Erik Murphy heitti 20 pistettä Mestarien liigassa

26.1.2017 Erik Murphy oli SIG Strasbourgin paras pistemies, kun ranskalaisjoukkue päätti Mestarien liigan lohkovaiheen voittoon. Strasbourgin lisäksi myös Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä jatkoon Mestarien liigassa. Sasu Salinin Gran Canaria otti sen sijaan tärkeän voiton Eurocupissa.

Erik Murphy oli Strasbourgin ykköstykki. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovi toimi Strasbourgin päävalmentajana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovi debytoi virallisessa pelissä Strasbourgin päävalmentajana, kun Vincent Collet jätti Montenegron reissun väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tuovi johdatti Strasbourgin komeaan 83-70 (44-40) Bar Mornarista. Murphy oli joukkueensa paras pistemies 20 pisteellä ja lisäksi tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa ja yksi syöttöä.

- Se oli hyvä peli ja lähdemme hyvän voiton kera. Tämä oli meille erityinen ottelu, sillä olimme varmistaneet paikkamme jatkossa jo ennen peliä, mutta meillä oli vielä pienet mahdollisuudet nousta lohkossa toiseksi ja päästä suoraan neljännesvälieriin. Se oli tavoitteemme, mutta ikävä kyllä Avellino voitti ja me olimme kolmansia, Tuovi pohti ottelua Strasbourgin sivuilla.

Lohkokolmosena Strasbourg joutuu karsimaan neljännesvälieriin kaksiosaisessa otteluparissa perjantaina arvottavaa joukkuetta vastaan.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Skyliners varmisti oman jatkopaikkansa voittamalla kotikentällään israelilaisen Ironi Nahariyan 81-64 (36-36). Huff heitti ottelussa viisi pistettä, otti neljä levypalloa ja riisti pallon kertaalleen. Skyliners sijoittui neljän parhaan lohkovitosen joukkoon ja karsii Strasbourgin tavoin neljännesvälieriin.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Eurocupissa Salinin Gran Canaria voitti vieraskentällä Murcian 83-67 (44-21). Salin teki tarkkaa työtä heittämällä kaikki heittonsa sisään ja tilastoi yhdeksän pistettä. Tilille karttui myös kaksi levypalloa ja yksi riisto. Voitto nosti Gran Canarian lohkossa toiseksi ja kiinni jatkopaikkaan. Se on voittanut neljästä pelistään kaksi, kun jatkolohkoa on vielä jäljellä kahden ottelun verran.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia