Vincent Collet

cm / kg
Syntynyt 1970


Uutisia henkilöstä Vincent Collet

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

30.8.2017 11:10 EM-kilpailut

Susijengin torstain avausvastustajana nahkansa luonut Ranska

Vuoden 2017 EM-kisat käynnistyvät torstai-iltana, kun Susijengi isännöi Hartwall Areenan sudenpesässä Euroopan kestomenestyjää Ranskaa. Tony Parker ja kourallinen viime vuosien avainpelaajia on jäänyt sivuun, mutta nahkansa luonut Ranska on valmistavien maaotteluiden perusteella jopa nopeampi, monipuolisempi ja vaarallisempi kuin aiemmin.

28.8.2017 12:40 EM-kilpailut

Helsingin EM-alkulohkossa ennakkosuosikkeja ja mustia hevosia

Vuoden 2017 koripallon EM-kisojen Helsingin alkulohko pyörähtää käyntiin torstaina Islannin ja Kreikan välisellä ottelulla. Moninkertainen EM-mitalisti Ranska sekä lajin suurmaa Kreikka ovat lohkon suurimmat ennakkosuosikit, mutta pirteästi pelannut Puola, tulivoimainen Slovenia, vaarallinen Islanti ja kotijoukkue Susijengi tähtäävät kaikki yllätykseen.

2.7.2017 Haastattelu

Lassi Tuovilla raskas ja antoisa kausi Strasbourgissa

Lassi Tuovilla on monivaiheinen kausi ranskalaisen huippujoukkue SIG Strasbourgin apuvalmentajana. Kauteen mahtui sekä ylä- että alamäkiä ja lopulta kaulaan ripustettiin ProA-liigan hopeamitalit.

Lassi Tuovi kaudeksi 2017-18 Gravelines-Dunkerquen valmennusportaaseen

Ranskan maajoukkueen pääluotsin Vincent Collet’n apuna huippuseura SIG Strasbourgissa päättyvällä kaudella toiminut Susijengi-apuvalmentaja Lassi Tuovi, 30, vaihtaa maisemaa.

15.2.2017 Haastattelu

Lassi Tuovi kulkenut pitkän matkan Lappeenrannasta Euroopan huippukentille

SIG Strasbourgin ja Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin ura on kovassa nosteessa. Kahden viime kauden aikana Tuovi on saanut arvokasta oppia apuvalmentajan roolissa Euroopan huipputasolla. Tuovin urakehitykseen on mahtunut sekä sattumia että hyväksi käytettyjä näyttöpaikkoja.

Erik Murphy heitti 20 pistettä Mestarien liigassa

Erik Murphy oli SIG Strasbourgin paras pistemies, kun ranskalaisjoukkue päätti Mestarien liigan lohkovaiheen voittoon. Strasbourgin lisäksi myös Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä jatkoon Mestarien liigassa. Sasu Salinin Gran Canaria otti sen sijaan tärkeän voiton Eurocupissa.

26.11.2016 21:00 Haastattelu

Erik Murphy odottaa viihdyttäviä kotikisoja

Erik Murphy pelaa toista kauttaan Euroopassa ja on nauttinut ajastaan vanhalla mantereella. Murphylla on korkeat odotukset sekä tästä kaudesta että ensi vuoden EM-kotikisoista.

22.11.2016 18:44 EM-kilpailut

Ranska ja Kreikka Helsingin EM-alkulohkoon, Susijengillä vastassa ”eurooppalainen huippukoripallo pienoiskoossa”

Arpa oli suomalaisen huippukoripallon kannalta suosiollinen tiistaina Istanbulissa, missä arvottiin kesän 2017 EM-kisojen alkulohkot. Susijengi ottaa ensi elo-syyskuussa Hartwall Areenalla mittaa kumppanimaansa Islannin lisäksi hallitsevasta EM- ja MM-pronssimitalisti Ranskasta, perinteisestä koripallojätti Kreikasta sekä yllätyskelpoisista Sloveniasta ja Puolasta.

Henrik Dettmannin ja Strasbourgin tiet erkanevat

Susijengin pitkäaikainen luotsi Henrik Dettmann, 58, astuu syrjään ranskalaisjoukkue SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävästä. Tehdyn päätöksen syynä on joukkueen yskähdellen alkanut syyskausi. Dettmannin korvaa SIG Strasbourgin penkin päässä Vincent Collet, joka palkittiin viime keväänä Ranskan liigan vuoden valmentajana.

24.6.2016 13:35 Suomalaiset ulkomailla

Henrik Dettmann Ranskan, Eurocupin hopeajoukkue Strasbourgin päävalmentajaksi

Susijengin pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann, 58, on solminut sopimuksen Ranskan ProA:n hopeajoukkue Strasbourgin kanssa. Dettmann korvaa Strasbourgin ruorissa Ranskan maajoukkuetta vuodesta 2009 luotsanneen Vincent Collet’n. Dettmann jatkaa myös Susijengin päävalmentajana.

