Espoo Team vahvana uuteen kauteen

4.8.2009 Naisten hallitsevan Suomen mestarin Espoo Teamin pelaajarunko SM-sarjakaudelle 2009/10 on koossa. Joukkueen avainpelaajat Niina Laaksonen ja Susanna Rinta saavat seurakseen uuden amerikkalaisvahvistuksen sekä lukuisia nuoria lupauksia.

Seitsenkertainen Suomen mestari Susanna Rinta saalistaa Espoo Teamin kanssa kahdeksatta SM-kultaansa.

Lähes koko viime kauden väliin loukkaantumisen johdosta jättänyt Kia Ignatius lähtee uuteen kauteen motivoituneena.

Niina Laaksonen tuo Espoo Teamiin maajoukkuekokemusta ja kovuutta korin alle.

16-vuotias suurlupaus Janniina Koivunen liittyy Espoo Teamiin WB/Panttereista. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Uutena amerikkalaispelaajana Espoo Teamiin liittyy 188-senttinen Shantee Darrian, joka on pelannut viimeiset neljä kautta Providence riveissä USA:n yliopistosarjassa. Viimeisenä yliopistokautenaan Darrian ahkeroi keskiarvoikseen seitsemän pistettä ja seitsemän levypalloa 19 minuutissa ottelua kohden. Darrian on myös toiminut joukkueen kapteenina koko yliopistouransa ajan.

Seitsenkertainen Suomen mestari Susanna Rinta sekä pelikauden 2007/08 naisten SM-sarjan arvokkain pelaaja Niina Laaksonen muodostavat Espoo Teamin kotimaisen osaston kivijalan. Naisten maajoukkuekokemusta joukkueeseen tuo myös vasta 19-vuotias takamieslupaus Kia Ignatius, joka joutui jättämään lähes koko viime kauden sivuun polvivamman johdosta.

Niina Laaksosen lisäksi uutina pelaajina Espoo Teamiin liittyvät Pussihukista tuttu 178-senttinen, 25-vuotias Venlakaisa Hölttä sekä A-tyttöjen SM-sarjan ja naisten I divisioonan vuoden pelaajana keväällä palkittu 184-senttinen, 16-vuotias Janniina Koivunen.

Viime kauden pelaajista Teamin riveissä jatkavat nuoret Sandra Välikoski, Anni Mäkitalo, Moona Owusu, Ann-Marie Kalergis, Saara Väre ja Evita Iiskola. Rinkiin on nostettu uutena pelaajana 186-senttinen, 16-vuotias Annika Holopainen. Joukkuetta valmentaa Mikko Larkas apunaan Mirka Dettmann, Jere Linja-aho ja Riikka Sario.

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia