Catz, PeKa ja FoA etenivät välieriin, ToPo tasasi voitot Hongan kanssa

30.3.2013 20:12 Ennakkosuosikit Catz, PeKa ja FoA lunastivat toisella puolivälieräkierroksella matkaliput mitalipeleihin. ToPo tasasi Hongan kanssa voitot tilanteeseen 1–1.

Vilma Kesäsen ToPo tasoitti kisan välieräpaikasta Honkaa vastaan.

Linda-Lotta Lehtoranta ja PeKa etenivät välieriin lähettämällä Huiman kesälomille.

Myös Henna Salomaan FoA selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon.

Mestaruutta puolustava, Lotta Aaltosen Catz pelaa mitaleista myös tänä vuonna. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Honka aloitti 2. puolivälieräottelun väkevästi. Joukkue kiskaisi muutamassa minuutissa taululle lukemat 2–9. ToPo ei kuitenkaan liiemmin häkeltynyt espoolaisten alkurynnistyksestä, ja saavutti Hongan etumatkan nopeasti Kenya McBeen koreilla. Hurjat tehot edellisessä ottelussa paukuttanut Niina Laaksonen jäi Hongan tiukassa puolustuksessa ensimmäisellä jaksolla pisteittä.

 

Toisessa erässä ote siirtyi hetkeksi aikaa ToPo:n haltuun. McBee jatkoi hyviä otteitaan, ja joukkueen heitto alkoi pudota paremmalla prosentilla kuin ensimmäisellä jaksolla. Niina Laaksonen pääsi vihdoin pisteiden makuun ja nosti kahdella perättäisellä korilla ToPo:n 5 pisteen johtoon.

 

Toisen jakson loppupuolella joukkueet pistivät pystyyn kolmoskarkelot. Kaukoheitoissaan onnistuivat kotijoukkueen Venlakaisa Hölttä sekä vierailijoiden Vilja Kesänen ja Emma Laaksonen. Puoliajalle siirryttiin ToPo:n niukassa 45 – 41 -johdossa. 

 

Honka vei kolmannen jakson kolmella pisteellä, joten ratkaisu venyi 4. erään saakka. ToPo ratkaisi ottelun voitokseen viimeisellä neljänneksellä. Se aloitti erän vauhdilla, ja ampaisi Niina Laaksosen ja Venlakaisa Höltän johdolla 8 pisteen karkumatkalle. Honka ei toipunut Topo:n rynnistyksestä: kun ottelua oli jäljellä reilut pari minuuttia ToPo:n johto oli kasvanut jo 10 pisteeseen.

 

Honka ei onnistunut loppukirissään ja voitto kirjattiin ToPo:lle luvuin 75 – 63.

 

50-vuotispäiviään lauantaina viettänyt ToPo:n päävalmentaja Kari-Pekka Klingan mukaan voitto kuului koko joukkueelle.

 

– Pelasimme toisella puoliajalla todella hyvää puolustuspeliä. Se takasi meille tänään voiton.

 

Klingan mukaan kolmannessa ottelussa pienet erot ratkaisevat.

 

– Luotamme omaan peliimme, jota olemme pelanneet tähänkin asti, Klinga sanoo.

 

Ottelun parhaat pistemiehet olivat ToPo:n Niina Laaksonen (18/14), McBee (18/5) ja Hölttä (16/1) sekä Hongan Jeltema (17/5), Veera Kesänen (11/7) ja Vilja Kesänen (10/5).

Huiman kiri ei riittänyt – PeKa välieriin 

PeliKarhut aloitti ottelun ensimmäisen jakson välieräpaikka silmissä kiiluen. Joukkue tehtaili pisteitä Anissa Poundsin ja McKentzien johdolla, ja avausjakso meni PeKa:lle luvuin 11– 18.

 

PeKa oli kuljettajan paikalla myös toisessa erässä. Vieraijoilta pisteitä tehtailivat kolmosensa upealla tarkkuudella upottanut Laura Lehtoranta ja McKentzie.

 

Äänekosken Huima löysi puoliajalta uuden vaihteen peliinsä. PeKa sortui jakson aikana turhiin pallonmenetyksiin ja ohiheittoihin. Huiman vahvistukset Jennifer Holliday ja Swayze black esittivät hyviä otteita, samoin kuin PeKan Anissa Pounds. Vimeiseen erään lähdettiin kuitenkin PeKa:n johtaessa 37 – 51.

 

Huiman hyvä vire vaihtui lähes hurmostilaan, kun ottelun viimeinen erä käynnistyi. Joukkue onnistui korintekoyrityksissään hyvällä prosentilla, ja onnistui kuromaan eroa kiinni kovaa vauhtia. Kun PeKan heitot eivät edelleenkään kohdanneet korirengasta, Huima pääsi yhä lähemmäs vastustajaansa. Holliday toi Huiman ainoastaan 2 pisteen päähän PeKasta, kun ottelua oli jäljellä vaivaiset 49 sekuntia.

 

Tämän jälkeen PeKan takamies Reetta Piipari vapautti oivaltavalla syötöllään Juta Jahilon korintekoon. Kuitti tuli välittömästi, kun Huiman Holliday upotti niin ikään heittonsa korisukan pohjalle. PeKa otti tilanteessa aikalisän, jonka jälkeen Huima joutui rikkomaan kaksi kertaa saadakseen pelikellon pysähtymään. PeKa pussitti vapaaheittonsa viime hetkillä riittävän tarkasti eikä Huiman voittoon riittänyt edes Kenya Robinsonin viime hetken kori. PeKa eteni välieriin lukemin 63 – 66.

 

Ottelun tehokkaimmat olivat Huiman Holliday (21/11), Robinson (18/5) ja Black (13/11) sekä PeKan Linda-Lotta Lehtoranta (21/3), Pounds (14/2) ja McKentzie (11/7).

FoA kaatoi HoNsU:n vieraissa 

Vahva ensimmäinen puoliaika varmisti Forssan Alun pääsyn välieriin. Vierasjoukkueen laaja materiaali osoitti voimansa jo ensimmäisellä jaksolla. Laura Saarinen ja Henna Koponen vastasivat ensimmäisistä forssalaispisteistä, ja muu joukkue otti kaksikosta mallia. Toinen erä meni niin ikään hienoisessa forssalaiskomennossa: takamies Henna Salomaa alkoi päästä mukaan yhä paremmin, ja upotti muutamia komeita kolmosia.

 

Jyväskyläläisten tehoista vastasivat tupla-tuplaan yltäneet Minna Sten, Titta Lepistö sekä Nia Jackson. Pudotuspeleissä pienet erot ovat usein ratkaisevia, ja tällä kertaa ne käänsivät ottelun ja koko puolivälieräarjan FoA:lle. Sen heittoprosentti oli HoNsU:a parempi niin kahden kuin kolmen pisteen heitoissakin. Jyväskyläläiset veivät ottelun viimeisen erän kahdella pisteellä, mutta ottelun voitto meni koko ajan niskan päällä olleelle FoA:lle lukemin 61 – 73. FoA jatkaa otteluparista välieriin.

 

Ottelun tehokkaimmat olivat HoNsU:n Lepistö (15/11), Sten (12/13) ja Davis (8/6) sekä Alun Salomaa (19/9), Miles (18/5) ja Lechlitner (13/8).

Catz jyräsi Riennon 1. erässä 

Catz näytti halunsa mitalipeleihin jo ensimmäisessä erässä. Joukkue vei avauserän tyrmäysluvuiln 6 – 24, eikä Riennolla ollut sen jälkeen mahdollisuuksia nousta taistelemaan voitosta lappeenrantalaisten kanssa.

 

Toinen erä oli tappavan Catz-alun jälkeen hivenen tasaisempi. Riennon Taylor oli jälleen edellisen ottelun tapaan kovassa pelivireessä ja taisteli itselleen komena tupla-tuplan. Muita kotijoukkueen kantavia voimia olivat sisäpelaaja Pelander, Hedderson ja Mäkelä.

 

Catzin koriuhka tuli kuitenkin todella laajalta rintamalta. Kaksinumeroisille pisteluvuille pääsivät Aaltonen, Jones, Reshetko ja Daniels. Turkulaiset veivät kaksi viimeistä jaksoa yhteensä 2 pisteellä, mutta eivät saaneet alussa syntynyttä eroa kiinni. Catz kaatoi Riennon lopulta lukemin 49 – 68 ja eteni välieriin voitoin 2 – 0.

 

Ottelun tehokkaimmat olivat Riennon Taylor (18/12), Pelander (8/7) ja Hedderson (7/9) sekä Catzin Jones (15/6), Reshetko (12/5) ja Aaltonen (14/8). 

 
27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

Näytä lisää vastaavia