Cup-menestys karttoi suomalaisten joukkueita

16.2.2020 09:16 Susijengiläiset eivät päässeet juhlimaan Euroopan korisarjojen cup-turnauksissa viikonloppuna. Ainoastaan Carl Lindbomin Radom eteni välieriin asti, mutta senkin tie tyssäsi siihen. Ilonaiheisiin lukeutui kuitenkin Alexander Madsenin paluu pelikentille juuri ennen tulevia maaotteluita.

Carl Lindbomin pelasi hyvän cup-viikonlopun. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom oli jälleen isossa roolissa, kun Radom selvitti tiensä Puolan cupin välieriin kaatamalla turnauksen isäntäjoukkue Legia Varsovan 85-58 (48-28). Lindbom kasasi 15 pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston. Radom kohtaa välierässä Puolan liigaa johtavan Wloclawekin.

- Hieno matsi meiltä ja ennen kaikkea joukkuevoitto. Meiltä yksi avausviisikon puolalainen loukkaantui päivää ennen cupia, mutta muut jätkät nostivat tasoaan ja toivat peliimme kaivattua energiaa penkiltä, Lindbom mietiskeli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Välierässä Radom sai vastaansa Puolan liigan kärkijoukkue Wloclawekin, mutta finaalipaikka jäi haaveeksi 89-108 (43-51)-tappiolla. Lindbom pussitti 13 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen.
Ottelutilastot

Espanjan Copa del Rey'ssä Sasu Salinin Teneriffan taival päättyi ensimmäiseen otteluun. Dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen Andorra nappasi 87-85 (49-44)-voiton. Salin lukeutui jälleen joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, viiden levypallon, yhden syötön ja yhden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi taas tositoimiin muutaman ottelun tauon jälkeen, kun Vanoli Cremona kohtasi Italian cupin ottelussa Olimpia Milanon. Cremonan cup-mestaruuden puolustaminen tyssäsi jo ensimmäiseen esteeseen, kun Milano oli selvästi 86-62 (44-31) vahvempi. Palmi käytti 12 minuuttia tehokkaasti tilastoiden kolme pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin Ranskan Leaders Cupin mestaruuden puolustus päättyi niin ikään avauskierrokselle, kun Strasbourg hävisi ASVEL Lyon-Villeurbannelle 72-91 (32-46). Tappion jälkeen Tuovi siirsi katseet jo eteenpäin.

- Me tarvitsemme tämän tauon päästäksemme takaisin jaloillemme. Meidän täytyy olla hyvässä kunnossa ja alkaa keskittyä sarjaan. Kun Mestarien liiga on osaltamme ohi, tulemme pelaamaan kerran viikossa. Siten meillä on aikaa valmistautua seuraavaan peliin koko viikko. Hyvä tästä tulee, Tuovi mietiskeli Strasbourgin sivuilla.
Ottelutilastot

Alexander Madsen on toipunut loukkaantumisestaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen palasi muutaman viikon huilin jälkeen jälleen tositoimiin, kun VEF Riika voitti Viron ja Latvian yhteisliigan pelissä Ventspilsin 98-80 (55-52). Madsen pelasi 22 minuuttia ja kasasi neljä pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kolme torjuntaa. Riika on sarjassa toisena 21 voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn edustama Gipuzkoa nappasi niukan 82-81 (36-50)-voiton Real Canoen vieraana. Murphy kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä ja yhden riiston. Gipuzkoa on sarjassa jaetulla kärkipaikalla.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhuni oli hyvässä iskussa johdattaessaan Gran Canarian Villarrobledon 82-80 (39-30). Maxhuni merkkautti tilastoikseen 14 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sen saldo on nyt 11 voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm taipui kotikentällään niukasti Löwen Braunschweigille 98-103 (44-55). Ulmilla on yhdeksän voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot


Uutista muokattu 16.1.2020 kello 10.00: Lisätty Edon Maxhunin pelin tiedot.

 
23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

12.10.2020 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

8.10.2020 18:41 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni valmiina isoon rooliin Pärnussa

Viime kaudella Espanjan kolmostasolla LEB Platassa pelannut Edon Maxhuni teki tänä kesänä sopimuksen virolaisen Pärnu Sadamin kanssa. Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Maxhuni on valmis ottamaan kehityksessään uuden askeleen eteenpäin.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

17.8.2020 09:25 Susijengi

Daniel Dolenc Itävaltaan Mirolybovin ja Koskisen seuraksi

Läpimurron Korisliigan eliittiin viime kaudella tehnyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Itävaltaan. Dolencin uusi työnantaja on Itävallan liigan kärkikaartiin kuuluva, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden.

Näytä lisää vastaavia