FIBA esitteli uuden miesten ranking-järjestelmänsä – Susijengi kipusi 11 sijaa maailmanrankingissa

11.10.2017 20:30 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on esitellyt uuden miesten ranking-järjestelmänsä, joka mukailee FIBA:n tuoretta kalenterimuutosta, tuo mukaan 62 aiemmin rankingiin kuulumatonta joukkuetta sekä päivittyy entistä reaaliaikaisemmin. Kotikisoissaan säväyttänyt Susijengi kohosi maailman rankingissa 11 sijaa 21. sijalle ja Euroopan rankingissa peräti 13. sijalle.

Kotikisoissaan ulvonut Susijengi on uudessa Euroopan rankingissa maanosan 13. paras maajoukkue.

Uusi ranking-järjestelmä ottaa huomioon myös Susijengin tulevat MM-karsintaottelut. Kuvat: Tuomas Vitikainen & Ville Vuorinen.

Uusi ranking-järjestelmä ottaa huomioon MM-karsintaottelut aina vuoden 2019 MM-kisojen loppuotteluun asti ja huomioi niin olympiakisojen kuin maanosaturnaustenkin tulokset. Edellinen ranking ei ottanut huomioon yksittäisiä otteluita, vaan määräytyi puhtaasti pelattujen turnausten loppusijoitusten mukaan.

Rankingin perusperiaate on yksinkertainen: joka ottelussa jaetaan 1,000 pistettä kahden joukkueen kesken ja lopullinen pistemäärä määrittyy ottelun voitto- tai tappiomarginaalin mukaan. Mitä pidemmälle joukkue etenee FIBA:n alaisissa kilpailuissa, sitä arvokkaampia yksittäiset voitot ovat.

Ensimmäistä kertaa FIBA:n ranking ottaa huomioon myös pelattujen otteluiden ajankohtaisuuden niin, että viimeksi pelatut ottelut ovat painoarvoltaan tärkeimpiä. Tämä korvaa edellisen menettelyn, jossa kaikki kahdeksan vuoden aikaikkunassa pelatut ottelut olivat täsmälleen samanarvoisia.

Lopuksi uusi ranking-järjestelmä huomioi vierasvoittojen sekä korkeammalla rankingissa sijoittuneiden joukkueiden voittamisen merkityksen.

- Uusi ranking on laadittu tuoretta FIBA:n kalenteria ajatellen. Meillä on nyt ilo tarjota useammalle joukkueelle – kaikkiaan 153 joukkuetta, verrattuna aiempaan 91:aan – ranking, joka päivittyy jokaisen MM-karsintaikkunan jälkeen niin, että maajoukkueet, fanit ja kansalliset liitot voivat seurata maajoukkueensa menestystä listalta tasaisin väliajoin, FIBA:n pääsihteeri ja kansainvälisen olympiakomitean jäsen Patrick Baumann lausui.

- Jo ennen muutoksia rankingit herättivät rutkasti keskustelua ja uskomme keskustelun kiihtyvän entisestään uuden rankingin käyttöönoton myötä, jatkaa Baumann.

- Ranking-sijoituksemme on jälleen yksi tunnustus siitä työstä, mitä olemme yhdessä suomalaisen koripallon hyväksi vuosia tehneet. Otamme myös ilolla vastaan uuden ranking-järjestelmän, joka reaaliaikaisuudessaan palvelee tarkoitustaan edeltäjäänsä paremmin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kiittelee.
 

Toistaiseksi FIBA:n uusi miesten maailmanranking kattaa vain miesten maajoukkueet ja kilpailut. FIBA pyrki laatimaan samankaltaiset järjestelmät myös naisten ja nuorten maajoukkueille myöhemmässä vaiheessa.

Susijengi eteni vuoden 2017 EM-kisoissa 16 parhaan joukkoon. Joukkue päihitti Helsingin EM-alkulohkossa Ranskan, Puolan, Kreikan ja Islannin ennen karsiutumistaan neljännesvälierissä Italiaa vastaan.

Susijengin ottelut jatkuvat MM-karsintojen ensimmäisessä otteluikkunassa. Joukkue kohtaa 24.11. vieraissa Bulgarian ja 27.11. Helsingin Jäähallissa Tshekin.

 

Henkilöt

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Näytä lisää vastaavia