Catz neljän ottelun voittoputkessa, Korisliigan pudotuspeliviivan tuntumassa tiukkaa

28.2.2015 Korisliigan täyden viiden ottelun lauantain tulokset olivat kaikki enemmän tai vähemän odotettuja, kun kärkiviisikosta ainoastaan Hyvinkään Ponteva hävisi kotiparketillaan Vimpelin Vedolle. Kärkinelikon voimasuhteet pysyivät ennallaan, ja Catzin jo varmistettua runkosarjan voiton ovat jaossa enää sijat 2-4. Hallitseva mestari kulkeekin kohti pudotuspelejä vakuuttavassa vireessä, päivän 73-55 (42-23) voitto Turun Riennosta oli lappeenrantalaisten neljäs perättäinen.

Tilastorivi täynnä ja voitto tulostaululla. Alexandria Andersonin ja Catzin suoritukset kulkevat kuin käsi kädessä.

PeKa ja Jasmine Gill parantavat kun pudotuspelit lähentyvät. Tammikuun kuukauden pelaaja kirjautti tupla-tuplan vierasvoitossa Forssan Alusta.

Nunnavuoren palloiluhallin yleisö joutui poistumaan pettyneenä kotimatkalleen jo 12:n perättäisen kerran, kun tällä kertaa vierasjoukkueen ominaisuudessa sarjapisteet mukaansa turkulaisten kotiluolasta haki hallitseva mestari Catz.

 

Catzin neljäs perättäinen voitto oli isossa kuvassa enemmänkin valmistelua pudotuspelejä varten kuin mitään muuta, sillä mitään todellista panosta ottelussa ei ollut. Yhtä varmasti kuin Catz tulee runkosarjan voittamaan, tulevat turkulaiset jäämään sen häntäpäähän.

 

Vierailijoiden kokoonpanosta katseet kohdistuivat kuitenkin takamies Chelsea Douglasin otteisiin, sillä lappeenrantalaisten mestaruushaaveet riippuvat paljolti siitä, miten hyvin yhdysvaltalaistakamies sopii Catzin joukkueeseen kun kevään kovimmat pelit pyörähtävät käyntiin. 17 pistettä ja 5 levypalloa vajaan puolen tunnin peliajalla ovat toki ihan kohtalaiset tehot, mutta pitkä matka on kuljettavana vielä mikäli Douglasin otteiden pitäisi kantaa Catz mestaruuteen asti.

 

Alexandria Anderson (16/7/4 syöttöä/7 riistoa), Elena Reshetko (11/6) sekä Chandrea Jones (20/5/2/4/2 torjuntaa) sen sijaan suoriutuivat iltapuhteistaan totutun varmasti.

 

Kotijoukkueen positiivisimmista esityksistä vastasivat tupla-tuplan kanssa flirttaillut Sanni Salonen (17/8/4 riistoa), tupla-tuplan kotiin asti toimittanut Ida Myllyoja (13/15), sekä kauden ennätyspisteensä (12) heittänyt Margareeta Mäkelä.

 

 

Ottelutilastot: TuRi-Catz

 

 

Peli-Karhut vierasvoittoon Forssassa

 

PeKan ja Forssan Alun kohtaamisessa panoksena olivat kotkalaisten kannalta runkosarjan kakkospaikan tavoittelu (voitto säilytti mahdollisuudet Huiman saavuttamiseen elossa), ja kotijoukkue Alun kannalta pudotuspelipaikan varmistelu ja sijoituksen parantelu pudotuspeliviivan päällä.

 

Vierailijoiden vakuuttava avauspuolikas jätti lopulta kuitenkin Alulle liian ison vuoren kiivettäväksi, eivätkä forssalaiset päätösneljänneksellä enää päässyt neljää pistettä lähemmäs missään vaiheessa, ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Kotkaan lukemin 81-77 (42-29).

 

Vierailijoiden tehokkaimpina esiintyivät lauantain koitoksessa tupla-tuplat naiseen urakoineet laituri Jasmine Gill (21/11/4), sekä toisen ottelunsa PeKa-paidassa pelannut sentteri Breanna Brock (18/15). Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsi myös laituri Natasha Thames (14/7).

 

Kotijoukkue Alun Sarah Hansen (18/3 syöttöä/5 riistoa) oli forssalaisten pisteykkönen, ja kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi myös Ashley Evans (12/9 levypalloa), Hanna Vapamaa (15/8), Brittany Kennedy (13/7/7 syöttöä), sekä Minna Sten (10/4).

