Bojan Sarcevic löytää motivaatiota Korihaiden korkeista tavoitteista – ”Aion pelata kuin kausi olisi viimeiseni, vaikka lopullista päätöstä en olekaan tehnyt”

26.9.2023 08:55 Korihait on kokenut kovia vuosia ja kamppailut enemmän sarjapaikasta kuin Korisliigan kärkisijoista. Veteraanipelinjohtaja Bojan Sarcevic pyysi joukkuetta asettamaan tavoitteen korkealle, jotta hän sai kesän harjoittelukauteen motivaatiota.

35-vuotiaalla Bojan Sarcevicilla on edessään uransa 18. kausi miesten Korisliigassa. Vaikka pelinjohtaja onkin kierrellyt kaupungista toiseen ja saavuttanut korkeita meriittejä, hän on palannut jo pari vuotta sitten takaisin juurilleen Uudenkaupungin Korihaihin, jossa haasteita on saanut kohdata.

Korihait on sinnitellyt liigassa kuin ihmeen kaupalla, sillä pääsarjapaikka on ollut kaudesta toiseen hiuskarvan varassa. Viime kaudella joukkue päätti varsinaisen runkosarjavaiheensa sarjataulukon perimmäisellä sijalla mutta nousi alemmassa jatkosarjassa kovalla työllä ja yllättävillä onnistumisilla kirkkaasti Tapiolan Hongan ohi.

Sarcevic kertoo, että ongelma viime kaudella ei ollut missään vaiheessa siinä, etteikö pelaajilla olisi ollut tahtoa ja asennetta.

– Alkukautemme oli erittäin vaikea, koska kokoonpanossa oli paljon kokemattomia ja nuoria pelaajia sekä erityisesti ulkomaalaisvahvistuksia, joille kausi oli heidän ensimmäisensä Euroopassa. Lisäksi valmentajamme oli ensimmäistä kauttaan päävalmentajana, joten kaikkien näiden asioiden summana meillä kesti aikansa päästä samalle sivulle. Joulun jälkeen aloimme pelata oikealla tasollamme, mutta se oli vain reilusti liian myöhään.

Tänä syksynä Korihait on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Darko Mihajlovicin ja saanut kerättyä nipun ulkomaalaisvahvistuksia, jotka ovat paljon edellisiä kokeneempia. Sarcevicin mielestä harjoitusvaihe onkin näyttänyt hyvin erilaiselta kuin viime syksynä.

– On paljon helpompi pelata, kun kokoonpanolle ei tarvitse opettaa ihan kaikkea alusta alkaen. Meillä on paljon lupaavia pelaajia seurassamme, ja aivan erityisesti odotan tästä Mikael Aallon vuotta. Hän on tehnyt todella kovasti töitä kehityksensä eteen, ja toivon ja uskon, että hänellä on tämän kauden jälkeen mahdollisuus tulla kutsutuksi jopa Suomen maajoukkuerinkiin.

Sarcevic painottaa, että niin sanotussa preseason-vaiheessa ei ole ehditty pelata vielä niin paljoa pelejä, että hän pystyisi sanomaan kovin paljoa joukkueensa taktisesta onnistumisesta, mutta toki jonkin verran hän uskaltaa luvata:

– Pelaamme nopeasti, mutta myös fiksusti, kummassakin päässä kenttää. Jaamme palloa toisillemme emmekä pysäytä liikettä. Ja pelaamme kovaa.

Nuori Bojan vuodelta 2006! Sarcevic debytoi Korisliigassa kaudella 2006-07. Kuva: Koripalloliitto
Nuori Bojan vuodelta 2006! Sarcevic debytoi Korisliigassa kaudella 2006-07. Kuva: Koripalloliitto

Sarcevicille itselleen tilanne on hyvin erilainen kuin hänen ympärillään pelaaville nuorille. Uusien aluevaltausten sijaan hän on pohtinut jo ajatuksen tasolla tossujensa nostamista naulaan. Hän kuitenkin painottaa, ettei ole tehnyt asiasta vielä minkäänlaista päätöstä, vaan hän antaa nyt alkavan kauden osoittaa hänelle, mikä on oikea ratkaisu.

Kesätauko on pistänyt pelinjohtajan harjoittelemaan vuosi vuodelta kovemmin, jotta keho on pysynyt kunnossa. Se on vaatinut koko ajan kovempaa ja kovempaa tahtoa, ja oikeanlaisen motivaation löytämiseksi hän esittikin Korihaiden organisaatiolle kovan pyynnön. Hän halusi, että seura asettaa tavoitteekseen pudotuspeleihin pääsyn.

– Se on kova vaatimus seuralle, jonka budjetti on monia muita pienempi, mutta aion pelata tänä vuonna kuin kausi olisi viimeiseni. Se saattaa hyvin sitä myös olla ja tahdon jättää kentälle kaikkeni, vaikka en vielä tiedäkään sitä ihan varmalla. Ensi kesänä katson, onko minulla riittävästi motivaatiota jatkaa työtäni, koska ilman oikeaa motivaatiota ei saa itseään kuntoon eikä pysty juoksemaan kentälle täydellä energialla.

Korihait 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
28.11.2023 20:43 Korisliiga

Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

25.11.2023 19:00 Korisliiga

Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

24.11.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat tyly vieras Nokialla – Mäntysen tehoilta ei riittänyt Seagullsia vastaan

Miesten Korisliigan otteluvoitot merkittiin Kobrille ja Helsinki Seagullsille.

22.11.2023 20:47 Korisliiga

Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:41 Korisliiga

Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

17.11.2023 21:00 Korisliiga

KTP vaisun alun jälkeen 24 pisteen voittoon – Pyrintö jumiutunut sarjataulukon pohjalle

Korisliiga-illan ainoa ottelu päättyi KTP-Basketin kotivoittoon.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

10.11.2023 22:30 Korisliiga

Both Gachin triplatupla johti Nokian voittoon – Korihait kaatoi KTP:n

BC Nokia ja Korihait saivat sarjapisteitä miesten Korisliigassa.

9.11.2023 12:00 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Erik Sajantila: ”Joutuu kysymään itseltään, miten voisi auttaa joukkuetta enemmän”

Lahti Basketballin vaikeasta kaudenalusta huolimatta seuran riveistä on erottunut yllättäen tähdeksi syttynyt 22-vuotias Erik Sajantila. Hänet palkittiin lokakuun 2023 parhaana pelaajana.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

8.11.2023 21:15 Korisliiga

Kobrille sarjapisteet Tampereelta – "Kokonaisuudessaan kautemme paras vieraspeli"

Kobrat kävi nappaamassa vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä.

5.11.2023 20:16 Pääjuttu

Bisons yllätti Kauhajoen – Kataja Korihaita vahvempi

Miesten Korisliigan sarjapisteet keräsivät tänään Bisons Loimaa ja Kataja Basket.

4.11.2023 19:17 Korisliiga

KTP vierasvoittoon Lapualla – Roydell Brown jatkoi vahvoja otteitaan

Kobrat taipui kotonaan KTP-Basketille 79–83.

3.11.2023 20:32 Pääjuttu

Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

2.11.2023 15:25 Korisliiga

Lahti Basketballin Erik Sajantila Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Korisliiga-kauden 2023–24 ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu huimaa jälkeä tehnyt Lahti Basketballin Erik Sajantila.

Näytä lisää vastaavia