Euroliiga-parketeille torstaina palaava Rannikko: ”Tuntuu hyvältä päästä takaisin!”

11.10.2012 Teemu Rannikon ja Sasu Salinin edustama Union Olimpija Ljubljana avaa Petteri Koposen BC Himkin tavoin kautensa Euroliigassa myöhään torstai-iltana. Ensimmäinen kanto Olimpijan kaskessa on karsintojen kautta tiensä Euroopan huippuliigaan selvittänyt italialainen Mapooro Cantù. Italiasta Sloveniaan palanneelle Rannikolle, 32, ottelu tarkoittaa paluuta Euroopan kovimpaan sarjaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Kesän polvioperaation vuoksi sivussa maajoukkuepeleistä ollut Teemu Rannikko (Olimpija Ljubljana) palaa torstai-iltana Euroliiga-parketeille viiden vuoden tauon jälkeen.

Euroliigan nettisivuilla julkaistussa blogi-kirjoituksessa Rannikko kuvailee nauttivansa siitä, että hänellä on suomalaisia pelikavereita. Kuvassa Olimpija Ljubljanan toinen suomalaistähti Sasu Salin.

Hyvät ystävykset Rannikko (vas.) ja Petteri Koponen (oik.) ovat viime kausina kohdanneet Italian liigassa. Tällä kaudella suomalaistähdet ottavat mittaa toisistaan Euroliigassa, kun Koposen Himki pelaa samassa lohkossa Ljubljanan kanssa.

Viimeksi Rannikko pelasi Euroliigassa kaudella 2006-07, jolloin hän oli Ljubljanan juhlittu sankari. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images.

Rannikko on edellisen kerran pelannut Euroliigaa kaudella 2006-07. Kyseisellä kaudella suomalaistakamies tehtaili huimat 14,6 pistettä ottelua kohden sijoittuen sarjan korintekijätilastossa 20 parhaan joukkoon.

- Tuntuu hyvältä päästä takaisin! Euroliiga on Euroopan paras sarja ja jokainen haluaa pelata siinä. Tämä on toinen yritys; olen nyt vanhempi ja halusin antaa itselleni toisen mahdollisuuden ja mitata missä menen pelaajana, kirjoitti Rannikko Euroliigan nettisivuilla julkaistussa blogi-kirjoituksessaan.

Alkavassa Euroliiga-kaudessa on Rannikon silmissä paljonkin erityistä. Joukkuetovereinaan hänellä ovat suomalaiset Sasu Salin ja Emir Suljemanovic, jonka lisäksi samassa Euroliigan A-lohkossa pelaa Petteri Koponen venäläissikermä BC Himkin paidassa.

- On hienoa, kun on suomalaisia pelaajia ympärillä. Meillä on erityinen yhteys, kun tulemme samasta maasta ja tiedämme, ettei meitä suomalaisammattilaisia ole maailmalla kovinkaan paljon, Rannikko kirjoittaa.

- Koponen vielä samassa lohkossa ja entisen joukkueeni (Himki) riveissä. Kun kohtaamme, voi kentällä olla samanaikaisesti kolme Suomen maajoukkuepelaajaa!

- Näyttää siltä, että olen suomalaisten pelaajien ympäröimä. Ehkä se johtuu siitä, että seurat haluavat lisää suomalaisia, kun ovat yhden kanssa sopimuksen tehneet. Suomalaiset ovat kovia työntekijöitä. Toivottavasti Petteri ja Sasu saavat vieläkin enemmän suomalaisia pelikavereita, kun tulevat vanhemmiksi, veistelee Rannikko suositulla Euroleague.net-sivustolla. 

”Vaikea avausottelu tulossa” 

Torstain myöhäisillan avausottelusta vieraskentällä Cantùa vastaan Rannikko odottaa vaikeaa.  

Raastavan Euroliiga-karsinnan finaaliottelussa ranskalaisen Le Mansin peitonnut Cantù on tällä hetkellä Rannikon mukaan Italian Serie A:n kuntopuntarin kärkijoukkueita. Italian liigaa on viime vuosina hallinnut yksinoikeudella Montepaschi Siena, mutta suhdanteet ovat muuttumassa.

