Catz sammutti HBA:n liekin - "Koko joukkue pelasi loistavasti"

17.1.2019 21:04 Naisten Korisliigassa vajaalukuinen Catz oli jälleen vaikean paikan edessä, kun vastassa oli erinomaisia otteita aiemmissa peleissä esittänyt HBA Märsky. Kissalauma onnistui kuitenkin ottamaan joukkueestaan kaiken irti ja nousemaan voittoon lukemin 68-78.

Roosa Kosonen, Petra Noponen ja Aleighsa Welch pelasivat saumattomasti yhteen. Kuva: Ville Vuorinen.

HBA ja Catz kohtasivat kauden aikana toistamiseen. Kissalauma on toistaiseksi osoittautunut voittamattomaksi HBA:lle, sillä Catz vei voiton jälleen ottelun päättyessä lukemiin 68-83 (40-40). HBA jäi tappion myötä pitämään sarjatilaston kahdeksatta tilaa, mutta lappeenrantalaiset pääsivät nyt kohoamaan neljänsiksi ja pysäyttämään orastavan tappioputkensa.

HBA ei ollut saanut juurikaan palautusaikaa, sillä vielä edellisiltana joukkue oli käynyt pitkän jatkoaikakamppailun Forssassa. Tästä huolimatta märskyläiset aloittivat ottelun pirteästi avausjaksolla ja käväisivät jo 12 pisteen johdossa. Hetken näytti jo siltä, että urheilullinen HBA pääsisi hyödyntämään suvereenisti juoksuvoimaansa Catzin kapeaan rosteriin. Toisella jaksolla HBA:lla oli jo kuitenkin hieman vaisumpaa, sillä Awak Kuier sai avausjakson lopulla vartaloonsa tällin, jonka johdosta joukkueen tähtipelaaja huilasi kokonaan toisen jakson.

Puoliajan jälkeen koriskansa sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun Kuier asteli jälleen parketille. Catz oli jo kuitenkin tässä vaiheessa saanut hyvän otteen pelistä koko joukkueen voimalla. Aleighsa Welch onnistui avaamaan paikkoja muille, ja etenkin Roosa Kososen käsi kävi kaaren takaa kuumana. Kosonen upotti ottelussa yhteensä viisi kolmosta ja Petra Noponen puolestaan kolme. Kolmannen jakson päätteeksi Catz oli pinkonut jo 19 pisteen johtoon jakson mennessä kissoille murskaavasti 9-28.

HBA:n takaa-ajo ei enää ottanut toivotulla tavalla tuulta alleen päätösjaksolla piste-eron ollessa jo lähtökohtaisesti suuri. Molemmat joukkueet upottivat sisään lähes saman määrän heittoja läheltä ja kaukaa, mutta Catz onnistui puolustamaan hieman tarkemmin. HBA onnistui hakemaan yhteensä kuusi vapaaheittoa, kun taas vierasjoukkueelle näitä kertyi 18. Joukkueen päävalmentaja Mika Haakanan mukaan voitto aukesi yhtenäisen pelaamisen ansiosta ja kiitosta keräsivät myös joukkueen nuoret pelaajat:

–Toisen jakson pelasimme maltilla ja pystyimme jäädyttämään pelin sekä rakentamaan hyviä heittopaikkoja. Moittimista ei ole kenenkään otteissa, vaan koko joukkue pelasi loistavasti ja kaikki hoitivat ruutunsa kuten pitääkin. Vain tällä tavoin pystyy ottamaan voittoja näinkin vaikeissa tilanteissa.

Catzin kokoonpanosta löytyi monia onnistujia, mutta kapteeni Aleighsa Welch oli ottelun suvereeni kuningatar. Welch ylsi ykköspallille tehoissa, pisteissä, levypalloissa ja syötöissä (23/14/9s). Roosa Kosonen merkkautti ottelun toiseksi korkeimman teholukeman ja heitto kolmosensa kelpo 56 prosentin tarkkuudella (22/6). Pelinrakentaja Valencia McFarland avitti joukkuettaan pussittamalla 16 pistettä.

HBA:n riveistä hyvässä iskussa oli Lotta Vehka-Aho, joka nikkaroi 16 pistettä ja nappasi 4 levypalloa. Sara Bejedin heittokäsi kolmosen kaaren takaa ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä, mutta tästä huolimatta vikkeläjalkainen pelintekijä tehtaili lukemat 16/5/6s, ja hänen aisaparinsa Awak Kuier puolestaan 14/4.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava pelikierros on 19.1. lauantaina, jolloin pelataan neljän ottelun verran. Klo 17.00 Forssan Alku kohtaa Hongan (Elisa Viihde), Hyvinkään Ponteva Kouvottaret ja Espoo Basket Team Vimpelin Vedon. Klo 18.00 Torpan Pojat emännöivät Peli-Karhuja ja ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.