Mika Turunen

cm / kg
Syntynyt 1965


Uutisia henkilöstä Mika Turunen

Mika Turunen brittiläisen Leeds Forcen käskyttäjäksi

Englantilainen Leeds Force julkaisi hiljattain tuoreen päävalmentajansa Mika Turusen. Suomalainen tuo Iso-Britanniaan 30 vuoden valmentajakokemuksensa eri puolilta maailmaa.

Suomalaiset ulkomailla: Näin seuraat ammattilaispelaajien ja –valmentajien otteita

Euroopan sarjojen lisäksi suomalaisia ammattilaispelaajia ja -valmentajia nähdään kaudella 2016/17 muun muassa Etelä-Amerikassa ja Aasian kentillä. Suomalaisjoukkueista kansainvälisiä sarjoja pelaavat Catz sekä Kataja Basket.

17.11.2016 08:00 Haastattelu

Koripallo vie kauas – suomalaista valmennusoppia Aasian liigoissa

Suomalaisia pelaajia ja valmentajia löytyy kuluvalla kaudella myös muualta kuin Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta. Pelaajista Etelä-Amerikkaa valloittavat Juho Nenonen ja Samuel Haanpää, ja kauas Aasiaan ovat suunnanneet valmentajat Lars Ekström ja Mika Turunen.

12.12.2008 Suomen Cup

Tuukka Kulha: ”Cupin mestaruus antaisi lisää uskoa tulevaisuudelle”

Lappeenrannan NMKY on tehnyt selvää jälkeä miesten Suomen cupissa viemällä mestaruuskannun Saimaan rannalle kolmena perättäisenä vuonna. Sunnuntaina LrNMKY havittelee neljättä cupin mestaruutta varsin uudistuneella joukkueella. Isoja minuutteja kuluvalla kaudella pelannut tarkkakätinen Tuukka Kulha uskoo, että Namikan cup-henki on läsnä finaalissa myös sunnuntaisessa cupin huipentumassa.

2.10.2008 Pääjuttu

Virtanen johdattaa Katajan mestaruustaisteluun

Joensuun Katajan murheellinen pelikausi 2007-08 loukkaantumisineen ja valmentajavaihdoksineen on menneen talven lumia. Petri Virtasen paluu Lappeenrannasta Joensuuhun ja Sami Lehtorannan tervehtyminen on palauttanut Katajan Korisliigan mestarisuosikiksi.

30.5.2008 Korisliiga

LrNMKY vetoaa tukijoihin ja kannattajiin ”viimeisenä oljenkortenaan”

Miesten koripallon pääsarjajoukkue Lappeenrannan NMKY on julkaissut nettisivuillaan selvityksen taloudellisesta tilanteestaan. Samalla seura esittää vetoomuksen tukijoilleen ja kannattajilleen tilanteen ratkaisemiseksi ”viimeisenä oljenkortena”.

3.4.2008 Korisliiga

LrNMKY eteni Korisliigan välieriin

Korisliigan runkosarjan voittanut Lappeenrannan NMKY eteni torstaina sarjan välieriin haettuaan Tampereelta voiton Pyrinnöstä 71-79 (33-40) -tuloksella. LrNMKY voitti puolivälieräsarjan 3-1 -voitoin. Ottelusarja helsinkiläisen ToPon ja Porvoon Tarmon välillä puolestaan venyi viidenteen ja ratkaisevaan peliin.

31.3.2008 Korisliiga

Pyrintö yllätti LrNMKY:n Korisliigan puolivälierissä

Tampereen Pyrintö vastasi Korisliigan pudotuspelien ensimmäisestä yllätyksestä, kun se otti täpärän kotivoiton Lappeenrannan NMKY:stä lukemin 84-81 (50-35). Pyrintö tasoitti puolivälierien otteluvoitot 1-1:een.

27.3.2008 Pääjuttu

Lappeenrannalle suosikin rooli sopii

Perjantaina käynnistyvistä Korisliigan pudotuspeleistä voisi runkosarjan perusteella ennustaa neljän kauppaa Lappeenrannan NMKY:n, helsinkiläisen ToPon, Kouvojen ja Espoon Hongan karattua sarjataulukossa muilta. Suurimpana suosikkina matkaan lähtee kuitenkin kuuden ottelun voittoputkessa oleva, Suomen cupin jo tällä kaudella vallannut ja eurokenttien koulima Lappeenranta.

26.3.2008

Kuuma kysymys Korisliigan puolivälierien kynnyksellä: Kuka pelaa, kuka ei?

Korisliigan puolivälierät ja mestaruusjahti pistetään käyntiin tulevana viikonloppuna. Kuumaksi perunaksi puolivälieräparien voimasuhteita arvioitaessa on nousemassa joukkueiden terveystilanteet. Keskiviikkona järjestetty pudotuspelien infotilaisuus valaisi tilannetta hieman, vaikka suoria vastauksia oli vähän tarjolla.

25.2.2008 Pääjuttu

Lappeenranta murskasi ToPon

Korisliigaa johtava ToPo kärsi maanantaina kauden toistaiseksi suurimman häviönsä, kun Lappeenrannan NMKY tuotti ToPolle kauden kolmannen kotitappion murskatuloksella 56-100 (22-53).

8.2.2008 Korisliiga

LrNMKY haki voiton Kotkasta

Korisliigan kakkosena oleva Lappeenrannan NMKY haki sarjan ainoassa perjantain pelissä vierasvoiton kotkalaisesta KTP:stä pistein 88-100 (45-45). Peli oli LrNMKY:lle vasta tämän vuoden toinen peli Korisliigassa, kun lappeenrantalaiset keskittyivät tammikuun ajan Eurocupiin.

7.2.2008 Korisliiga

Whisby Kauhajoelta Lappeenrannan avuksi

Suomen cupin joulukuussa voittanut, mutta pelaajapulasta kärsivä Lappeenrannan NMKY on solminut kevään mittaisen sopimuksen 35-vuotiaan konkarilaituri Glen Whisbyn kanssa. Whisby saapui Suomeen ja Kauhajoelle pari viikkoa sitten, mutta sopimusta osapuolten välille ei syntynyt.

29.1.2008 Pääjuttu

Tartto loppuhetkillä Lappeenrantaa vahvempi

Team Lappeenranta päätti kunniakkaaseen taisteluun urakkana FIBA Eurocupissa tiistai-iltana. Suomalaisittain merkityksettömässä ottelussa Lappeenranta tappeli voitosta viimeiselle minuutille saakka Tartto Rockia vastaan, mutta joutui taipumaan vieraskentällä 72-78-tappioon. Voitollaan Tartto nappasi lohkon ykkössijan venäläisen Samaran edestä.

29.1.2008 Pääjuttu

Reinar Hallik jättää Lappeenrannan

Lappeenrannan NMKY:n virolaisvahvistus Reinar Hallik pelaa tiistai-iltana viimeisen ottelunsa seuran väreissä. Hallik ja Lappeenranta ovat yhteistuumin päätyneet sopimuksen purkuun. Lappeenranta päättää tiistaina urakkansa FIBA Eurocupissa kohtaamalla Tartto Rockin.

23.1.2008 Pääjuttu

Uudistunut PAOK ei antanut Lappeenrannan yllättää

Team Lappeenranta voitti joulukuussa kreikkalaisen PAOK Thessalonikin kotonaan Eurocupissa. Myöhään tiistai-iltana rivejään sitten edellisen kohtaamisen vahvistanut PAOK ei ollut kotiyleisönsä edessä enää yllätettävissä. Lappeenranta kärsi 76-80-tappion.

15.1.2008 Pääjuttu

Lappeenrannan jatkotoiveet kariutuivat niukkaan Samara-tappioon

Suomen lippua Eurocupissa kantavan Team Lappeenrannan jatkomahdollisuudet kariutuivat tiistai-iltana. Lappeenranta kärsi hienosta taistelustaan huolimatta niukan 76-78-kotitappion venäläiselle Samaralle. Kun Viron mestari Tartto Rock voitti samaan aikaan kreikkalaisen PAOK Thessalonikin, tietää se lappeenrantalaisille parhaimmillaankin lohkon kolmossijaa ja jäämistä puolivälierien ulkopuolelle.

7.1.2008 Pääjuttu

Tartu Rock kaatoi Lappeenrannan Eurocupissa

Viron hallitseva mestari Tartu Rock oli odotetun kova vastustaja Lappeenrannan Eurocupin kotiottelussa maanantai-iltana. Lappeenrantalaiset eivät onnistuneet pysäyttämään lohkon ykkösjoukkueen huikeaa heittopeliä ja kamppailu päättyi lukemin 102-94 (50-46) Tartu Rockin hyväksi.

17.12.2007 Pääjuttu

Lappeenranta vei voiton kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista

Team Lappeenranta avasi voittotilinsä Eurocupissa ja nappasi samalla arvokkaan päänahan, kun perinteikäs kreikkalaisjoukkue PAOK Thessaloniki joutui poistumaan Lappeenrannan Urheilutalolta 74-83-tappio niskassaan. Kotijoukkueen sankareina häärivät kaikki 20 pistettään avauspuoliskolla viskonut Petri Virtanen sekä Lappeenrantaa kolmosillaan toisella puoliskolla pystyssä pitänyt Reinar Hallik.

11.12.2007 Pääjuttu

Lappeenranta kiusasi pitkään Samaraa

Suomen lippua ainoana joukkueena eurosarjoissa edustava Team Lappeenranta oli aloittaa Eurocupin melkoisen jymy-yllätyksellä. Lauantaina Suomen cupin mestaruuden voittanut Lappeenranta piinasi isäntiään Venäjän Samaralla aina päätösjaksolle saakka. Samaran voittolukemat 94-82 eivät tee oikeutta lappeenrantalaisille, jotka olivat karata jo avauspuoliskolla.

Näytä lisää vastaavia