 

 

Ottelutilastot: FoA-PeKa

 

 

Äänekosken Huima Pyrintöä vahvempi kotonaan

 

Huiman paikka runkosarjan kakkosena on jälleen kerran ottelua lähempänä toteutumista, kun äänekoskelaiset voittivat Äänekosken liikuntatalon runsaslukuisen yleisön edessä Tampereen Pyrinnön lukemin 71-60 (34-31).

 

Tappion kärsineet tamperelaiset ovat kolme ottelua ennen runkosarjan loppua kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta Tapiolan Honka hengittää niskaan vain voiton päässä. Maaliskuusta tulee tamperelaisittain äärimmäisen jännittävä, kuten kevään puolelle kääntyvän koripallokauden tietysti pitäisikin olla.

 

Kotijoukkue Huiman tehokkaimpina riehuivat lauantain ottelussa tupla-tuplat kirjauttaneet Chandra Harris (18/13/2 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa) ja Michaela Houser (20/10/3/4). Kaksinumeroiseen pistesaldoon ylsi myös ikinuori Kenya Robinson (10/6/2/3).

 

Vierailijoiden hyökkäyksen tehoista vastasivat suurimmilta osin tupla-tuplan toimittanut Jessica Schroll (15/10/5/2), sekä kokenut Kaisa Lind (13).

 

 

Ottelutilastot: Huima-Pyrintö

 

 

Vimpelin Vedon toinen puoliaika liikaa Hyvinkään Pontevalle

 

Hyvinkään Martinhallin yleisön edessä isolle tauolle viiden pisteen johdossa lähtenyt Ponteva ei onnistunut kotiyleisön harmiksi säilyttämään johtoasemaansa loppuun asti, vaan tauolla koneestaan uuden vaihteen löytänyt Veto karkasi ensin kolmannen jakson päätteeksi kahden pisteen johtoon, ja lopulta 79-73 (36-41) -vierasvoittoon.

 

Vierasjoukkueen jenkkikolmikko toimi lauantaina Vedon voiton takaajana, kun jokainen kolmikosta Alexandra Stelfox (19/8/3 torjuntaa), Breanna Salley (15/3/7 syöttöä/4 riistoa) ja Korinne Campbell (17/13) ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin ja esiintyi muutenkin vakuutavasti.

 

Pontevan riveistä tupla-tuplan tilastolakanaan merkkauttivat tuttuun tapaansa Taru Tuukkanen (17/12/5 syöttöä), sekä vahvat puoli tuntia parketilla viettänyt Laura Saarinen (13/15). Positiivisiin esiintyjiin voidaan laskea myös kolmikko Henna Lindholm, Titta-Riina Lepistö ja Moona Hämäläinen, kaikkien pussittaessa mittatilaustyönä 11 pistettä.

 

 

Ottelutilastot: HyPo-ViVe

 

 

ToPo voittoon Tapiolassa

 

Torpan Pojat piti toiveet runkosarjan kakkospaikasta elossa voitolla Tapiolan Hongasta Tapiolan urheiluhallin lauantaisessa iltapäivässä. Voiton avaimena toimi ToPon tukahduttava puolustus, vierailijoiden pitäessä Hongan yksinumeroisissa pistelukemissa ottelun avaus-, sekä päätösneljänneksellä.

 

Loppulukemat 64-37 (36-21) voisivat olla lukemat kiihkeästä juniorijoukkueiden kamppailusta, mutta tällä kertaa tiukka puolustus ja kertaluokkaa heikompi heittopäivä kotijoukkueen osalta todisti, että nähdyn kaltaiset lukemat ovat mahdollisia myös pääsarjatasolla.

 

Vierailijoiden tutuista tehopelaajista kolmikko Heta Korpivaara (11/9), Niina Laaksonen (19/11) ja Dionne Pounds (15/6/7/3 riistoa) ylsivät kaksinumeroiseen pistesaaliiseen, koko 11:n pelaajan kokoonpanon saatua vähintään viisi minuuttia peliaikaa.

 

Kotijoukkue Hongan kolisteltua rautoja etenkin kolmen pisteen kaaren takaa (4/33 = 12%), olivat ilon aiheet harvassa, mutta Tuuli Menna (12/7) ja Sara Rokkanen (7/10) suoriutuivat kuitenkin jotakuinkin tyydyttävin arvosanoin lauantain koitoksesta.

 

 

Ottelutilastot: Honka-ToPo
 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia