Erik Murphy hurjasteli taifuunin lailla Japanissa

20.12.2020 23:04 Erik Murphy oli hurjalla pelipäällä Japanin B2-liigassa, kun hän iski taululle 29 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan.

Erik Murphy oli hurjalla pelipäällä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphyn palasi Fukushima Firebondsin kokoonpanoon yhden välipelin jälkeen vakuuttavalla tavalla tilastoiden komean 29 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan. Murphy lisäsi tilastoihinsa myös kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Hänen tehoiltansa ei kuitenkaan riittänyt, kun Firebonds hävisi Sendai 89ersin vieraana 76-82 (45-37).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Firebonds hävisi myös joukkueiden toisen kohtaamisen, kun 89ers oli vahvempi lukemin 91-79 (48-34). Murphy lähenteli taas tupla-tuplaa 11 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla. Firebondsin kauden saldo on 13 voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg pääsi pelaamaan Ranskan liigaa liki kahden kuukauden tauon jälkeen, kun Strasbourg otti selvän 94-71 (47-33)-voiton Pau-Lacq-Orthezista. Strasbourgilla on nyt kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä kantoivat isoa vastuuta, mutta Aix-Maurienne hävisi kotonaan Quimperille 66-91 (32-45). Seppälä urakoi peräti 36 minuuttia tilastoidessaan 10 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä ja kaksi riistoa. Kantonen sai vastuuta 25 minuuttia ja koristeli tilastojaan kuudella pisteellä, neljällä levypallolla ja yhdellä syötöllä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa koki kauden toisen tappionsa, kun se hävisi Baskonian vieraana 72-79 (38-39). Salin kunnostautui tällä kertaa erityisesti syöttelijänä antaen kuusi syöttöä ja tilastoihin tuli täytettä myös kymmenen pisteen, yhden levypallon ja yhden riiston muodossa. Emir Sulejmanovicin tilastoiksi kirjattiin neljä pistettä, kolme levypalloa ja riisto.Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn Granada hävisi niukasti Tau Castellon vieraana jatkoajan jälkeen 100-105 (89-89, 42-38). Murphy ehti tilastoida 11 pistettä ja kolme levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Cremona koki viikolla kaksi tappiota. Palmi jäi pisteittä, kun Cremona hävisi Trevison vieraana 90-101 (40-52). Palmi sai yhdet merkinnät levypallo- ja syöttösarakkeisiin.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissä Cremona hävisi Fortitudo Bolognan vieraana 71-85 (33-39). Palmi sai tilastoihinsa kaksi levypalloa ja yhden riiston. Cremonalla on neljä voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbom pääsi juhlimaan selvää 87-54 (47-30)-voittoa Arka Gdyniasta. Lindbom auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Stal Ostrow Wielkopolski on sarjassa viidentenä kymmenellä voitolla ja seitsemällä tappiolla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika koki kauden avaustappionsa hävitessään BK Ogrelle 58-72 (31-34). Madsen oli lähellä tupla-tuplaa 11 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla ja lisäksi hänelle merkittiin kaksi syöttöä, riisto ja kaksi torjuntaa. Tappiosta huolimatta VEF Riika pitää Latvian lohkon kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon Merlins on aloittanut kauden vahvasti Saksassa. (Kuva: philippreinhard.com)

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim löi Braunschweigille luun kurkkuun heti ensimmäisellä puoliajalla hakien lopulta selvän 108-75 (60-33)-vierasvoiton. Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins jakaa sarjan kärkipaikkaa yhdessä viiden muun joukkueen kanssa kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen 11 pistettä, kuusi levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa eivät riittäneet johdattamaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamaa Tigers Tübingeniä voittoon Panthers Schwenningeniä vastaan, vaan Tigers taipui jatkoajan jälkeen 90-99 (81-81, 32-38). Tigersilla on Saksan ProA:ssa yksi voitto viidestä pelistä.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc ei ollut Swans Gmundenin kokoonpanossa, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamana joukkue hävisi Kapfenberg Bullsin vieraana 68-82 (34-41). Swans on sarjassa toisena seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.
Ottelutilastot

 
1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

28.12.2020 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi juhli maukasta voittoa

Topias Palmin Cremona selätti hieman vaikeamman ajanjakson palaamalla voittojen tielle Italian liigassa. Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon johtaman Merlins Crailsheimin upea alkukausi sai jatkoa ja Daniel Dolenc väläytti Itävallassa.

Näytä lisää vastaavia