Dolenc, Naapi ja Sirola jatkavat Hongassa

24.5.2012 Tapiolan Hongan miesten I divisioonassa pelaava edustusjoukkue on tehnyt lisää pelaajasopimuksia. Honka on kiinnittänyt kolme viime kausilta tuttua pelaajaa joukkueeseensa. Nuorten maajoukkuepelaajat Daniel Dolenc ja Kalle Naapi sekä joukkueen monivuotinen luottopelaaja Ilkka Sirola jatkavat espoolaisjoukkueessa. Dolencin sopimus on kolmivuotinen, Naapin ja Sirolan sopimukset puolestaan yhden pelikauden mittaisia.

Daniel Dolenc teki pitkän sopimuksen Hongan kanssa.

Myös Kalle Naapi (kuvassa) ja Ilkka Sirola jatkavat Honka-miehistössä. Kuvat: Francois Perthuis.

Suomen lahjakkaimpiin sisäpelaajiin lukeutuva 205-senttinen, 18-vuotias Dolenc kuului viime kaudella Hongan miesten I divisioonajoukkueen vakiorotaatioon ja teki 14 peliminuutissa keskimäärin 6,1 pistettä ja otti 3,6 levypalloa. A-poikien SM-sarjassa Dolenc tehtaili 10,6 pistettä ja repi 7,9 levypalloa. Hyvänä puolustajana ja tarkkana heittäjänä tunnettu 187-senttinen, 19-vuotias Naapi puolestaan pelasi divarissa menneellä kaudella keskimäärin 15 minuuttia ja teki 5,4 pistettä ottelua kohden. A-poikien SM-sarjassa joukkueen kapteeni teki keskimäärin 13,0 pistettä ottelua kohden.

Jo seitsemännen kautensa Tapiolan Hongan edustusjoukkueessa aloittava Sirola on kuulunut joukkueen luottopelaajiin jokaisella pelaamallaan kaudella. Kuuden kauden aikana Sirola on pelannut 138 ottelua 145 mahdollisesta. Viime kaudella Sirola tehtaili divariuransa parhaat tehot 9,2 pistettä ja 6,5 levypalloa.

- Dolenc kuuluu ehdottomasti nuorten suomalaisten isojen pelaajien eliittiin. Hän on jo nyt erittäin hyvä pelaaja, ja toivottavasti pystymme auttamaan häntä kehittymään kohti hänen omia tavoitteitaan. Matkan varrella Dolencista on taatusti paljon apua myös Hongan tavoitteiden saavuttamisessa, kommentoi Hongan tuore päävalmentaja Pekka Salminen.

- Kalle Naapin tunnen hyvin nuorten maajoukkueista, hän oli 18-vuotiaiden EM-kisoissa luottopelaajamme. Naapi on tyyppiesimerkki honkalaisesta juniorituotannosta: luotettava, monipuolinen ja älykäs pelaaja, jolla on paljon johtajan ominaisuuksia.

- Ilkka Sirola on raatanut Hongan korin alla ansiokkaasti jo kuuden kauden ajan. Sirolan työmoraali ja sitoutuminen ovat poikkeuksellista luokkaa. Uskon, että hän pystyy ottamaan vielä yhden kehitysaskeleen ja auttamaan meitä kohti liigaa, Salminen päätti.

Tapiolan Honka on aiemmin tehnyt sopimukset Ville Puotilan sekä Vanjoki-veljesten Anselmi ja Viljami kanssa.

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

22.3.2023 20:43 Miesten I divisioona A

Divarien pudotuspelit ryminällä käyntiin: Raiders tyly vieras Loimaalla

Osa miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjoista käynnistyi keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia