Bojan Sarcevic löytää motivaatiota Korihaiden korkeista tavoitteista – ”Aion pelata kuin kausi olisi viimeiseni, vaikka lopullista päätöstä en olekaan tehnyt”

26.9.2023 08:55 Korihait on kokenut kovia vuosia ja kamppailut enemmän sarjapaikasta kuin Korisliigan kärkisijoista. Veteraanipelinjohtaja Bojan Sarcevic pyysi joukkuetta asettamaan tavoitteen korkealle, jotta hän sai kesän harjoittelukauteen motivaatiota.

35-vuotiaalla Bojan Sarcevicilla on edessään uransa 18. kausi miesten Korisliigassa. Vaikka pelinjohtaja onkin kierrellyt kaupungista toiseen ja saavuttanut korkeita meriittejä, hän on palannut jo pari vuotta sitten takaisin juurilleen Uudenkaupungin Korihaihin, jossa haasteita on saanut kohdata.

Korihait on sinnitellyt liigassa kuin ihmeen kaupalla, sillä pääsarjapaikka on ollut kaudesta toiseen hiuskarvan varassa. Viime kaudella joukkue päätti varsinaisen runkosarjavaiheensa sarjataulukon perimmäisellä sijalla mutta nousi alemmassa jatkosarjassa kovalla työllä ja yllättävillä onnistumisilla kirkkaasti Tapiolan Hongan ohi.

Sarcevic kertoo, että ongelma viime kaudella ei ollut missään vaiheessa siinä, etteikö pelaajilla olisi ollut tahtoa ja asennetta.

– Alkukautemme oli erittäin vaikea, koska kokoonpanossa oli paljon kokemattomia ja nuoria pelaajia sekä erityisesti ulkomaalaisvahvistuksia, joille kausi oli heidän ensimmäisensä Euroopassa. Lisäksi valmentajamme oli ensimmäistä kauttaan päävalmentajana, joten kaikkien näiden asioiden summana meillä kesti aikansa päästä samalle sivulle. Joulun jälkeen aloimme pelata oikealla tasollamme, mutta se oli vain reilusti liian myöhään.

Tänä syksynä Korihait on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Darko Mihajlovicin ja saanut kerättyä nipun ulkomaalaisvahvistuksia, jotka ovat paljon edellisiä kokeneempia. Sarcevicin mielestä harjoitusvaihe onkin näyttänyt hyvin erilaiselta kuin viime syksynä.

– On paljon helpompi pelata, kun kokoonpanolle ei tarvitse opettaa ihan kaikkea alusta alkaen. Meillä on paljon lupaavia pelaajia seurassamme, ja aivan erityisesti odotan tästä Mikael Aallon vuotta. Hän on tehnyt todella kovasti töitä kehityksensä eteen, ja toivon ja uskon, että hänellä on tämän kauden jälkeen mahdollisuus tulla kutsutuksi jopa Suomen maajoukkuerinkiin.

Sarcevic painottaa, että niin sanotussa preseason-vaiheessa ei ole ehditty pelata vielä niin paljoa pelejä, että hän pystyisi sanomaan kovin paljoa joukkueensa taktisesta onnistumisesta, mutta toki jonkin verran hän uskaltaa luvata:

– Pelaamme nopeasti, mutta myös fiksusti, kummassakin päässä kenttää. Jaamme palloa toisillemme emmekä pysäytä liikettä. Ja pelaamme kovaa.

Nuori Bojan vuodelta 2006! Sarcevic debytoi Korisliigassa kaudella 2006-07. Kuva: Koripalloliitto
Nuori Bojan vuodelta 2006! Sarcevic debytoi Korisliigassa kaudella 2006-07. Kuva: Koripalloliitto

Sarcevicille itselleen tilanne on hyvin erilainen kuin hänen ympärillään pelaaville nuorille. Uusien aluevaltausten sijaan hän on pohtinut jo ajatuksen tasolla tossujensa nostamista naulaan. Hän kuitenkin painottaa, ettei ole tehnyt asiasta vielä minkäänlaista päätöstä, vaan hän antaa nyt alkavan kauden osoittaa hänelle, mikä on oikea ratkaisu.

Kesätauko on pistänyt pelinjohtajan harjoittelemaan vuosi vuodelta kovemmin, jotta keho on pysynyt kunnossa. Se on vaatinut koko ajan kovempaa ja kovempaa tahtoa, ja oikeanlaisen motivaation löytämiseksi hän esittikin Korihaiden organisaatiolle kovan pyynnön. Hän halusi, että seura asettaa tavoitteekseen pudotuspeleihin pääsyn.

– Se on kova vaatimus seuralle, jonka budjetti on monia muita pienempi, mutta aion pelata tänä vuonna kuin kausi olisi viimeiseni. Se saattaa hyvin sitä myös olla ja tahdon jättää kentälle kaikkeni, vaikka en vielä tiedäkään sitä ihan varmalla. Ensi kesänä katson, onko minulla riittävästi motivaatiota jatkaa työtäni, koska ilman oikeaa motivaatiota ei saa itseään kuntoon eikä pysty juoksemaan kentälle täydellä energialla.

Korihait 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia