Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

13.2.2020 11:55 Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

Carl Lindbom taistelee Puolan cup-mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Puolan cupissa Lindbomin Radom saa torstaina tutun vastustajan, kun se kohtaa turnausisäntänä toimivan Legia Varsovan. Joukkueet kohtasivat toisensa viime viikonloppuna ja Radom voitti kotikentällään Lindbomin 23 pisteen iltapuhteen siivittämänä 79-76. Lindbomin hieno esitys palkittiin myös valinnalla Puolan liigan viime kierroksen tähdistöön.

- Varmasti meillä pienoinen niskaote saattaa Legiasta olla. Toisaalta tämä on eri matsi ja cupin ottelut ovat eri maailmansa, kun ne ovat kerrasta poikki. Lisäksi turnaus järjestetään Varsovassa ja he ovat kotiyleisönsä edessä. Molemmat joukkueet ovat varmasti katsoneet pari päivää aika ahkerasti videoita edellispelistä, Lindbom miettii ottelun lähtökohtia.

Lindbom lähtee hyvillä mielin talvikauden huipennukseen.

- Innolla odotan cup-turnausta. Cup on Puolassa iso ja arvostettu kilpailu. Tykkään, että on tällainen turnaus keskellä kautta. Se tuo vähän lisäpanosta. Yksi peli ratkaisee eikä koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Radom ei lukeudu turnauksen ennakkosuosikkeihin, sillä vaikka se oli runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan joukossa, niin sen jälkeen osui vähän vaikeampi vaihe ja se putosi pudotuspelipaikoilta pois. Joukkue on kuitenkin osoittanut potentiaalinsa voittaen muun muassa kärkijoukkue Wloclawekin vieraskentällä.

- Wloclawek ja Zielona Gora ovat varmasti selkeitä ennakkosuosikkeja, mutta Puolan sarja on mielenkiintoinen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Pelit voivat mennä ihan miten vain, muistuttaa Lindbom.

Radom pääsee Lindbomin mukaan hyvistä lähtökohdista cup-turnaukseen.

- Meillä on ihan hyvä voitto alla ja kaikki pelaajat ovat terveinä. Peli kerrallaan lähdetään hakemaan menestystä Varsovasta.

Lisätietoa: Puolan cup

Palmin Cremona puolustaa cup-mestaruutta

Italian liigassa on niin ikään käytössä turnausmuoto, jossa runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta lunastaa lipun cup-turnaukseen. Cremona voitti cupin viime vuonna ja aloittaa mestaruuden puolustamisen Euroliiga-joukkue Olimpia Milanoa vastaan. Cremona voitti Milanon alkukaudesta kotikentällään ja taipui viime viikolla niukasti kotonaan.

- Tulee mielenkiintoinen revanssi, kun sunnuntaina hävisimme heille viime sekunnin heitolla. Siitä tulee mielenkiintoinen matsi.

Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee cup-turnaukseen hallitsevana mestarina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ensimmäistä kauttaan Italiassa pelaava Palmi lähtee cup-turnaukseen puolustamaan mestaruutta.

- Odottavin tunnelmin sinne mennään. Olemme hallitseva cup-mestari. Kiva päästä kokemaan cup ja lähdetään tietenkin voittamaan, niin kuin kaikki muutkin.

Palmin debyyttikausi Cremonassa on ollut vaiherikas, sillä viime vuoden lopun iso vastuu ja hyvät esitykset ovat alkuvuodesta vaihtuneet lähinnä vaihtopenkkiin. Palmi on jäänyt minuuteitta viidessä edellisottelussa, mutta peliajan vähyys ei ole lannistanut tamperelaislähtöistä pelaajaa.

- Viimeiset viisi peliä on ollut vähän vaikeampaa, kun en ole päässyt kentälle kokeilemaan. Meillä on joukkueessa seitsemän ulkomaalaista ja kuusi saa pelata. Yhdessä pelissä olin kokonaan kokoonpanon ulkopuolella, mutta nyt yksi amerikkalainen mursi sormensa ja pääsin kokoonpanoon, mutten ole pelannut. On mennyt treenatessa tämä viimeinen kuukausi. Pakko jatkaa työtä ja toivoa, että se mahdollisuus tulee. Ja silloin, kun se tulee, niin pitää pystyä näyttämään. Sinänsä maajoukkueikkuna tulee kivaan väliin, että siellä on taas myös tilaisuus näyttää. Taistelu minuuteista jatkuu ja nyt eletään vähän vaikeampaa jaksoa. Toisaalta joukkueemme on pelannut viime aikoina tosi hyvin, Palmi valottaa tilannettaan.

Vähästä vastuusta huolimatta Palmi ei ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon.

- Vaikka minuutit ovat olleet vähissä, niin seuralta on tullut sellaista palautetta, ettei tarvitse hirveän huolissaan olla. Kaikkialta tulee kannustusta ja pitää jatkaa hommien tekoa.

Lisätietoa: Italian cup

 

 
23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

Näytä lisää vastaavia