Dettmannilla ja Lehdolla onnistuneet debyytit, Salinin Gran Canaria kaatoi FC Barcelonan

8.3.2015 Henrik Dettmann onnistui katkaisemaan istanbulilaisen Besiktasin pitkäksi venyneen tappioputken Turkin liigassa luotsaamalla joukkueensa 79–81 (47–43)-voittoon Pinar Karsiyakasta. Antero Lehto upotti viisi pistettä Italian debyytissään, Sasu Salinin Gran Canaria shokeerasi FC Barcelonan Las Palmasissa ja Petteri Koponen paukutti 21 pistettä Pietarissa.

Henrik Dettmann katkaisi Besiktasin tappioputken ensi yrittämällä.

Sasu Salinin Gran Canaria huudatti kotiyleisöään kaatamalla FC Barcelonan Las Palmasissa.

Petteri Koponen puraisi Zenitiä Pietarissa 21 pisteen verran.

Antero Lehto pussitti viisi pistettään Varese-debyytissään. Kuvat: Ville Vuorinen.

Pinar Karsiyaka siirtyi avausneljänneksen päätteeksi 25–14-johtoon istanbulilaisvieraistaan, mutta Dettmannin ja Lassi Tuovin komentama Besiktas sai toisella neljänneksellä pelistä otteen ja hivuttautui tauon jälkeen turvalliseen johtoon.


Pinar Karsiyaka vei vielä mylvivän kotiyleisönsä edessä pelin päätösminuutit luvuin 17-4, mutta Dettmannin komentama Besiktas onnistui katkaisemaan kuuden perättäisen tappion putkensa. Scottie Reynolds säkitti voittajille 18 pistettä ja John Holland 16 pistettä.

Besiktasille voitto oli kauden yhdestoista. Otteluita joukkue on pelannut runkosarjan aikana 21.

Salinin Gran Canaria shokeerasi Barcelonan, Leelle onnistumisia Bilbaota vastaan

Sasu Salinin edustama Gran Canaria lähetti Las Palmasin kotiyleisön kotimatkalle hyvillä mielin Espanjan ACB-liigakierroksella sunnuntaina, kun joukkue kampasi legendaarisen FC Barcelonan nurin kotikentällään 76–70 (36–42).

”Barca” hallitsi peliä kolmen jakson ajan, mutta päätösneljänneksellä Gran Canaria sai puolustuspäänsä kuntoon ja vei ratkaisevat minuutit 23–13. Albert Oliver pussitti voittajille 17 ja Tomas Bellas 15 pistettä.

Sasu Salin keräsi joukkueelleen 16 minuutissa neljä pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan UCAM Murcian paidassa pelitilanneheittojensa kanssa tuskaillut Gerald Lee junior sai tärkeitä onnistumisia, kun Murcia jyräsi Thomas Kelatin (19/3) ja Scott Bamforthin (15/3) johdolla Bilbaon kotonaan 91–65 (52–28).

Vapautuneesti pelannut Lee nosti kolme kahden pisteen heittoa ja keräsi siten 16 minuutissa kuusi pistettä voittajille. Lee kouri myös neljä levypalloa ja riisti pallon kerran.

Salinin Gran Canaria jatkaa ACB-liigan kahdeksantena (12 voittoa/11 tappiota) ja Leen Murcia kymmenentenä (11/12).

Ottelutilastot: Murcia – Bilbao

Koponen vireessä Pietarissa

Petteri Koposen BC Himki matkusti sunnuntaiksi Pietariin VTB-liigan otteluun sikäläistä Zenitiä vastaan. Ottelu oli joukkueille toinen kohtaaminen kolmesta viikon sisään, sillä joukkueet ovat vastakkain myös Eurocupin neljännesvälierissä.

Zenit hyvitti Himkin tiistaisen Eurocup-voiton narraamalla moskovalaisia Kyle Landryn (20/9) johdolla pistein 65–63 (33–28). Himki tuli päätösminuutilla kahdesti pisteen päähän, mutta puristus ei riittänyt lähemmäs.

Petteri Koponen oli ainoa tasolleen noussut Himki-pelaaja. Zenitin Walter Hodgea vastaan tasapäisesti vääntänyt Koponen tyylitteli 31 minuutissa 21 pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja riiston.

Himki tipahti tappiollaan VTB-liigan kakkossijalle Moskovan TsSKA:n jälkeen. Himki on voittanut 23 ottelustaan 19.

Ottelutilastot: Zenit – Himki

Lehdolla tyylikäs avaus

Antero Lehto sai 12 minuuttia peliaikaa, sivalsi viisi pistettä ja haki yhden levypallon Italian Serie A:n debyytissään Varesen paidassa. Lisäksi ottelu oli Lehdolle voitokas, sillä Varese kumosi Rooman jatkoajalla 78–73 (39–23, 65–65).

Varese johti peliä päätösneljänneksen puolivälissä vielä 12 pisteellä, kunnes Rooma väänsi väkisin pelin jatkoajalle. Lopulta Christian Eyengan (18/10/4 blokkia) ja Yakhouba Diawaran (16/2) komentama Varese onnistui tuuppaamaan roomalaiset nurin.

Voitto oli Vareselle tuiki tärkeä. Serie A:n häntäpään joukkueisiin lukeutuvalle Vareselle voitto oli seitsemäs kauden 21 ottelusta.

Ottelutilastot: Varese – Roma
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia