Divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät torstaina, Bisons selkeä ennakkosuosikki

24.3.2021 09:46 Miesten Divisioona A:n pudotuspelit saavat käynnistyvät kolmen ottelun voimin torstaina 25.3. ja viimeinenkin puolivälieräsarja saadaan käyntiin perjantaina 26.3. Pudotuspeliennakossa kotietuvalmentajat kertovat tosipelien lähtöasetelmista ja puolivälierävastuksistaan.

Juho-Matti Henttonen ja Bisons hakee nousua takaisin Korisliigaan. Kuva: Ville Vuorinen.

LoKoKo Bisons (1) – Helsingin NMKY (8)

Bisons lähti kauteen ennakkosuosikkina, eikä loimaalaiset jättäneet jossiteltavaa 20 voitolla ja vain kahdella tappiolla. Pudotuspelien alkaessa ei ole näkynyt yhtään merkkiä, miksei ennakkosuokin viitta myös pysyi tiukasti Bisonsin harteilla. Sen tiedostaa myös päävalmentaja Darko Mihajlovic.

– Olisi vale, jos sanoisin, että mikä tahansa muu kuin finaalipaikka ja sarjan mestaruus olisi tavoitteemme. Tästä huolimatta keskitymme jokaiseen peliin kerralla ja pyrimme kehittymään pudotuspelien aikana. Namika on ensimmäinen haaste ja edessä on pitkä tie, Mihajlovic kertoo.

Bisonsin parhaimmistoon tällä kaudella ovat kuuluneet mm. yhdysvaltalaiset Jalen Canty (23,7 pistettä/14,0 levypalloa), Freddie McSwain Jr. (12,3/5,7), kreikkalainen Aleksis Spyridonidis (14,1/4,4/4,9 syöttöä) ja Juho-Matti Henttonen (11,3/5,8).

Helsingin NMKY:ssa oman haasteensa tuo yhteistyö Korisliigan pudotuspeleissä pelaavan Helsinki Seagullsin kanssa tehtävä yhteistyö, joka tuo arvaamattomuuden aspektin joukkueen kokoonpanoon. Sami Tahvanainen (16,3/4,8) on ollut läpi kauden yksi Namikan kantavista voimista, kun taas helmikuusta lähtien tuhojaan on tehnyt Max Besselink (20,3/9,6) kahdeksan ottelun verran.

– Namika on nuori ja nälkäinen joukkue. Olemme pelanneet kaksi tiukkaa ottelua heitä vastaan. Ensimmäisessä pelissä ei ollut väliä, mitä teimme, niin he pääsivät peliin aina takaisin. Toisessa he johtivat 38 minuuttia, kunnes Vesa Heinonen tulistui ja heitti kaksi isoa kolmosta, Mihajlovic aloittaa.

– Se ottelu näytti, että Namika on yllätysvalmis joukkue. Heidän tapauksessaan ei pidä katsoa pelkkää sarjasijoitusta, vaan he tulevat olemaan iso haaste.

Torpan Pojat (2) – Korikouvot (7)

Torpan Pojat selvisi runkosarjassa toiseksi keskinäisten otteluiden turvin, vaikka joukkue päätyikin tasapisteisiin Kristika Turun kanssa. ToPo on saanut kesken kauden runsaasti kokemusta, kun joukkueeseen ovat liittyneet Mikael Sandberg (15,0/8,0) ja Ilpo Pehkonen (2,3/1,6). Sandbergilta löytyy vyöltään 290 liigaottelua, Pehkoselta taas 337.

Pudotuspeleihin ToPo lähtee päävalmentaja Risto-Matti Rouskun mukaan positiivisin mielin.

– Meillä on koko kausi periaatteessa fokuksena olleet pudotuspelit, joissa haluamme pärjätä. Tavoitteena on ollut, että pelaamme kauden parhaat pelimme juuri pudotuspelien aikaan, Rousku kertoo.

Sanbergin lisäksi sukkaa ToPolta tällä kaudella ovat heiluttaneet Juuso Kauppinen (16,9/5,4/5,6) ja Eero Sahlberg (13,9/3,0) – molemmat entisiä liigapelaajia myöskin. Korikouvot taas on pyörittänyt emojoukkueensa nuorisokaartia läpi kauden ykkösdivisioonassa; tilastoissa esiin nousevat mm. Joel Mäntynen (21,6/9,8/4,2), Severi Kaukiainen (17,0/2,8/6,0), Vili Nyman (15,7/8,5/4,8) ja Oscar Storgård (15,5/5,1).

– Heillä on vahvistuksia liigaporukasta ja ovat varmasti kova haaste. Heillä on laadukas pelaajamateriaali käytössä, joten meidän pitää tehdä enemmän töitä puolustuspäässä, jotta saamme Korikouvojen palloskriinihyökkäyksen pysäytettyä. Jotain pitää ottaa pois, jotain antaa, nyt vain pitää päättää, mitkä ne ovat.

Kristika Turku (3) – Jyväskylä Basketball Academy (6)

Kristika Turku ylsi runkosarjassa kolmanneksi ja on tukeutunut vahvasti tällä kaudella kahteen tähtipelaajaansa: 23,0 pistettä ja 10,7 levypalloa per peli hurjastelevaan Mikael Aaltoon ja 17,7 pistettä ja 7,3 levypalloa tehtailevaan Manuel Barnesiin. Erityisesti Aalto on sellainen 208-senttinen järkäle divaritasolle, ettei monelta joukkueelta löydy hänelle kaitsijaa.

Kristikan päävalmentaja Juha Ruohosen mukaan joukkue on päässyt valmistautumaan pudotuspeleihin verrattain terveinä, vaikka pieniä kolhuja löytyy.

– Jos ajatellaan kokonaistilannetta tänä poikkeuksellisena aikana, niin aika etuoikeutettu fiilis, että pudotuspelejä päästään pelaamaan. Pyritään ja halutaan nauttia näistä hetkistä. Toivottavasti uskalletaan heittäytyä ja haastaa joukkuetta oikealla tavalla. Jos siinä onnistutaan, niin uskon, että meillä on mahdollisuudet pelata pitkälle kevääseen, Ruohonne kertoo.

Vastaan tulee Jyväskylä Basketball Academy, joka on viimeisen kuukauden aikana pistänyt kärkijoukkueita tiukoille ja noussut huippuunsa kevään lähestyessä. JBA:n johtotähdet ovat olleet Niilo Kärkkäinen (14,2/3,7), Jaakko Lammi (10,3/5,5), Kalle Koivunen (11,7/1,5) ja Henry Boyd (10,6/4,3).

– JBA pelaa hyvää korista ja toteuttaa joukkueena heidän juttuaan hyvin. Vaikka heillä jakaantuu vastuu aika laajasti, niin heilläkin on muutamia avainpelaajia, joiden kanssa pitää olla tarkemmin hereillä. Meidän pitää päästä heti pelien alussa kiinni omaan peliin ja tehtävä on kääntää heikommat hetket mahdollisimman nopeasti hyviksi ja vastaavasti pitää vastustajan hyvät jaksot mahdollisimman lyhyenä.

HBA-Märsky (4) – Pyrintö Akatemia A (5)

Pudotuspelien viimeisessä puolivälieräparissa kaksi akatemiajoukkuetta kohtaavat, kun HBA-Märsky saa vastaansa Pyrinnön Akatemia A:n. HBA:n tehokolmikon tällä kaudella ovat muodostaneet Aarni Korkiatupa (15,7/3,8), Thomas Exaucia (13,6/6,5) sekä Miro Little (9,6/5,7/3,9).

– Innokkain mielin kohti kevättä, monelle pojalle edessä on ensimmäiset playoffit. Hyvää kokemusta kaikille ja haluamme pelata vielä mahdollisimman monta peliä, HBA:n päävalmentaja Juha Sten kommentoi.

Pyrinnön kakkosjoukkue on edustusjoukkueensa poika: Akatemia A pelaa täysin samaa paikkapuolustusta ja vauhdikasta hyökkäyspeliä, joka on Korisliigassa poikinut Punakoneelle välieräpaikan. Viljalti vaihtuvasta kokoonpanosta ovat erottuneetmm.  Kion Williams (10,3/2,7) ja Mika Nuolivirta (13,1/8,3). Läpi kauden joukkueessa on pelannut myös Korisliigan runkopelaajia.

– Pyrsä on Bisonsin lisäksi ainoa joukkue, jota ei olla runkosarjassa onnistuttu voittamaan. Kyllä sitä heidän paikkapuolustustaan vastaan on haastavaa pelata, Sten sanoo.

> Miesten I divisioona A:n otteluohjelma

 
17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

23.4.2021 22:05 Miesten I divisioona A

LoKoKo Bisons juhli Divisioona A:n mestaruutta ja nousua Korisliigaan

LoKoKo Bisons voitti kolmannessa finaaliottelussa Torpan Pojat 80-64 (45-36) ja pääsi täten juhlimaan miesten Divisioona A:n mestaruutta. Bisons nousee voiton myötä Korisliigaan viiden vuoden tauon jälkeen.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

25.1.2020 08:52 Miesten I divisioona A

HBA-Märsky puhtaalla pelillä miesten I divisioona A:n kärjessä

Miesten Divari-A etenee kovaa vauhtia kohti kevättä. Sarjan keulilla on 14 ottelun jälkeen suvereenilla pelillään HBA-Märsky ja seuraavista sijoista kamppailevat kovilla pelureilla varustetut LoKoKo Bisons, Helsingin NMKY sekä Korikouvot.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

Näytä lisää vastaavia