Coleman riehui nyt Honkaa vastaan, Pyrintö ja Vilpas vahvistivat asemiaan

21.2.2014 Nilan Bisonsin uusi takamies Aubrey Coleman rankaisi Honkaa 27 pisteellä ja Bisonsin tukahduttava joukkuepuolustus hoiti loput, kun loimaalaiset naarasivat Espoosta 69–76 (30–29)-vierasvoiton perjantaina. Pyrintö vahvisti asemiaan liigan kärjessä peittoamalla Karhun ja Salon Vilpas kipusi takaisin kahdeksannelle sijalle murjomalla Lahtea.

Aubrey Coleman piiskasi Honkaa 27 pisteellä..

..ja Matti Nuutinen jatkoi hyvää talveaan.

Damon Williams oli ilmiömäinen Pyrinnön hakiessa revanssivoiton Karhusta.

Vilpas karkasi Namika Lahdelta Shawn Atupemin johdolla. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Honka ja Bisons olivat scoutanneet tarkasti toistensa vahvuudet pois ja kolmen jakson ajan Espoossa edettiin tasaisissa merkeissä. Päätösjaksolle lähdettiin loimaalaisten 51–52-johdossa.

 

Bisons aloitti kuitenkin irtiottonsa heti päätösjakson alussa, kun läpi ottelun liukkailla läpiajoillaan espoolaisille sydämentykytyksiä aiheuttanut Aubrey Coleman sai joukkuetoverinsa vahvemmin rinnalleen.

 

Tuukka Kotti, Antto Nikkarinen ja Matti Nuutinen johdattivat jakson alussa Bisonsin kahdeksan pisteen johtoon. Ville Mäkäläisen sekä Carl Lindbomin perättäisten kolmosten myötä loimaalaisjohto kasvoi 12 pisteeseen (59–71), kun peliä oli jäljellä neljä minuuttia.

 

Honka kiri kaksi minuuttia ennen loppua neljän pisteen päähän ja 25 sekuntia ennen loppua jo kolmen pisteen päähän, mutta Nuutisen ja Mäkäläisen viime hetkien vapaaheitot takasivat loimaalaisille kaivatun vierasvoiton.

 

– Honka pelasi todella kovaa. Voittomme avain oli neljännen jakson alku, jolloin saimme muutaman stopin puolustuspäässä sekä pari helppoa koria. Kaunista se ei ollut, mutta vain voitot lasketaan, Bisons-koutsi Greg Gibson mittaili.

 

Uusin Biisoni Aubrey Coleman (27/8/5 riistoa) johti joukkuettaan kolmen jakson ajan ilmiömäisen vikkelillä ajoillaan ja vikkelällä puolustuspelaamisellaan. Gibson kuitenkin muistutti joukkueensa karanneen vasta, kun koko miehistö alkoi onnistua.

 

– Meillä ei ole ollut tällä kaudella Aubreyn kaltaista vauhdinpitäjää joukossamme ja on ilman muuta etuoikeus, että hän on joukkueessamme. Tarvitsimme kuitenkin voiton varmistamiseksi koko joukkueen onnistumisia sekä muutamia isoja koreja Villeltä (Mäkäläinen) ja Matilta (Nuutinen).

 

Uusin Biisoni Aubrey Coleman (27/8/5 riistoa) vakuutti niin Tapiolan Urheiluhallin yleisön kuin URHOtv:n katsojatkin taidoistaan. Tuukka Kotti (17/6), Ville Mäkäläinen (11/3), Matti Nuutinen (7/4/2 blokkia) ja Carl Lindbom (7/6) esiintyivät myös väkevästi.

 

Hongasta Jaraun Burrows (22/11/4 syöttöä) onnistui korin alla ja Tuomas Iisalo (13/2) sekä Brady Morningstar (13/2/4 syöttöä) kauempaa.

 

Pyrintö pyöritteli Karhun väsyksiin

 

Kauhajoen Karhu matkusti perjantaina Pyynikille haastamaan liigajohtaja Pyrinnön vajaamiehisenä purettuaan aiemmin päivällä sopimuksensa amerikkalaislaituri Quincy Hankins-Colen kanssa.

 

Karhu oli Tampereellakin verrattain energinen ja pelasi hyvällä taisteluilmeellä, mutta Hankins-Colen poissaolo ja Markus Moleniuksen ottelun alun loukkaantuminen pakottivat Karhun tyytymään puolustuspäässä epäsuotuisiin match-upeihin.

 

Ero oli tauolla 14 pisteessä ja vaikka Karhu onnistui horjuttamaan kotijoukkueen selustaa hyökkäyslevypalloillaan, tamperelaiset talloivat yhä tukevamman jalansijan liigan kärjessä 98–78 (50–36)-voitollaan. Voitto oli liigajohtajalle kuudes perättäinen.

 

– Olimme ajoittain erittäin hyviä molemmissa päissä. Saimme taktisesti aika kypsiä ratkaisuja aikaan hyökkäyspäässä. Kun uskalsimme ajaa korille, emmekä tyytyä hyppyheittoihin, saimme Karhun virhevaikeuksiin, kiitteli Pyrinnön luotsi Pieti Poikola.

 

Kevään 2011 Suomen mestareiden kohtaamisessa Pyrinnön Damon Williams (31/7/3 syöttöä/5 riistoa) pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, kun taas Karhun Antwine Williams (14/12/3 syöttöä) jäi kelpo iltapuhteestaan huolimatta sukunimikaimansa varjoon.

 

Kelvin Lewis (20/4) ja BJ Raymond (17/10/3 syöttöä) olivat Williamsin ohessa ”Punakoneen” parhaat.

 

Karhusta Andre Williamson (22/11) onnistui käyttämään Antti Nikkilän poissaoloa hyvin hyödykseen. Myös Matias Ojalan (13/0) peli-ilme oli ennakkoluuloton. Hankins-Colen poissaoloa lisäksi joukkuetta heikensi Markus Moleniuksen loukkaantuminen pelin alussa.

 

Vilpas rymisteli kahdeksannelle sijalle

 

Aiemmin viikolla Korisliigan kahdeksannen sijan Lapuan Korikobrille menettänyt Salon Vilpas palasi pudotuspelikuvioon rynnistämällä Namika Lahden nurin pistein 96–64 (41–39).

 

Viime viikkoina alavireisesti pelännyt Namika sai lisää virtaa Robert Arnoldin paluusta kokoonpanoon ja oli voitossa kiinni vielä pelin avauspuoliskolla. Kolmannella jaksolla Namikalta loppui kuitenkin menovesi täydellisesti, ja Vilpas nosteli tukun vapauttavia koreja sentterinsä Shawn Atupemin johdolla.

 

Vilpas pommitti kolmannen jakson aikana tasaisesti koko miehistöllään 31 pistettä ja karkasi 18 pisteen johtoon masentaen Namikan täydellisesti.

 

Shawn Atupem (24/8/3 syöttöä) nousi voittajien tehoykköseksi Marcus Relphorden (21/10) kanssa. Joseph Harris (18/9) ja Eero Lehtinen (12/5/4 syöttöä) kantoivat myös ansiokkaasti kortensa kekoon.


Storm Warren (20/11/3 riistoa/2 blokkia) ja Dan Oppland (18/7/5 syöttöä) erottuivat Namikasta esille.

 

(Basket.fi)

 


Lisätietoja: Korisliiga
 
18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

15.12.2021 20:47 Korisliiga

Korihait sai toisen voittonsa trillerin päätteeksi – Vilppaan Woodille taas triplatupla

Miesten Korisliigassa kierroksen voittajia olivat Korihait, Bisons Loimaa, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

14.12.2021 21:01 Korisliiga

Kuukkasella ja Lehtorannalla huikea pelivire – KTP selätti Seagullsin selvin numeroin

KTP-Basket taivutti kotiottelussa Helsinki Seagullsin 96–80.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

8.12.2021 20:44 Korisliiga

Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

7.12.2021 20:17 Korisliiga

Nokia tukahdutti Seagullsin hyökkäyksen – Vilppaalle roima kotivoitto

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tänään BC Nokia ja Salon Vilpas.

7.12.2021 13:56 Korisliiga

Nikkarinen ylitti 2000 koriin johtaneen syötön rajapyykin

Lapuan Korikobrien Antto Nikkarinen ylitti viikonloppuna Lahtea vastaan pelatussa ottelussa 2000 syötön rajan kolmantena pelaajana Korisliigan runkosarjassa kautta aikain.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

5.12.2021 19:44 Korisliiga

Lehto ja Heinonen ottivat mittaa heittokisassa – Nokia vei Pirkanmaan derbyn

BC Nokia kukisti Tampereen Pyrinnön Pirkanmaan paikalliskamppailussa.

4.12.2021 20:32 Korisliiga

Vilpas järjesti Kauhajoelle kauden toisen tappion – muita voittajia Kouvot, KTP ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voittoja juhlivat tänään Salon Vilpas, Kouvot, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Näytä lisää vastaavia