Finaaliin edennyt LrNMKY pudotti Hongan pronssipeleihin

14.4.2006 Suomen mestaruuden tällä kaudella tavoitteekseen asettanut Espoon Honka joutuu tyytymään korisliigassa taisteluun himmeimmistä mitaleista Namika Lahtea vastaan.

Hallitseva mestari Lappeenrannan NMKY raivasi tiensä jälleen finaaliin kukistamalla Hongan neljännessä välieräottelussa kotonaan numeroin 95-82 (47-37).

Finaaleissa Joensuun Katajan kohtaava LrNMKY otti ottelussa vankan johtoaseman toisella neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä pistein 23-14. Honka kuroi tauolla taululla olleen kymmenen pisteen etumatkan vielä kiinni ja kävi kolmannella neljänneksellä jo yhden pisteen johdossakin tilanteessa 50-51, mutta lopussa loistavasti heittänyt kotijoukkue meni vastustamattomasti menojaan.

Ensimmäinen pronssiottelu pelataan tiistaina Lahdessa ja toinen torstaina tai vaihtoehtoisesti perjantaina Espoossa.
- Todennäköisesti kotiottelumme on jo torstaina. Asia ratkeaa lopullisesti pyhien jälkeen, kertoo Hongan joukkueenjohtaja Sampsa Rekonen.
Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee pronssimitalistin. Finaaleihin päästään puolestaan käsiksi ensi viikon lauantaina Joensuussa.

Hemdahl myönsi rehdisti LrNMKY:n paremmuuden

Pakkovoittoa Lappeenrannasta hakeneen Hongan pettymys oli valtaisa itärajan tuntumassa. Runkosarjassa toiseksi sijoittuneelle joukkueelle kelpasi vain mestaruus ja nyt motivaatio on kaivettava jostain esiin pronssipeleihin. 2000-luvun alussa tutuksi tullut Pantteri-patsas ei palaa sittenkään Espooseen.

- Tietenkin pettymys on nyt kova, sillä meillä oli kaikki edellytykset mennä tästä parista jatkoon. Pronssipelit tuntuvat kieltämättä juuri nyt kaukaiselta ajatukselta. No, tietysti pronssikin on parempi kuin ei mitään, totesi Hongan kapteeni Markus Hemdahl.

Kokenut Hemdahl myönsi Lappeenrannan ansaineen finaalipaikkansa. Se ei sortunut missään vaiheessa samanlaiseen ailahteluun yksittäisten otteluiden sisällä kuin Honka.

- Roikuimme tässäkin ottelussa hyvin mukana, mutta varsinkin Kimmo Muurisen ja Danny Horacen virhevaikeudet olivat liikaa.
- Ongelmamme oli mielestäni se, että meiltä ei noussut yhdessäkään ottelussa esiin sellaista ratkaisijaa, joita näissä peleissä tarvitaan. Pelkkä tasaisuus ei tässä vaiheessa enää riitä, painotti Hemdahl.

Peli numero 79 toi finaalipaikan

Espoolaiset poistuivat päät painuksissa Lappeenrannan urheilutalon parketilta samalla kun kotijoukkue kannattajineen juhli riehakkaasti toista peräkkäistä finaalipaikkaa.

Namika voitti viime kaudella mestaruuden lisäksi Suomen cupin ja ylsi vielä talvella Euroopan haastajacupissa neljän parhaan joukkoon. Nyt on siis luvassa jälleen uutta mitalinhohdetta Etelä-Karjalaan, jossa koripallo on nykyään kovassa kurssissa.

- Olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Tämä oli jo kauden pelimme numero 79 ja se vei meidät finaaleihin, iloitsi Namikaa viimeistä kautta valmentava Mika Turunen. Turunen painotti voiton taustalla täydellistä valmistautumista ratkaisevaan otteluun.

- Olimme valmiita. Valmistautuminen kotiotteluun alkoi heti jo viime keskiviikkona bussimatkalla Espoosta  Lappeenrantaan. Tämä oli erittäin tasainen sarja. Painotin pelaajilleni, että kolme peräkkäin sössittyä hyökkäystä tietää varmaa tappiota.

LrNMKY pystyi välieräpeleissä siihen, mihin Hongalta ei aseita löytynyt.
- Tämä on joukkue isolla alkukirjaimella. Meiltä löytyy ratkaisija tarvittaessa vaikka joka otteluun. Matt Williams oli todella kova ensimmäisessä ottelussa Espoossa. Keskiviikkona vuorostaan Jussi Kumpulainen otti ison roolin ja nyt siihen palasi jälleen Williams.

Williams keräsi perjantain ottelun kovimman saldon, 30 pistettä ja viisi levypalloa. Williams upotti 14 vapaaheitostaan 12. Hongasta Kisner vastasi 21 pisteellä ja kuudella levypallolla. Kisnerin kahdesta kolmen pisteen heitosta tosin vain yksi lävisti korirenkaan.

Turunen nosti esiin myös joukkueensa kapteenin Andre Foremanin kovan suorituksen kahdessa viimeisessä ottelussa.
- Pistin Foremanin puolustamaan Tim Kisneriä keskiviikon ottelun toisella puoliajalla ja hän jatkoi nyt siitä, mihin Espoossa jäi.

LrNMKY haki koko ajan jotain uutta ja joukkue myös onnistui siinä Turusen mukaan.
- Toimme jokaiseen otteluun yhden uuden hyökkäyskuvion. Lisäksi lähdimme perjantain peliin erilaisella otteella jo alkuverryttelystä lähtien. Tiesimme, että meidän oli tehtävä jotain toisin, sillä olimme hävinneet kaksi viimeistä kotiotteluamme ToPolle ja Hongalle.

- Nyt vietämme pari ansaittua vapaapäivää. Valmistautuminen finaalisarjaan alkaa harjoituksilla maanantaina klo 12, loi Turunen katseensa jo tulevaan.

 
12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

Näytä lisää vastaavia