

Ville Kauniston paluun jälkeen uuden pelivireen löytänyt Kouvolan Kouvot haastoi Kauhajoen Karhun tasaiseen taisteluun sarjapisteistä maanantaina Pohjanmaalla.

 

Otsojen kohtaaminen eteni tasaisissa merkeissä aina päätösjakson alkuun asti, jolloin Karhu piti Kouvoihin yhden pisteen hajurakoa tilanteessa 61–60.

 

Karhun räjäyttäjänä kunnostautui Markus Molenius, joka pussitti lähes perättäisissä hyökkäyksissä pohjanmaalaisten seuraavat kahdeksan pistettä. Kouvot nousi Moleniuksen hurmoskorien jälkeen vielä kolmen pisteen päähän, kunnes Henri Hirvikosken onnistunut kolmonen lähetti Karhun loppurynnistykselle.

 

Erinomaisen päätösjakson (26–13) myötä Karhu sieppasi lopulta 85–71 (38–38)-voiton.

 

Kentän hahmo oli Karhun Andre Williamson (27/8/2 blokkia), ja hänen maanmiehensä Antwine Williams (13/5/7 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (14/6) käärivät myös kaksinumeroiset Moleniuksen (11/3) lisäksi.

 

Kouvojen kolme kovaa olivat Justin Hawkins (24/9), Ville Kaunisto (23/10) ja Delvon Johnson (14/10).

 

Namika Lahti kesytti pirteät Kobrat

 

Edellisellä runkosarjakierroksella vakuuttavan kotivoiton KTP-Basketista hakenut Lapuan Korikobrat oli lamaannuttaa myrkyllään tällä kertaa Namika Lahden.

 

Uudet amerikkalaispelaajat Kyle Fogg ja Jesse Perry pitivät onnistumisillaan kotijoukkuetta pilkkanaan hulppeassa Lahden Suurhallissa ottelun avauspuoliskolla, kun taas Namikalla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäyspeliään käynnistymään.

 

Namika virkosi kuitenkin vähitellen kolmannella jaksolla petrattuaan puolustustyöskentelyään, jonka jälkeen pelin neljännellä jaksolla nähtiin todellinen kori-ilottelu joukkueiden takoessa kahteen pekkaan 75 pistettä.

 

Lahtelaisvoitosta ei päätösjaksolla ollut enää epäselvyyttä, kun kotijoukkue vei jakson avausminuutit 15-3 ja päätti koko pelin 97–90 (38–40)-voittoon.

 

Robert Arnold (29/9/2 blokkia) ja Dan Oppland (27/7) olivat Namikan tehoduo. Kotimaisesta osastosta Roope Suonio (14/4/3 syöttöä) esitti kauden parastaan.

 

Lapualaiset marssivat Kyle Foggin (36/3/4 riistoa) ja Jesse Perryn (24/8) varassa.

 

(Basket.fi-STT)

 


Lisätietoja: Korisliiga
 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia