Catz taisteli pisteen voiton Hongasta jatkoajan päätteeksi

12.2.2019 21:14 Tapiolan Hongan ja Lappeenrannan Catzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi jatkoajan päätteeksi vierasjoukkueen voitonjuhliin.

Ennen viimeistä jaksoa Valencia McFarland oli joukkueensa riveistä ainoa, joka oli onnistunut säkittämään kaukoheiton pohjaan. Kuva: Ville Vuorinen

Tapiolan Honka ei saanut kuitattua viime viikon tappiotaan Catzille jatkoaikatrillerin päättyessä vieraiden hyväksi koriluvuin 75-76 (30-27). Toistaiseksi Honka ei ole kyennyt selättämään kissalaumaa vielä kertaakaan, vaikka yrityksiä tähän on ollut kolmen ottelun verran kauden aikana. Lappeenrantalaiset pääsevät voitettujen sarjapisteiden johdosta jakamaan sarjan kolmannen tilan Kouvottarien ja Espoo Basket Teamin kanssa.

Äärimmäisen tasaisen ottelun suurin johto oli ottelussa Hongalla, mutta tällöinkin ero venähti ainoastaan kahdeksaan pisteeseen. Tasatilanteessa joukkueet kävivät 14 kertaa, mutta johtoasemia vaihdeltiin peräti 26 kertaa.

Vielä puoliaikaan mennessä Catzin heittopeli kaukaa näytti varsin huolestuttavalta, sillä kymmenestä yrityksestä vain yksi oli osunut pohjaan. Omat haasteensa löytyvät tässä vaiheessa ottelua myös Hongan päädystä: joukkueen tehonikkari Alexyz Vaioletama oli säkittänyt vaivaiset kaksi pistettä, jonka vuoksi joukkueen pistetehtailu lepäsi vahvasti Sidney Cookin harteilla.

Molempien joukkueiden ongelmat helpottivat kahden viimeisen jakson aikana. Valencia McFarland alkoi yhdessä Roosa Kososen kanssa sihdata kolmosen kaaren takaa paremmin, mutta Catzin epäonneksi myös Vaioletama sai koneistonsa käyntiin, josta todisteeksi jäi kahden viimeisen neljänneksen aikana tykitetyt 21 pistettä.

Korista koriin taistelu ei tuottanut ratkaisevaa tulosta varsinaisella peliajalla, ja jatkoajalle lähdettiin 69-69 tasatilanteesta. Reilu minuutti ennen summerin soittoa kaikkensa antanut Aleighsa Welch onnistui vielä nostamaan korin väsähtäneelle joukkueelleen, mikä samalla myös ratkaisi ottelun. Honka sai pelattua vielä kohtuullisen heittopaikan Kaisa Kuismalle, mutta epäonninen heitto ei tällä kertaa kuitenkaan löytänyt tietään sukan läpi.

Etenkin ottelun alkupuolella vierasjoukkueen pelastusrengas oli Valencia McFarland (22/7/7s), mutta loppua kohden esiin astui niin ikää Aleighsa Welch (26/10). Myös Elena Reshetko tehoili hyvät lukemat (10/15). 

Ottelun korkeimman teholukeman pöytään iski kotiyleisön edessä Alexyz Vaioletama (23/15/6s). Mehevän tuplatuplan onnistui tehtailemaan myös Sidney Cook (23/13), joka piti joukkuettaan mukana voittokamppailussa läpi ottelun.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pelit jatkuvat jo keskiviikkona 13.2., jolloin pelataan neljän ottelun pelikierros. Vimpelin Veto haastaa kotihallissaan Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva puolestaan emännöi Torpan Poikia. Espoossa kamppailevat Espoo Basket Team sekä HBA, Kouvottaret matkustaa sen sijaan Forssan Alun vieraaksi. Kaikki ottelut alkavat klo 18.30.

 
3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia