Erik Murphy heitti 20 pistettä Mestarien liigassa

26.1.2017 Erik Murphy oli SIG Strasbourgin paras pistemies, kun ranskalaisjoukkue päätti Mestarien liigan lohkovaiheen voittoon. Strasbourgin lisäksi myös Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä jatkoon Mestarien liigassa. Sasu Salinin Gran Canaria otti sen sijaan tärkeän voiton Eurocupissa.

Erik Murphy oli Strasbourgin ykköstykki. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovi toimi Strasbourgin päävalmentajana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovi debytoi virallisessa pelissä Strasbourgin päävalmentajana, kun Vincent Collet jätti Montenegron reissun väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tuovi johdatti Strasbourgin komeaan 83-70 (44-40) Bar Mornarista. Murphy oli joukkueensa paras pistemies 20 pisteellä ja lisäksi tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa ja yksi syöttöä.

- Se oli hyvä peli ja lähdemme hyvän voiton kera. Tämä oli meille erityinen ottelu, sillä olimme varmistaneet paikkamme jatkossa jo ennen peliä, mutta meillä oli vielä pienet mahdollisuudet nousta lohkossa toiseksi ja päästä suoraan neljännesvälieriin. Se oli tavoitteemme, mutta ikävä kyllä Avellino voitti ja me olimme kolmansia, Tuovi pohti ottelua Strasbourgin sivuilla.

Lohkokolmosena Strasbourg joutuu karsimaan neljännesvälieriin kaksiosaisessa otteluparissa perjantaina arvottavaa joukkuetta vastaan.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Skyliners varmisti oman jatkopaikkansa voittamalla kotikentällään israelilaisen Ironi Nahariyan 81-64 (36-36). Huff heitti ottelussa viisi pistettä, otti neljä levypalloa ja riisti pallon kertaalleen. Skyliners sijoittui neljän parhaan lohkovitosen joukkoon ja karsii Strasbourgin tavoin neljännesvälieriin.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Eurocupissa Salinin Gran Canaria voitti vieraskentällä Murcian 83-67 (44-21). Salin teki tarkkaa työtä heittämällä kaikki heittonsa sisään ja tilastoi yhdeksän pistettä. Tilille karttui myös kaksi levypalloa ja yksi riisto. Voitto nosti Gran Canarian lohkossa toiseksi ja kiinni jatkopaikkaan. Se on voittanut neljästä pelistään kaksi, kun jatkolohkoa on vielä jäljellä kahden ottelun verran.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

Näytä lisää vastaavia