– Torstaista on tulossa meille hyvin vaikea ottelu. Mielestäni Cantù on paras joukkue Italiassa tällä hetkellä. He ovat pelanneet erittäin hyvää joukkuekoripalloa, Rannikko ennakoi Euroliigan verkkosivujen otteluennakossa.

– He vaihtoivat muutamia amerikkalaispelaajia viime kaudesta, mutta joukkueen ydin on pysynyt ennallaan. Lisäksi heillä on erittäin hyvä valmentaja, joka pyörittää toimivaa järjestelmää. Cantùlla on takanaan myös erinomainen kotiyleisö, ja siitä syystä edessämme on todellinen haaste.

Andrea Trinchierin valmentaman Cantùn italialaiseen aloitusvitjaan kuuluvat maajoukkuemiehet Marco Cusin (211 cm/27 vuotta) ja Pietro Aradori (194/24), amerikkalaiset Jerry Smith (188/25) ja Maarten Leunen (206/27) sekä georgialaistakamiehen Manuchar Markoishvilin (197/26).

Penkiltä Cantùlle tuovat energiaa pelinrakentajaveteraani Nicolas Mazzarino (181/37), amerikkalaiset Jeff Brooks (203/23) ja Alexander Tyus-Cecchini (203/24) sekä kesän EM-karsinnoista tuttu belgialainen elohiiri Jonathan Tabu (190/27), joka turhautui täysin Helsingin Jäähallissa pelatussa Suomi-Belgia-maaottelussa Sasu Salinin käsittelyssä.

Mapooro Cantù – Union Olimpija Ljubljana käynnistyy torstaina 11.10. klo 21:45 Suomen aikaa.

 
19.9.2021 23:17 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen debytoi Espanjan liigassa

Espanjassa sarjakausi pyörähti käyntiin viikonloppuna ja Elias Valtonen pääsi tekemään debyytin.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

14.9.2021 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisen uusi osoite on Piestanske Cajky, Slovakian pääsarja

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Veera Pirttinen, 24, on tehnyt sopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan Piestanske Cajkyn kanssa. Pirttinen oli menneellä kaudella naisten Korisliigan toiseksi paras kotimainen pistenainen 16,9 pisteellä per ottelu.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

10.9.2021 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viita on tehnyt sopimuksen Ruotsiin, Eos Lundiin

HBA-Märskyssä viime kaudella naisten Korisliigaa pelannut, kesällä Susiladies-debyyttinsä tehnyt Silja Viita, 19, on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjaa, Basketligan damia pelaavan Eos Lund IK:n kanssa.

6.9.2021 15:53 Pääjuttu

Gordon Herbertistä Saksan maajoukkueen päävalmentaja

Jo runsaan kahden vuosikymmenen ajan kansainvälisillä huippukoripallokentillä vahvaa uraa tehnyt suomenkanadalainen Gordon Herbert, 62, on nimetty Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi. Herbert on toiminut miesten maajoukkuetasolla aikaisemmin Georgian ja Kanadan maajoukkueiden valmennusportaissa.

29.8.2021 12:19 NBA

Lauri Markkanen siirtyy Cleveland Cavaliersiin

Cleveland Cavaliers varmisti tänään virallisesti, että Lauri Markkanen on siirtynyt joukkueen vahvuuteen. 24-vuotias Markkanen vaihtaa täten joukkuetta NBA:ssa neljän Chicago Bullsissa vietetyn vuoden jälkeen.

6.8.2021 19:16 Susijengi

Edon Maxhuni Den Boschin takakentälle

Viime kaudella KK Pärnun Viron ja Latvian liigan pronssille johdattanut Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 23, jatkaa uraansa Alankomaissa. Susijengin uuden sukupolven johtohahmoihin lukeutuva Maxhuni viilettää tulevalla kaudella Den Boschin paidassa Belgian ja Alankomaiden yhteisliigassa sekä FIBA Europe Cupissa.

3.8.2021 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies siirtyy Saksan Bundesliigan Nördlingeniin

Edelliset kaksi vuotta Espanjassa pelannut Elina Koskimies, 24, vaihtaa tulevana kautena maata ja liigaa, kun Wartti Basket -kasvatti on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

31.7.2021 12:43 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä Romanian pronssijoukkueeseen

Viimeiset kaksi kautta Ranskan kakkostasolla kovaa jälkeä tehnyt Susijengin takamies ja Lapuan Korikobrien kasvatti Ilari Seppälä, 28, vaihtaa komennuspaikkaa. Seppälä pelaa tulevalla kaudella Romanian pääsarjaa viime keväänä pronssia juhlineessa BCM U Pitestissä, jota Matti Nuutinen edusti runsaat kolme vuotta sitten.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

23.7.2021 12:29 Susijengi

Mikael Jantusen ammattilaisura käyntiin Oostendessa

Viimeiset kaksi kautta yliopistokoripalloa Utahissa pelannut Susijengin ison pään tukipilari Mikael Jantunen, 21, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Helsinkiläisten Wartti Basketin ja Panttereiden juniorimyllyn läpikäynyt 205-senttinen Jantunen siirtyy yksivuotisella sopimuksella Belgian suurseuran BC Oostenden riveihin.

22.7.2021 13:53 Susijengi

Daniel Dolenc siirtyy Ranskaan

Itävallan mestaruuden Swans Gmundenin ison pään kulmakivenä voittanut Espoo Basket Teamin kasvatti Daniel Dolenc, 27, vaihtaa maata ja seuraa. 205-senttisen Susijengi-sentterin uusi työnantaja on Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (NM1) pelaava Les Sables Vendée.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

16.7.2021 15:20 Susijengi

Sasu Salinille kaksivuotinen jatkopahvi Teneriffan kanssa

Susijengin johtaviin hahmoihin jo vuosikymmenen ajan lukeutunut helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatti, viimeiset kuusi vuotta Espanjan pääsarjassa pelannut Sasu Salin, 30, jatkaa seurajoukkueensa CB 1939 Canariasin paidassa kaksivuotisella sopimuksella kevääseen 2023 asti.

14.7.2021 10:25 Susijengi

Aapeli Alanen jatkaa uraansa Itävallassa

Viime kaudella Kataja Basketia Korisliigassa ja Basket Brnoa Tshekin liigassa edustanut Susijengin laituri ja Lahti Basketball Junioreiden kasvatti Aapeli Alanen, 25, jatkaa uransa Itävallassa. Alasen, 201 cm, uusi työnantaja on Itävallan liigaa pelaava SKN St. Pölten.

13.7.2021 14:52 Susijengi

Alexander Madsen kolmannelle kaudelleen VEF Riiassa

Seurajoukkuekauden 2020–21 Latvian mestaruuteen päättänyt Kouvolan Poikien kasvatti ja Susijengin luottosentteri Alexander Madsen, 26, jatkaa kolmannelle kaudelleen VEF Riian paidassa. VEF Riika ilmoitti tänään käyttävänsä option Madsenin kolmannesta sopimuskaudesta.

11.7.2021 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Anni Mäkitalo siirtyy Kreikan pääsarjaa ja EuroCupia pelaavaan PAOK Thessalonikiin

Edelliset kaksi kautta Forssan Alkua naisten Korisliigassa edustanut Anni Mäkitalo, 29, on tehnyt sopimuksen Kreikan pääsarjassa ja EuroCupissa pelaavan, legendaarisen PAOK Thessalonikin kanssa.

6.7.2021 18:37 Susijengi

Lassi Tuovi jatkaa Strasbourgissa kaksivuotisella sopimuksella

SIG Strasbourgin FIBA Mestareiden Liigan lopputurnaukseen ja Ranskan Pro A:n kolmannelle sijalle luotsannut lappeenrantalaislähtöinen ja Susijengin valmennusportaaseen kuuluva Lassi Tuovi, 34, jatkaa ranskalaisjoukkueen peräsimessä kaksivuotisella jatkosopimuksella kevääseen 2023 asti.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

Näytä lisää vastaavia