3.9.2015 EM-kilpailut

Ranska ennakkosuosikkina Susijengin alkulohko A:ssa

Susijengi aloittaa urakkansa EM-kisojen Montpellierin alkulohkossa 5. syyskuuta, kun avausottelussa vastaan astelee hallitseva Euroopan mestari ja koko kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluva Ranska. Isäntäjoukkueen jälkeen kaikki sijoitukset alkulohkossa ovat otettavissa, kun Suomen lisäksi lohkossa pelaavat Israel, Venäjä, Bosnia-Hertsegovina ja Puola.

30.7.2015 15:32 Pääjuttu

Ranska Suomeen 1878 NBA-ottelun kokemuksella, 9 MM-pronssimitalistilla, 8 Euroopan mestarilla

Lauantaina Hakametsän Jäähallissa, Tampereella vieraileva Ranskan maajoukkue on julkaissut kokoonpanonsa Susijengiä vastaan. Nelinkertaisen NBA-mestarin Tony Parkerin johdolla Ranska saapuu Suomeen miehistöllä, josta löytyy 1878 NBA-ottelun kokemus, yhdeksän MM-pronssimitalistia viime vuodelta ja kahdeksan Euroopan mestaria vuosimallia 2013.

17.9.2011 EM-kilpailut

Espanja ja Ranska jyräsivät EM-finaaliin

Perjantai-illan EM-välierissä ei nähty koripalloväen odottamia yllätyksiä. Espanja karisti sisukkaasti taistelleen Makedonian kannoiltaan pistein 92–80 (44–45) ja Ranska katkaisi Venäjän yhdeksän ottelun voittoputken 79–71 (39–34)-voitollaan. Espanja ja Ranska ratkovat Euroopan mestaruuden sunnuntai-iltana.

16.9.2011 EM-kilpailut

Viimeiset välieräpaikat Venäjälle ja Ranskalle

Viimeiset paikat Liettuan EM-kisojen välieriin kaappasivat torstain otteluissa Venäjä ja Ranska. Venäjä kasvatti perättäisten EM-kisavoittojensa määrän yhdeksään kukistamalla Serbian 77–67 (34–27) ja Ranska karkasi tukkoisen alun jälkeen Kreikalta Tony Parkerin johdolla pistein 64–56 (27–31).

18.8.2009 Maajoukkue

Ranskan valmentaja nöyränä: ”Suomi ansaitsi voittonsa”

Ranskan maajoukkueen pelaajat eivät suomalaismedialle pukahtaneet kärsittyään tappion Suomelle Vantaan Energia Areenalla. Ranskan päävalmentaja Vincent Collet avasi kuitenkin sana-arkkunsa, ruoti omiaan ja kehui suurella sydämellä esiintynyttä kotijoukkuetta.

15.8.2009 EM-karsinnat

Ranska jyräsi lohkovoittoon, on askeleen lähempänä EM-kisoja

Maanantaina Suomen vieraana Vantaan Energia Areenalla piipahtava Ranska kukisti myöhään perjantai-iltana Italian kotikentällään Paussa lukemin 81-61. NBA-supertähti Tony Parkerin johdolla ranskalaiset varmistivat voitollaan karsintalohkon ykkössijan ja etenemisen pudotuspeleihin.

9.8.2009 Maaottelu

Rohkeasti pelannut Suomi haastoi Ranskan NBA-sikermän

Suomen koripallomaajoukkue esiintyi EM-lisäkarsintojen avauksessaan Paussa ennakkoluulottomasti, mutta joutui taipumaan 7900 katsojan täydessä hornankattilassa Ranskalle tuloksella 82-72 (46-35).

7.8.2009 Susijengi

Parker jälleen Ranskan vahvuudessa, pelannee lauantaina

Ranskan koripallomaajoukkue on saanut takaisin vahvuuteensa NBA-supertähtensä Tony Parkerin. Kolminkertainen NBA-mestari asettunee Suomea vastaan jo lauantaina, kun maat kohtaavat Paussa EM-lisäkarsinnan ottelussa, jonka TV Viisi televisioi suorana Suomeen.

4.8.2009 Pääjuttu

Italia ja Ranska nimesivät kokoonpanonsa keskiviikon avausotteluun

Ottelut Suomen EM-lisäkarsinnan lohkossa käynnistyvät keskiviikkona (5.8.), kun koripallon suurmahdit Italia ja Ranska iskevät yhteen Italian Cagliarissa. Sekä Italia että Ranska ovat nimenneet 12 pelaajan kokoonpanonsa huippuotteluun.

Näytä lisää vastaavia