Euroliiga-parketeille torstaina palaava Rannikko: ”Tuntuu hyvältä päästä takaisin!”

11.10.2012 Teemu Rannikon ja Sasu Salinin edustama Union Olimpija Ljubljana avaa Petteri Koposen BC Himkin tavoin kautensa Euroliigassa myöhään torstai-iltana. Ensimmäinen kanto Olimpijan kaskessa on karsintojen kautta tiensä Euroopan huippuliigaan selvittänyt italialainen Mapooro Cantù. Italiasta Sloveniaan palanneelle Rannikolle, 32, ottelu tarkoittaa paluuta Euroopan kovimpaan sarjaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Kesän polvioperaation vuoksi sivussa maajoukkuepeleistä ollut Teemu Rannikko (Olimpija Ljubljana) palaa torstai-iltana Euroliiga-parketeille viiden vuoden tauon jälkeen.

Euroliigan nettisivuilla julkaistussa blogi-kirjoituksessa Rannikko kuvailee nauttivansa siitä, että hänellä on suomalaisia pelikavereita. Kuvassa Olimpija Ljubljanan toinen suomalaistähti Sasu Salin.

Hyvät ystävykset Rannikko (vas.) ja Petteri Koponen (oik.) ovat viime kausina kohdanneet Italian liigassa. Tällä kaudella suomalaistähdet ottavat mittaa toisistaan Euroliigassa, kun Koposen Himki pelaa samassa lohkossa Ljubljanan kanssa.

Viimeksi Rannikko pelasi Euroliigassa kaudella 2006-07, jolloin hän oli Ljubljanan juhlittu sankari. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images.

Rannikko on edellisen kerran pelannut Euroliigaa kaudella 2006-07. Kyseisellä kaudella suomalaistakamies tehtaili huimat 14,6 pistettä ottelua kohden sijoittuen sarjan korintekijätilastossa 20 parhaan joukkoon.

- Tuntuu hyvältä päästä takaisin! Euroliiga on Euroopan paras sarja ja jokainen haluaa pelata siinä. Tämä on toinen yritys; olen nyt vanhempi ja halusin antaa itselleni toisen mahdollisuuden ja mitata missä menen pelaajana, kirjoitti Rannikko Euroliigan nettisivuilla julkaistussa blogi-kirjoituksessaan.

Alkavassa Euroliiga-kaudessa on Rannikon silmissä paljonkin erityistä. Joukkuetovereinaan hänellä ovat suomalaiset Sasu Salin ja Emir Suljemanovic, jonka lisäksi samassa Euroliigan A-lohkossa pelaa Petteri Koponen venäläissikermä BC Himkin paidassa.

- On hienoa, kun on suomalaisia pelaajia ympärillä. Meillä on erityinen yhteys, kun tulemme samasta maasta ja tiedämme, ettei meitä suomalaisammattilaisia ole maailmalla kovinkaan paljon, Rannikko kirjoittaa.

- Koponen vielä samassa lohkossa ja entisen joukkueeni (Himki) riveissä. Kun kohtaamme, voi kentällä olla samanaikaisesti kolme Suomen maajoukkuepelaajaa!

- Näyttää siltä, että olen suomalaisten pelaajien ympäröimä. Ehkä se johtuu siitä, että seurat haluavat lisää suomalaisia, kun ovat yhden kanssa sopimuksen tehneet. Suomalaiset ovat kovia työntekijöitä. Toivottavasti Petteri ja Sasu saavat vieläkin enemmän suomalaisia pelikavereita, kun tulevat vanhemmiksi, veistelee Rannikko suositulla Euroleague.net-sivustolla. 

”Vaikea avausottelu tulossa” 

Torstain myöhäisillan avausottelusta vieraskentällä Cantùa vastaan Rannikko odottaa vaikeaa.  

Raastavan Euroliiga-karsinnan finaaliottelussa ranskalaisen Le Mansin peitonnut Cantù on tällä hetkellä Rannikon mukaan Italian Serie A:n kuntopuntarin kärkijoukkueita. Italian liigaa on viime vuosina hallinnut yksinoikeudella Montepaschi Siena, mutta suhdanteet ovat muuttumassa.

– Torstaista on tulossa meille hyvin vaikea ottelu. Mielestäni Cantù on paras joukkue Italiassa tällä hetkellä. He ovat pelanneet erittäin hyvää joukkuekoripalloa, Rannikko ennakoi Euroliigan verkkosivujen otteluennakossa.

– He vaihtoivat muutamia amerikkalaispelaajia viime kaudesta, mutta joukkueen ydin on pysynyt ennallaan. Lisäksi heillä on erittäin hyvä valmentaja, joka pyörittää toimivaa järjestelmää. Cantùlla on takanaan myös erinomainen kotiyleisö, ja siitä syystä edessämme on todellinen haaste.

Andrea Trinchierin valmentaman Cantùn italialaiseen aloitusvitjaan kuuluvat maajoukkuemiehet Marco Cusin (211 cm/27 vuotta) ja Pietro Aradori (194/24), amerikkalaiset Jerry Smith (188/25) ja Maarten Leunen (206/27) sekä georgialaistakamiehen Manuchar Markoishvilin (197/26).

Penkiltä Cantùlle tuovat energiaa pelinrakentajaveteraani Nicolas Mazzarino (181/37), amerikkalaiset Jeff Brooks (203/23) ja Alexander Tyus-Cecchini (203/24) sekä kesän EM-karsinnoista tuttu belgialainen elohiiri Jonathan Tabu (190/27), joka turhautui täysin Helsingin Jäähallissa pelatussa Suomi-Belgia-maaottelussa Sasu Salinin käsittelyssä.

Mapooro Cantù – Union Olimpija Ljubljana käynnistyy torstaina 11.10. klo 21:45 Suomen aikaa.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia