Bolognan Euroliiga päättyi murskatappioon

2.5.2004 Suomalaiskoripalloilija Hanno Möttölän edustaman Skipper Bolognan kausi Euroliigassa päättyi mahalaskuun. Joukkue hävisi lauantai-illan loppuottelun Tel Avivissa Israelissa peräti 44 pisteellä isäntäjoukkue Maccabille. Finaali oli Maccabin yksipuolinen näytös.

Maccabi heitti huikealla tarkkuudella luvut 118-74 ja teki samalla Euroliigan finaalien piste-ennätyksen.  

Skipper menetti otteen heti ottelun alussa. Viidessä minuutissa Tel Aviv johti kymmenellä pisteellä ja nuori bolognalaisjoukkue oli neuvoton. Taukoon mennessä ero oli kasvanut 25 pisteeseen (55-30). Toinen puoliaika oli enää muodollisuus ja Tel Aviv saattoi ajoisas aloittaa voitonjuhliin valmistautumisen. 

- Pelasimme hyökkäyksessä alusta asti viitenä yksilönä emmekä joukkueena. Pallo ei kiertänyt, eikä varsinkaan korin alle. Peli oli nopeasti ohi, Möttölä murehti. 

Möttölä aloitti ottelun ja pelasi 20 minuuttia. Hän päätti ottelun seitsemään pisteeseen ja kolmeen levypalloon. Saadessaan pallon Möttölä joutui yleensä kovaan puristukseen. Hänen heittonsa torjuttiin kolmesti.  

Loppuottelu paljasti jälleen Skipperin heikkoudet. Skipper oli Euroliigan keski-iältään nuorin joukkue ja se näkyi hätäilynä. 

- Toisen puoliajan alussa saimme heidät hetkeksi pysähtymään, mutta aloimme pian taas huiskimaan, Möttölä totesi. 

Täydellisyyttä hipoen

Puolustuksessa Möttölä ja muu Skipper-miehistö oli tuuliajolla nopeasti pyörivää Tel Avivin hyökkäystä vastaan. Kymmentuhatpäisen hullaantuneen yleisönsä edessä Tel Aviv heitti kuin hurmiossa ja siirsi pallon lopulta täysin avoimeen heittopaikkaan. Kahden pisteen heitot onnistuivat Tel Avivilta 74 prosentin, kolmen pisteen heitot 61 prosentin tarkkuudella. Molemmat lukemat ovat niinikää Euroliiga-finaalin uusi ennätyksiä.  

- Vastustaja pääsi vetämään heittoharjoitusta koko 40 minuuttia, Möttölä kuvasi. 

Skipperin tarkkuudet jäivät selvästi alemmaksi, eikä italialaisjoukkue päässyt juuri yrittämään uutta heittoa: Tel Aviv vei levypallot 35-22.  

- Jos tämä ei ollut meiltä täydellinen peli, niin en tiedä mikä olisi, kehui Tel Aviv Maccabin Gur Shelef joukkueensa esitystä.  

- Tänään olisi vastassa voinut olla vaikka (Los Angeles) Lakers tai (San Antonio) Spurs – olisimme piesseet heidätkin, uhosi puolestaan Maceo Baston.  

Finaalin MVP-palkinnon pokkasi Tel Aviv Maccabin Anthony Parker, joka heitti 21 pistettä. Parker sai kosolti apuja joukkuetovereiltaan: David Bluthenthal nosteli 20, Sarunas Jasikevicius 18 ja Tal Burstein 17 pistettä.   

Skipper eteni loppuotteluun hieman onnekkaasti voittamalla kolme ottelua peräkkäin yhden pisteen erolla. Välierässä kaatui italialainen Siena jatkoajalla. 

Skipper Bolognan kausi jatkuu Italian liigassa, mutta voitto Euroliigan loppuottelussa olisi kruunannut vuoden jo ennen aikojaan. 

- Olisi hölmöä antaa tämän vaikuttaa loppukauteemme. Meillä on vielä paljon voitettavaa, Möttölä totesi. 

Euroliigan Final Four hallitsi Israelissa viikonlopun uutisointia. Tapahtuma oli iltapäivälehtien etusivun ainoa uutinen lauantaina. Tel Aviv on satsannut miljoonia euroja lopputurnauksen saamiseen, joukkueen kasaamiseen sekä mittaviin turvajärjestelyihin. 

Euroliigan pronssiottelussa Moskova TsSKA voitti Sienan 97-94. Se oli laiha lohtu suurella rahalla kasatulle moskovalaisjoukkueelle.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia